Icebug Zeal5 RB9X er en rask og lett terrengsko med rått grep for sleipe og teknisk krevende forhold.

Jakter du på råest mulig grep i krevende terreng uten at det går på bekostning av vekt, komfort og slitestyrke? Da kan Icebug Zeal5 RB9X være et godt alternativ. Zeal har nå kommet i sin femte utgave og retter seg mot deg som søker en sko for trening eller konkurranse i teknisk krevende terreng, og som jakter sekunder og nye rekorder.

Zeal5 RB9X benytter et slitesterk og glatt overdel med lukkede celler, noe som hindrer vann i å trenge inn og skitt i å feste seg. Mellomsålen består av lettvekts EVA og er konstruert for å maksimere vridningsstabiliteten samtidig som den er fleksibel nok til ikke å hindre stegavviklingen.

På innsiden er skoen fôret med bluesign resirkulert PET polyester, og har en uttakbar innersåle. Konstruksjonen på sålen har en liten U-form som gir en sikker og behagelig passform. Både tåboksen og hælpartiet er ekstra beskyttet med TPU belegg. Sammenlignet med forrige generasjon Zeal er hælkappen senket for å redusere presset mot akilles. En annen fordel er at tåboksen er har blitt litt mer romslig, men ikke tro at dette er en bred sko. Når du løper i bratte nedoverbakker kjenner du godt at tærne presses mot fronten dersom du ikke krøller de litt sammen. Samtidig er det dette som viser til den enorm gode kontrollen du får over denne skoen.

Sikkert grep med RB9X-såle

Icebug har hatt stor suksess med sin BUGrip-såle sikrer godt grep på is og snø med sine innebygde dynamiske pigger. RB9X er en helt ny gummiblanding som gir deg suverent grep også uten pigger. Som regel betyr «bedre grep på vått og sleipt underlag, lavere slitestyrke», men det er ikke tilfellet for Icebug Zeal5 RB9X. Icebug hevder at skoen matcher den anbefalte standarden for slitestyrke for asfaltsko. Gummiblandingen gjør Zeal5 RB9X til en perfekt sko for deg som ferdes mye i vått terreng og på glatte steiner og svaberg.

Icebug Zeal5 RB9X har en rekke store/brede og grove knaster jevnt fordelt på hæl- og frontpartiet. Midt under sålen er det to «kiler» som bidrar til bedre støtte i skrått terreng. Skoen er også såpass vridningsstabil at det går fint å løpe i skrått terreng uten å føle at du glir innvendig i skoen.

Icebug Zeal5 RB9X
Det grove mønsteret sikrer godt grep på virkelig sleipe og våte underlag

Det lave droppet på 6 mm kombinert med den fleksible overdelen bidrar til at Zeal5 RB9X gir meget god bakkekontakt og løpsfølelse. I motsetning til Icebug Rover RB9X GTX som retter seg mot lengre og roligere turer, er dette en sko du kan jakte nye rekorder med. Det gode grepet og den suverene torsjonsstivheten bidrar til en følelse av trygghet selv i det mest utfordrende terrenget. Dette er imidlertid ikke en sko for lange partier med asfalt og grus ettersom den ikke byr på veldig mye demping.

Skoen er normal i størrelsen, men du kan vurdere og gå opp et halvt nummer dersom du ønsker mer plass i front. Passformen er middels bred i hæl og mellomfot, og middels til smal i front.

Konklusjon

Icebug Zeal5 RB9X
Icebug Zeal5 RB9X

Product Name: Icebug Zeal5 RB9X

Brand: Icebug

MPN: 1599

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 85%
  85%
 • Stabilitet - 90%
  90%
 • Demping - 75%
  75%
 • Grep vått/sleip - 90%
  90%
 • Grep tørt/fast - 90%
  90%
86%

Konklusjon

Icebug Zeal5 RB9X er en rask og lett terrengsko med rått grep for sleipe og teknisk krevende forhold. Ønsker du best mulig løpsfølelse og kontakt med underlaget, jakter nye rekorder i marka eller på fjellet, så er Icebug Zeal5 RB9X et godt valg.

Pros

 • Meget godt grep på sleipt og vått underlag.
 • God løpsfølelse og kontakt med underlaget.
 • Vannavstøtende og slitesterk overdel.
 • Trygg og sikker passform.
 • Svært vridningsstabil. Stortrives i teknisk terreng.

Cons

 • Lite demping til partier med asfalt/grus.
 • Litt smal i front.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produktomtaler

Test: UA Project Rock Over-Ear Training Headphones by JBL

Hva får du hvis du kombinerer egenskapene til en av verdens…
Dato: Okt 13, 2021
Produktomtaler

Test: Hoka One One Zinal

Hoka One One Zinal er våpenet som skal hjelpe deg til…
Dato: Okt 13, 2021
Polar

Test: Polar Grit X Pro

Polar Grit X Pro tar det beste fra toppmodellen og pakker…
Dato: Okt 11, 2021