Fisk er ikke bare godt på smak, men det er også en viktig kilde til blant annet proteiner, selen, jod, sunne omega-3 fettsyrer og vitamin B12. Det å bytte ut mettet fett og prosesserte matvarer, med rene matvarer med sunne fettkilder, er viktig for å opprettholde en sunn vekt og for å forebygge hjertesykdom og dårlige kolesterolverdier.
Om du er arvelig disponert for høyt kolesterol, bør du ikke skyve problemet foran deg, men heller tenke på hvordan du kan forebygge, ved å spise sunt og trene regelmessig. Prøv denne kolesterolvennlige fiskeretten, som både smaker godt og gjør godt for helsen!
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 821 kcal
Proteiner: 44 g
Karbohydrater: 90 g
Fett: 30 g
Fiber: 15 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Brun basmatiris: 36 g, P:0,9 g, K: 7,6 g
Avokado: 20 kcal, F:2 g
Vårløk: 4 kcal
Brokkoli: 4 kcal
Torskeloin: 9 kcal, P:1,8 g
Mager kesam: 8 kcal, P:1,2 g
Gul løk: 4 kcal
Extra Virgin Olivenolje: 9 kcal, F:0,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Fem former for fysisk aktivitet som setter fart på forbrenningen
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene