Joanna Pedersen (33) gjorde en suksessfull debut i bodyfitness i 2019. Nå har hun satt seg nytt mål om å konkurrere igjen, og sikter seg inn på NM i 2022. Les om hva som driver henne og hva som holder henne motivert til å holde på med denne krevende sporten.

Styrketrening er hobbyen

Joanna debuterte med en 1. plass på Sandefjord Open i 2019, og fulgte opp med en knallsterk 5.plass i Oslo Grand Prix. Det er ingen tvil om at det ligger mye arbeid og innsats bak en slik prestasjon. Nå er hun i gang med forberedelsene til nok en sesong med fitness, og naturlig blir det mye trening.

– Etter arbeidstid går mye av tiden min med til styrketrening, og akkurat nå ligger jeg på fem økter i uken. Ellers er jeg mye sammen med venner og familie fordi jeg nylig har flyttet til Stavanger etter å ha bodd i Oslo de siste seks årene.

inspirasjon

Hva er målet ditt med treningen akkurat nå?

– Generelt er det å ha gode treningsrutiner, bli sterkere, opprettholde godt energinivå og ha god søvn. Det helt konkrete målet på litt lengre sikt er å konkurrere i NM i bodyfitness til neste år, altså i 2022.

Du har jo konkurrert i bodyfitness en gang før. Hva er det som motiverer deg til å konkurrere igjen? Hvilke forventninger og forhåpninger har du denne gangen sammenlignet med sist?

– Det som motiverer meg mest akkurat nå er nok å gjøre det bedre enn sist, å slå meg selv. Jeg blir motivert av å jobbe mot å få en bedre bodyfitness-fysikk, og levere en enda bedre helhetlig pakke på scenen.

– Jeg har helt klart forhåpninger om pallplass i konkurransene neste høst, og forventer at det kommer til å bli enormt tøft! Sist gang jeg konkurrerte hadde jeg nok også forhåpninger om pallplass.

– På godt og vondt har jeg vært igjennom prosessen før, så jeg vet hva som venter meg. De visste jeg jo ikke i 2019. Derfor kjennes det også litt skummelt nå, fordi jeg vet hvor sulten og sliten jeg kommer til å bli.

motivasjon

Hva tror du blir mest utfordrende?

– Etter hvert når jeg nærmer meg målet kan det bli tøft å holde fokus og motivasjonen oppe. Og å jobbe seg gjennom øktene og dagene når jeg blir sliten og lei. Men det er så givende å til slutt kunne gå ut på scenen, og alt strevet er verdt det i det øyeblikket!

Gode tips til andre som vil konkurrere i fitness

Å drive med fitness er for de aller fleste utrolig krevende både fysisk og mentalt. Kroppen skal i en lengre periode få mindre mat og næring enn det den trenger, samtidig som den blir utsatt for mye trening, fordi målet er å redusere fettprosenten mest mulig. I tillegg blir mange svært fokusert på kropp og utseende, og kan risikere å dømme seg selv som person basert på utseende, hvor mye fremgang man får, hvor lite man spiser og plassering på konkurransene. Hos noen kan dette gi et uheldig syn på kropp og mat, og i verste fall resultere i ulike former for spiseforstyrrelser.

– Jeg synes det er viktig å ha en dyktig coach, et bra team og gode støttespillere rundt seg gjennom hele oppkjøringen. Det er godt å kunne dele opplevelsen med andre som går igjennom det samme som meg, og som jeg kan spørre om råd også. Skal du konkurrere i fitness må du forvente at det blir tøft. Og øv masse på poseringene, det kan du ikke få nok av!

Psykisk og fysisk helse

Den superspreke fitnessatleten trener ikke bare for å bli sterkere eller holde seg i form. Trening og kosthold handler vel så mye om å ivareta egen helse.

– Jeg trener også for å holde psyken i form. For min del er det å trene styrketrening på et treningssenter 50/50 for psyken og for det fysiske. Ellers er jeg glad i å gå turer, enten med venner eller alene. Går jeg alene blir det med musikk på ørene.

– Kostholdet mitt spiller en stor rolle i å ta vare på helsen min. Jeg prioriterer også å legge meg på et tidspunkt slik at jeg får nok søvn.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Jeg verken teller kalorier eller tenker at det er visse matvarer jeg ikke kan spise. Fokuset mitt på kosthold er å spise næringsrikt og variert. Ellers har jeg en tanke om å spise måltider med en god balanse mellom karbohydrater, proteiner og fett. Og så liker jeg å ha mange friske farger på tallerkenen.

Hva er det du liker best ved å ha en aktiv livsstil?

– Det beste med å trene og ha en aktiv livsstil er at det gir meg så mye energi og glede! Jeg elsker å dra til gymmet og pushe kroppen gjennom tunge øvelser som gjør meg sliten. Det er så godt å ha en sterk kropp som fungerer, og som hele tiden kan bli sterkere. Det gir så mye mestringsfølelse.

Du kan følge Joanna på Instagram: @joanna.w.p

Susanne Sommerseth

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Styrketrening

Liggende biceps curl i kabelmaskin!

Biceps curls i en eller annen form er antageligvis den best…
Dato: Mai 19, 2022
Intervjuer

Sykepleieren Emilie mot CrossFit-toppen!

Det begynner å bli tøff konkurranse på damesiden i CrossFit-Norge, og…
Dato: Mai 18, 2022
Styrketrening

CrossFit for nybegynnere – 5 ting du må vite!

Det er noen ting som er verdt å vite før du…
Dato: Mai 17, 2022
Styrketrening

Slik bygger du muskler fort med styrketrening!

Det er ikke noe poeng å gjøre noe halvveis når du…
Dato: Mai 16, 2022
Treningsøkter

5 CrossFit-økter for nybegynnere

Nybegynnere opplever mer mestring når de gjør økter med øvelser som…
Dato: Mai 15, 2022
Kondisjon & løping

Derfor bør du elske HIIT-trening!

Høyintensitets intervalltrening i ulike formater har vært i vinden i mange…
Dato: Mai 14, 2022
Gratis Treningsprogram

Trening i utendørs treningspark – treningsprogram og tips!

Sommeren nærmer seg, og det er forfriskende å gjøre treningen utendørs…
Dato: Mai 13, 2022

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Kondisjon & løping

Teknikken du må kunne for å mestre romaskinen!

Hvis du er en av de som alltid går forbi romaskinen…
Dato: Mai 12, 2022
Motivasjon

Treningstips for småbarnsforeldre!

Det kan virke umulig å få inn gode treningsøkter når man…
Dato: Mai 11, 2022
Intervjuer

Solveig – idrettslæreren som satser på CrossFit!

Solveig Hagelien har en aktiv hverdag som er fylt med studier,…
Dato: Mai 09, 2022
Gratis Treningsprogram

De beste øvelsene for en brutal rygg – med treningsprogram!

En bred og tykk ryggtavle er ofte det som skaper rammen…
Dato: Mai 06, 2022
Ernæring

Fordelene med å telle kalorier

Kaloritelling er ikke for alle, men det er noen ganger det…
Dato: Mai 05, 2022
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Sponset

CBD som selges i Norge – Medisinsk cannabis med fordeler på rad og rekke

Ernæring

Ketodietten – med forslag til dagsmeny!

Lavkarbodietter er populært kosthold som mange trives med. Les om ketodietten…
Dato: Mai 03, 2022
Skader & rehabilitering

Øvelsene for stabile og sterke skuldre!

Instabilitet i skulderleddet kan medføre plager og smerter. Les videre for…
Dato: Mai 03, 2022