Bønner og andre belgfrukter inneholder mange viktige næringsstoffer, og er en god kilde til blant annet proteiner, kostfiber, jern og B-vitaminer. Belgfrukter har lav glykemisk indeks (GI), som gjør at du holder deg mett lenger og gir en langsommere blodsukkerstigning.
Bønner og andre belgfrukter som linser og kikerter er ypperlig å ha i alle typer salater, og det passer også godt å bytte ut noe av kjøttet med belgfrukter til middagen. Måltidet vil dermed gi deg mer langvarig energi og holde deg mett lenger.
Kyllingsalat med bønner og vinaigrette
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 100 g kylling
- 1 boks kokte bønner (hvite eller røde)
- 200 g aspargesbønner
- 100 g cherrytomater
- 150 g agurk
- 100 g romano- eller hjertesalat
- 1 liten hvitløksfedd
- 100 g rødløk
- 5 g olivenolje (til steking)
Dressing
- 10 g olivenolje (extra virgin)
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts balsamicoeddik
- En skive sitron (saften)
- 1 ts honning
- Salt og pepper
Dressingen kan også byttes ut med avokado eller usaltede nøtter.
Slik gjør du det
- Bland sammen alle ingrediensene til dressingen først.
- Skjær kyllingfileten i tynne strimler.
- Finhakk hvitløken, del rødløken i tynne skiver og del tomatene i to.
- Skjær salaten i passe store strimler og agurken i små biter.
- Kok aspargesbønnene i ett par minutter og skyll de så i kaldt vann
- Ha løk og hvitløk i stekepannen med litt olje og fres det til løken er gylden. Tilsett kyllingbitene og stek til de er gjennomstekt.
- Sil av laken til bønnene og skyll de godt i kaldt vann.
- Tilsett bønner, tomater og aspargesbønner i stekepannen med kyllingen og bland det godt sammen
- Bland inn salat og agurk til slutt og ha alt over på en tallerken. Ha vinaigrette-dressingen over.
Trenger du å gå ned noen kilo? Slik opprettholder du motivasjon!
Apr 03, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 643 kcal
Proteiner: 46 g
Karbohydrater: 60 g
Fett: 19 g
Fiber: 26 g
Makrofordelingen med den oppgitt mengden av de ulike ingrediensene tilsvarer 40% karbohydrater , 31% protein og 29% fett.
Næringsinnhold per 10 g matvare
Kyllingfilet: 11 kcal, P: 2,4 g
Aspargesbønner: 3 kcal
Kokte bønner: 11 kcal, K: 1,3 g, P: 0,6 g
Løk: 5 kcal, K: 1 g
Salat: 2 kcal
Agurk: 2 kcal
Tomat: 2 kcal
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Balsamicoeddik: 30 kcal, K: 6,8 g
Sennep: 10 kcal, K: 0,5 g, P: 0,6 g, F: 0,5 g
Honning: 32 kcal, K: 7,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett