Suppe er en ypperlig måte å få i seg mer grønnsaker på, i tillegg kan du bruke det du har av grønnsaker i hus. Kombiner ulike grønnsaker med sterke farger, for å få med mest mulig næringsstoffer.
For å øke proteininnholdet i suppen er det fint å supplere med kjøtt, egg eller belgfrukter. Sistnevnte vil også bidra med en del fiber, som gir en langsommere blodsukkerstigning og bedre metthetsfølelse. I denne suppen er det kombinert ulike grønnsaker med mager og proteinrik kylling og fiberrike fullkornsnudler.
Kyllingsuppe med fullkornsnudler og grønnsaker
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 120 g kyllingfilet
- 1 ts olivenolje (til steking)
- 100 g rød paprika
- 100 g squash
- 1 stk stangselleri
- 100 g brokkoli
- 2 sjalottløk
- 50 g fullkornsnudler
- 2 dl kyllingkraft
- 2 dl vann
- 30 g cashewnøtter
Slik gjør du det
- Skjær kyllingfileten opp i små biter og stek de i panna med litt olje, til kyllingen er gjennomstekt.
- Finhakk paprika, squash, stangselleri og sjalottløk og brokkoli i små buketter.
- Ha grønnsakene over i en kjele med vann og kraft. La det småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli møre.
- Tilsett nudlene de siste 10 minuttene av koketiden.
- Ha kylling og cashewnøtter til slutt og la suppen småkoke ett par minutter til.
- Ha suppen over i en bolle. Kan gjerne toppes med litt fersk persille eller noe andre ferske urter.
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 739 kcal
Proteiner: 55 g
Karbohydrater: 74 g
Fett: 22 g
Fiber: 13 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Kyllingfilet: 11 kcal, P: 2,4 g
Paprika: 3 kcal
Squash: 2 kcal
Stangselleri: 2 kcal
Brokkoli: 3 kcal
Fullkornsnudler: 36 kcal, K: 6,3 g, P: 1,5 g, F: 0,3 g
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Sjalottløk: 7 kcal, K: 1,7 g
Kyllingkraft: 4 kcal, K: 0,4 g, P: 0,3 g
Cashewnøtter: 60 kcal, K: 2,9 g, P: 1,8 g, F: 4,5 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett