biff
Kosthold Oppskrifter

Klar for å skape gode matvaner? Prøv biff med potetmos og blomkålris

Magert rødt kjøtt er en god proteinkilde og i tillegg svært…

Jan 10, 2025 Av Jennie Hjortland Jensen
Kosthold Oppskrifter

Magert rødt kjøtt er en god proteinkilde og i tillegg svært rik på jern, i tillegg til ulike B-vitaminer og sink. Poteter og blomkål er rik på både C-vitaminer og fiber, og inneholder i tillegg relativt lite kalorier sammenlignet med andre karbohydratkilder. Olivenolje er en god kilde til sunt fett, i tillegg til vitaminer og antioksidanter.

Prøv denne næringsrike og sunne middagsretten som både smaker godt og er enkel og lage.

(Artikkelen fortsetter under annonsen) ad ad

Biff med potetmos og blomkålris

Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.

(1 porsjon)

Ingredienser
  • 150 g mørbrad eller ytrefilet
  • 300 g poteter
  • 100 g melk
  • 10 g smør
  • 1/2 blomkål (ca.200 g)
  • 10 g olivenolje (til steking)
  • Salt og pepper

Urteolje

  • 20 g olivenolje
  • 1 hvitløksfedd
  • 1-2 håndfuller babyspinat
  • En håndfull persille/kruspersille (eller bruk ferdigtørket krydder)
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
  1. Skrell potetene om det er behov og kutt de opp i mindre biter
  2. Ha de over i en kjele med vann og la de koke i ca 20 minutter til de er møre
  3. Rasp opp blomkål på et rivjern og stek det på middels varme med litt olje, til det begynner å få farge. Krydre med salt og pepper
  4. Stek kjøttet med resten av oljen i en panne, ett par minutter på hver side, eller til det er medium stekt. Krydre med salt og pepper
  5. Sil av vannet på potetene og mos de med en potetstapper. Tilsett melk og smør og bland det godt sammen. Smak til med salt og pepper
  6. Finhakk hvitløk, spinat og persille
  7. Bland det sammen med olivenolje, salt og pepper og mos det godt sammen med en stavmikser eller liten foodprocessor
  8. Ha potetmosen over på en tallerken sammen med blomkålris og kjøttet og ha urteoljen over

Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 830 kcal
Proteiner: 46 g
Karbohydrater: 73 g
Fett: 40 g
Fiber: 6 g

Næringsinnhold per 10 g matvare
Mørbrad: 11 kcal, P: 2,2 g, F: 0,2 g
Potet: 9 kcal, K: 1,9 g
Melk: 4 kcal, K: 0,5 g, P: 0,3 g
Smør: 63 kcal, F: 7 g
Blomkål: 3 kcal, K: 0,5 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Spinat: 3 kcal

Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
biff
Les også: Ønsker du å stramme opp kroppen og redusere fettmassen? Slik går du frem!

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer