Har du alltid drømt om å kunne utføre arbeidet ditt samtidig som du holder kroppen aktiv? Da er kanskje Kingsmith WalkingPad R1 Pro produktet du har lett etter.

Siden landet ble «stengt ned» i mars, har salget av tredemøller skutt så vanvittig i været at det i lengre perioder har vært vanskelig å oppdrive en skikkelig god tredemølle. Til tross for begrensingene vi har blitt pålagt, er det altså et gryende ønske om å holde seg i form, og kanskje er det enda viktigere nå enn noen gang tidligere.

Kingsmith WalkingPad R1 Pro
Kingsmith WalkingPad R1 Pro

Product Name: Kingsmith WalkingPad R1 Pro

Brand: Xiaomi Kingsmith

MPN: 12990

Offer price: 9990

Currency: NOK

90%

Konklusjon

Kingsmith WalkingPad R1 Pro er kanskje et av de mest geniale produktene vi har testet – og det er mye! Den briljerer med et svært kompakt og enkelt design, lav vekt, enkel montering/betjening, og super funksjonalitet. Som kontormølle, gåmølle, enkel treningsmølle eller hva du nå vil bruke den til, så er det vanskelig å komme utenom denne.

Ønsker du en mulighet for å kombinere arbeid, aktivitet, trening, TV-titting, eller lese hele «Ringenes Herre» non-stop? Da er det bare å kjøre på med Kingsmith WalkingPad R1 Pro!

Pros

 • Svært kompakt!
 • Lett!
 • Enkel i bruk.
 • Slåes sammen/monteres på et par minutter.
 • Nesten lydløs.
 • Pent design.
 • Stativ for nettbrett/mobil.

Cons

 • Litt utfordrende å få den jevn med underlaget dersom du ikke bruker underlagsmatte.

I følge NAV’s fraværsstatistikk, er den vanligste årsaken til legemeldt sykefravær muskel- og skjelettplager. En av de beste måtene å forebygge dette på, er å holde kroppen i aktivitet. Kroppen er ikke laget for åtte timer kontorsitting fem dager i uken, og det skaper uten tvil plager for mange. Ved å holde deg mye i fysisk aktivitet, vil du også kunne redusere risikoen for å på muskel- og skjelettplager.

Sjekk også ut vår test av den nyere og forbedrede modellen Test: WalkingPad R2

WalkingPad R1 Pro – en genial «liten» sak

En tredemølle kan gjøre treningen mer overkommelig for mange ettersom du alltid har tilgjengelig et «verktøy» som lar deg slå i hjel noen mil inne uten å behøve tenke på vær og føreforhold ute. Du kan i tillegg sette på en serie/film på nettbrettet, lese en bok, eller trene foran TV-en. Tredemøller har veldig mye bra for seg, men også et vesentlig minus – de er store, og de er tunge. Størrelse og tyngde vil variere, men som regel veier en tredemølle rundt 80-110kg eller noe der omkring. Møllene kan gjerne deles i to enheter slik at det blir lettere å håndtere de når du skal bære de opp sirkeltrappa til 2.etasje, men de er fremdeles (veldig) tunge, og de tar stor plass når de først er oppmontert. Er du i et parforhold, så bør dere være enige om å kjøpe en tredemølle på forhånd, for å si det slik…

Men, her kommer Kingsmith WalkingPad R1 Pro inn. Som overskriften sier er dette en genial liten sak. Kingsmith-møllen startet som et Indigogo-prosjekt for noen år siden (en slags fund-me side der folk bidrar med penger for å lansere ideer til prosjekter man har tro på), og tok umiddelbart av. WalkingPad R1 Pro er en´ av to møller fra Kingsmith, og som navnet antyder, er dette en «gåmølle», og R1 Pro er den beste av de to modellene. Kingsmith A1 er faktisk enda litt mindre og lettere, har maks hastighet på 6 km/t, og kommer uten stativet/håndtaket.

