Magert lammekjøtt er både sunt og næringsrikt, og inneholder proteiner av høy kvalitet. Lammekjøtt er en god kilde til B-vitaminer og er spesielt rik på vitamin B12. I tillegg er det en god kilde til jern, sink og magnesium.
I denne oppskriften er det brukt indrefilet av lam, som er mørt og proteinrikt og nesten helt uten fett. Ved siden av er det laget en mettende og fiberrik byggrynssalat med epler og urter. Middagen er raskt å tilberede, god på smak og inneholder mange gode næringsstoffer!
Lammefilet med byggrynssalat
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 180 g lammefilet (ytre- eller indrefilet)
- 5 g olivenolje (til steking)
- 1 hvitløksfedd
- Salt og pepper
Byggrynssalat
- 80 g byggryn
- 1/2 eple
- 50 g rødløk
- 1/2 grønn chili
- En håndfull fersk bladpersille
- En håndfull ferske mynteblader
- 10 g olivenolje
- 1 sitronskive (saften)
Slik gjør du det
- Kok byggryn etter anvisning på pakken.
- Finhakk urter, løk og chili. Del eple opp i små biter.
- Sil av vannet på byggrynene og skyll de i kaldt vann.
- Bland sammen byggryn, urter, eplebiter, løk og chili.
- Ha over sitronsaft og olivenolje. Bland det godt sammen og smak til med salt og pepper.
- Ha olje og finhakket hvitløk i en varm stekepanne. Brun lammefileten raskt på begge sider. Krydre med salt og pepper.
- Etterstek lammefileten 2-3 minutter på hver side på lavere varme.
(Lammefileten kan også stekes på grillen).
Positive helseeffekter av styrketrening!
Apr 11, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 674 kcal
Proteiner: 52 g
Karbohydrater: 74 g
Fett: 22 g
Fiber: 14 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Lam( indrefilet): P: 2,4 g, F: 0,4 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Byggryn: 35 kcal, K: 7,8 g, P: 1 g
Eple: 5 kcal, K: 1,1 g
Løk: 4 kcal, K: 1 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett