Ingrid Nedrebø har vært igjennom en tøff reise fra bruk av rusmidler for å unngå stress og følelser, via trening for å få en kropp som er «sosialt akseptert» til å trene for å nyte opplevelsen av bevegelse.

Vanskelige følelser

30 år gamle Ingrid jobber som embodiment coach, også omtalt som holistisk personlig trener. Hun brenner for å hjelpe andre med å være i kroppen sin, og i tankene og følelsene sine.
– De fleste av oss lærer hvordan vi skal være i forhold til andre og samfunnet rundt oss, men vi lærer ikke hvordan kroppen kommuniserer med oss. Noen opplever ting i barndommen som er emosjonelt sårende, og som vi ikke vet hvordan vi skal prosessere. Derfor blir det gravd ned, og det er hundre prosent forståelig. Dette kan gjøre at vi blir enda mer «frakoblet» fra oss selv, og kan føre til dårlig forhold med kroppen vår, oss selv og med andre.

Forsto ikke egne følelser

Ingrid forteller at hun ikke forsto sine egne følelser da hun vokste opp, og prøvde hele tiden å være en person som hun trodde andre ville at hun skulle være.
– Jeg trodde at jeg burde se ut som andre jenter i magasiner og på MTV, og at jeg burde være annerledes enn det jeg var. Dette skapte en følelse av at jeg ikke var «god nok». Denne følelsen gjorde at jeg hadde et konstant ønske om å rømme fra meg selv, ofte gjennom avhengighet av mat og spiseforstyrrelse, dårlige relasjoner med andre og med alkohol. Til og med gjennom trening og en sunn livsstil!

Motivasjon

Løfter andre

Fordi den spreke 30-åringen har personlig erfaring med å jobbe seg gjennom vanskelige følelser har hun et godt grunnlag for å hjelpe og veilede andre.
– Min reise har vært å bli kjent med hvem jeg er i dybden, høre på hva kroppen egentlig sier og stole på meg selv. Det er en ære å kunne hjelpe andre med å gjøre det samme. Det beste med jobben min er å se kundene mine innse at de er mye mer utrolige enn det de tror selv!

Mental og fysisk reise

Ingrid begynte med trening etter hun hadde brukt alkohol og dop for å unngå stress og følelser som tenåring og ung voksen.
– Da hadde jeg en dyp indre forståelse av at trening var noe jeg ville fortsette å holde på med resten av livet. Jeg følte meg som «meg» når jeg holdt på med det.

Åpnet gamle sår

Etter hvert ble det en ubalanse i treningsvanene, og det ble en måte å vise andre at hun var flink og jobbet hardt. Målet var å få en kropp som var sosialt akseptert, og få validering fra andre.
– Dette reflekterte noen gamle sår jeg ikke hadde jobbet meg gjennom enda. Jeg visste rett og slett ikke hvordan jeg skulle føle meg hel i meg selv, akkurat som jeg er, sunn livsstil eller ikke! Å bli bevisst på alt dette har vært tungt, men også en helt fantastisk reise. Det er så spennende å kunne bli kjent med hvem man egentlig er under alt presset på å være noe annet enn seg selv.

Perfeksjon skapte ubalanse

Da Ingrid begynte å trene styrketrening og kettlebells ville hun gjøre alt med perfekt teknikk og bli så sterk som mulig.
– Det var kjempegøy og lærerikt, og jeg ble bedre kjent med kroppen min. Men etter hvert skapte det også ubalanse. Motivasjonen var at hvis jeg ble «sterk nok» eller fikk «god nok teknikk» så ville jeg bli «god nok». Og det er selvfølgelig ikke sant.

Dans gir godfølelsen

Nå for tiden trener Ingrid styrke og mobilitet to til tre ganger i uken, som regel med kettlebells. Det beste med trening er at det lar oss komme inn i kroppen igjen, sier hun.
– Men den treningen som gir meg den aller beste godfølelsen er når jeg danser med meg selv om morgenen, helt alene. Det er helt fantastisk å danse som det første jeg gjør om morgenen, og bare være i og føle kroppen min, akkurat som den er.

Treningsmål

Til tross for at Ingrid har nye mål med treningen sin nå, så synes hun det er helt topp at andre har store treningsmål, og for eksempel ønske om å forandre kroppen sin.
– Men det er lett å glemme at man er hel og god nok akkurat som man er, og at man egentlig ikke «må» gjøre noe som helst. Livet og universet er glad i deg uansett!

Langt og friskt liv

Nå er treningsmålet til den personlige treneren å leve i en kropp med masse livsenergi til hun er over hundre år.
– All bevegelse og trening som støtter det målet er jeg med på! Det er kanskje litt klisje å si, men akkurat nå er målet med trening selve opplevelsen av å kunne bevege seg, hva enn slags bevegelse det er.

Hvilke ting gjør du for å ivareta helsen din?
– Morgen og kveldsrituale er alfa og omega for meg! Det består av bevegelse, journalskriving og meditasjon.

Motivasjon

Intuitivt, bevisst og plantebasert kosthold

Etter en lang reise med forstyrret spising, og deretter flere år med styrke- og muskelbygging, har Ingrid jobbet med å bli kjent med og høre på kroppen sin intuitivt.
– Jeg spiser intuitivt, og for det meste næringsrik mat som er plantebasert. Som kvinne med menstruasjonssyklus er det spesielt viktig å lytte til kroppen. Jeg stiller meg spørsmål som «hva trenger kroppen min på hvilke tider av måneden?», «spiser jeg på den måten jeg gjør fordi jeg prøver å unngå noe, eller spiser jeg fordi kroppen min vil ha næring og energi?», «hva slags næringsrik mat gir mest godfølelse?» og «hva slags mat liker jeg å unne meg for å få balanse i kropp og sjel?». Svaret på sistnevnte er sjokolade!

Motivasjon hos andre coacher

Ingrid jobber sammen med flere coacher innen samme fagfelt som henne selv, som er holistisk coaching, healing og bevegelse.
– De har alle forskjellige spesialiteter, men vi jobber hovedsakelig med det samme, som er å hjelpe andre til å føle seg på sitt aller beste som hvem de er.

Du kan følge Ingrid på Instagram: @balanc_ing

 

Susanne Soydan

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Produkttest

Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening…
Dato: Mai 07, 2021
Styrketrening

5 rå øvelser for den brede ryggmuskelen

Den brede ryggmuskelen som heter latissimus dorsi, ofte forkortet som lats,…
Dato: Mai 07, 2021
Oppskrifter

Sunne og gode desserter med MYE proteiner!

Ingenting er så godt som en velsmakende dessert, og når den…
Dato: Mai 06, 2021
Styrketrening

Hvordan trene for å utvikle maksimal styrke?

Å bli skikkelig sterk, og å øke sin maksimale styrke, krever…
Dato: Mai 06, 2021
Intervjuer

Eirik: daglig leder og CrossFit Games-atlet!

Eirik Solen er aktiv CrossFit-atlet i masterklassen, og han eier og…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Guide til pulsbelter og pulsmålere

Passer den nye pulsklokka med det gamle beltet ditt? Eller det nye…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict MOD

Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer…
Dato: Mai 05, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Fysisk og psykisk helse

Nye anbefalinger om fysisk aktivitet fra WHO!

I 2020 kom det nye globale retningslinjer for fysisk aktivitet og…
Dato: Mai 04, 2021
Sponset

Hemmeligheten bak en gyllenbrun og vakker hud – Skjønnhet fra innsiden!

Sliten, tørr og vinterbleik hud? Da er du ikke alene, men…
Dato: Apr 27, 2021
Gratis Treningsprogram

Treningsprogram: Sterkere overkropp

Dette treningsprogrammet passer deg som ønsker å trene hele overkroppen for både…
Dato: Mai 03, 2021
Produkttest

Test: Saucony Triumph 18

Saucony Triumph 18 tar komfort og begrepet "mengdetreningssko" til nye høyder.…
Dato: Mai 02, 2021
Styrketrening

Dette er sporten styrkeløft!

De aller fleste som trener på treningssenter er kjent med at…
Dato: Apr 30, 2021
Ernæring

Enkle triks for vektreduksjon!

Glem å telle kalorier, slutt å bruke tiden på å veie…
Dato: Apr 30, 2021
Sponset

Denne maskinen kan gi deg fritert mat - uten fett!

Sunt, lettvint og uendelige muligheter. Det er det du får med…
Dato: Apr 20, 2021
Produkttest

Test: Skullcandy Jib True Wireless ørepropper

Trådløs lyd trenger ikke å koste all verden. Det beviser Skullcandy…
Dato: Apr 30, 2021
Ernæring

Guide: Slik påvirker alkohol deg på lavkarbo-/keto diett

Et strengt lavkarbo kosthold eller en ketonisk diett, har ikke mye…
Dato: Apr 29, 2021