Kingsmith skjønte vel at ikke alle har like god plass, og ikke alle har behov for store tredemøller som nesten beslaglegger et helt rom. I tillegg er det som nevnt i innledningen, mange som ønsker en mulighet for å holde kroppen mer i aktivitet mens de er på jobb. De siste årene har det dukket opp flere og flere løsninger som skal gjøre det mulig å holde beina i gang mens du fremdeles er i stand til å skrive effektivt på en PC eller gjøre annet arbeid, og WalkingPad R1 Pro føyer seg inn i rekken, og gjør det med glans.

Vær aktiv mens du gjør andre ting

WalkingPad R1 Pro er laget med mål om at fysisk aktivitet ikke skal gå på bekostning av tid, og gjør det enklere å være i fysisk aktivitet uten at det går utover andre gjøremål i hverdagen. Dette er en gåmølle, eller kontormølle, som det gjerne også kalles. Den kan, og skal ikke, sammenlignes med en tradisjonell tredemølle med kraftig motor og mulighet for å løpe i hastigheter rundt 20 km/t og X % stigning. Dette er et enkelt løpebånd/gåbånd som gjør det mulig å pløye gjennom X antall kilometer/mil i løpet av en arbeidsdag samtidig som du får jobbet effektivt – og ikke minst redusert risikoen for muskel- og skjelettplager.

WalkingPad R1 Pro er så liten og lett at du enkelt kan flytte den fra rom til rom, og den tar ikke opp mer plass enn at den kan ligge under sengen, sofaen, stå oppreist inntil veggen, gjemt bak en stol, etc.. Møllen veier kun 33 kg, og sammenslått måler den ikke mer enn 15,5 cm i tykkelse. Den er rett og slett så liten at det er vanskelig å forstå før du ser den.

Enkel montering

Å slå den sammen/montere den er gjort på noen få minutter. Første gang du monterer den trenger du bare å løfte den ut av esken, legge den med riktig side ned på gulvet, og deretter løfte opp håndtakene som ligger nedfelt langs siden av møllen. Disse fester du skikkelig ved å skru på to knotter på hver sin side, og deretter tar du tar i den ene halvdelen av båndet som ligger brettet over den nederste delen, og trekker/løfter bakover slik at den etterhvert toucher underlaget. For sikkerheten sin skyld, så følger det med en sikkerhetskabel som festes i styret og som du kan velge å feste et eller annet sted på kroppen når du går, eller du kan bare la den henge løst. Det viktige er at du plugger den inn i mølla for at den i det hele tatt skal fungere. Deretter anbefales det å laste ned partner-appen (KingSmith Fit APP) på mobilen som gjør det mulig å koble til mølla å styre den fra telefonen. Det følger også med en fjernkontroll som lar deg kontrollere hastighet og modus.

Hastighet og bruk

WalkingPad R1 Pro har to moduser; gåmodus og løpemodus. I gåmodus har båndet en maksimal hastighet på 6 km/t, mens i løpemodus er maksimal hastighet 10 km/t. Du kan også velge å bruke møllen med manuell innstilling av hastighet, eller med automatisk justering. I auto-modus vil møllen automatisk justere hastigheten ut i fra hvor raskt du beveger deg. Sensorer under løpebåndet registerer hvor raskt/sakte du forflytter beina, og vil slakke ned/øke tempoet avhengig av hvor raskt du går. For at auto-modus skal fungere, er du nødt til å fjerne håndtaket. Dette gjør du enkelt ved å skru løs de to festene på hver sin side.

Som nevnt kan hastigheten justeres via fjernkontrollen eller mobilen. Begge alternativene fungerer supert, og Bluetooth-tilkoblingen skjer raskt og sømløst. Fra du trykker på «start», tar det 3 sekunder før båndet begynner å bevege seg. Maskinen merker raskt om det er noen på båndet eller ikke, og stanser automatisk etter noen få sekunder dersom du ikke har fått ut fingeren og hoppet oppå. Merk at WalkingPad R1 Pro ikke har noen voldsom kraftig motor, så det er ikke Formel 1 – akselerasjon på løpebåndet når du ønsker å få den opp i fart.

WalkingPad R1 Pro
WalkingPad R1 Pro med og uten stativ/håndtaket. Når du monterer av håndtaket, vil du kunne bruke maskinen i automatisk modus – det vil si at den tilpasser hastigheten automatisk ut i fra hvor raskt du beveger deg.

Og når vi er inne på fart; WalkingPad R1 Pro har en maks hastighet på gode 10 km/t. Dette er langt i fra de mer rendyrkede tredemøllene har som standard, men mer enn de fleste rene gåmøllene er i stand til. 10 km/t vil for mange være mer enn raskt nok til at det er mulig å jogge/løpe. Løpebåndet måler 120 x 44cm, og vil for høye personer være en større begrensning på hvor behagelig den er å løpe på, enn selve hastigheten. Båndet er med andre ord relativt kort, men til å gå/småjogge, fungerer det helt supert. Møllen har en maksimal brukervekt på 110kg, så det er noe du må være ops på dersom du veier over dette.

Erfaringer ved bruk

Kjøper du denne med forventninger om å få en tredemølle, så er du på feil spor. Dette er ikke ment å erstatte en tredemølle, og vi vil heller gå så langt som å si at det er et produkt du kan ha i tillegg til en tradisjonell tredemølle dersom du har behov for det. Du bør heller se på Kingsmith WalkingPad R1 Pro som et unikt produkt som gjør det mulig å være i aktivitet i situasjoner der det ellers ville ha vært vanskelig. Den er utrolig enkel å sette opp, starter og stopper raskt, og lager lite lyd. Støynivået fra møllen er nesten ikke merkbart, og det er dine egne «dunk» i det føttene treffer løpebåndet som lager lyd. Dempingen er helt ok, men ikke like god som på en større tredemølle. Løpebåndet er tynt og det er er derfor begrenset hvor dempet slagene kan bli.

Et lite irritasjonsmoment i starten, var at det kunne være vanskelig å få tredemøllen til å stå stabilt. Det positive er at det totalt er åtte føtter som er mulig å justere høyden på slik at den kan kompensere for ujevnt underlag, men det er litt vanskelig å få til uten å bruke vater for å få det perfekt. Dersom du setter møllen på en en underlagsmatte, vil du i større grad unngå problemet. Et godt tips er derfor å kjøpe WalkingPad underlagsmatte i samme slengen som møllen. Denne koster 500 kr og er helt klart verdt investeringen for å redusere mye av støyen.

WalkingPad underlagsmatte

Det heller ikke til å komme utenom at du vil merke den lille skjøten der båndet brettes. Når du løper. gå med sko tenker du ikke stort over det, men du kan merke den hvis du virkelig går inn for det.

Video av produktet i bruk:

Sjekk også ut vår test av den nyere og forbedrede modellen Test: WalkingPad R2

Konklusjon

Kingsmith WalkingPad R1 Pro
Kingsmith WalkingPad R1 Pro

Product Name: Kingsmith WalkingPad R1 Pro

Brand: Xiaomi Kingsmith

MPN: 12990

Offer price: 9990

Currency: NOK

90%

Konklusjon

Kingsmith WalkingPad R1 Pro er kanskje et av de mest geniale produktene vi har testet – og det er mye! Den briljerer med et svært kompakt og enkelt design, lav vekt, enkel montering/betjening, og super funksjonalitet. Som kontormølle, gåmølle, enkel treningsmølle eller hva du nå vil bruke den til, så er det vanskelig å komme utenom denne.

Ønsker du en mulighet for å kombinere arbeid, aktivitet, trening, TV-titting, eller lese hele «Ringenes Herre» non-stop? Da er det bare å kjøre på med Kingsmith WalkingPad R1 Pro!

Pros

 • Svært kompakt!
 • Lett!
 • Enkel i bruk.
 • Slåes sammen/monteres på et par minutter.
 • Nesten lydløs.
 • Pent design.
 • Stativ for nettbrett/mobil.

Cons

 • Litt utfordrende å få den jevn med underlaget dersom du ikke bruker underlagsmatte.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022