Icebug NewRun BUGrip er selskapets første dedikerte asfaltsko med pigger. Har du ambisjoner om å løpe mye utendørs i vinter? I så fall er NewRun BUGrip verdt en kikk.

Nordmenn er kanskje født med ski på beina, men sannheten er at det de siste årene har blitt vel så vanlig med holke og isføre som nydelige skiløyper og blå Swix. Det er heller ikke til å komme bort fra at turgåing og løping er aktiviteter som har fått en voldsom oppblomstring de siste årene, og etter at Covid-19 kom veltende over oss, har begge disse aktivitetsformene nådd nye høyder.

Det kan med andre ord være greit å ha en annen plan enn å basere hele vintersesongen på skigåing. Etter noen uker med noen av Icebug sine nye piggskomodeller, kan vi i hvert fall komme med noen meget gode tips.

NB:
Denne testen er en del av tre ulike modeller fra Icebug. Du finner testen av Icebug Pace3 BUGrip GTX og Icebug Detour BUGrip GTX her.

 

Icebug BUGrip

Icebug har produsert piggsko siden 2001 og har dermed solid erfaring med å lage sko for norske vintre. Alle som løper og går mye vet hvor viktig det er med demping, passform, pusteevne, komfort, grep, etc.. En god sko er alfa og omega og kan være avgjørende for opplevelsen av turen.

Det finnes etterhvert mange piggsko, men Icebug er kanskje det best kjente merket. Det svenske selskapet har gått hardt inn for å gjøre produksjonen så bærekraftig som mulig, og både produksjonsmetode og materialer er valgt med tanke på å minimere karbonfotavtrykket. I yttersålen bruker Icebug rågummi med ekstra høy slitestyrke, og innsmidd i sålen er det 15-19 integrerte pigger av karbidstål. Gummien og piggene jobber dynamisk sammen, og hvor langt de trykkes inn, avhenger av hvor hardt du setter ned foten, og ikke minst underlaget. Dette gjør at piggene i større grad tilpasser seg alle underlag, og sørger for best mulig grep på alt fra asfalt til sleipe røtter og blank is.

Icebug NewRun BUGrip
Icebug NewRun BUGrip benytter 17 dynamiske pigger som sørger for supert grep på selv speilblank is.

Ettersom gummi er et naturmateriale, er det nesten umulig å kontrollere produksjonsprosessen 100%. Under produksjonen kan sålen miste noen av piggene, og for å sikre at hver enkelt såle har et minimum av pigger, blir BUGrip-sålen konstruert med et overskudd av pigger. Skulle sålen miste noen pigger under selve produksjonen, så har den likevel det optimale antallet pigger for sålen.

 

Icebug NewRun BUGrip – løpesko med jerngrep

Icebug NewRun BUGrip er selskapets første dedikerte asfaltsko og retter seg direkte mot deg som er ute etter en lett løpesko etter gåsko som kan sikre deg godt grep på glatta gjennom vinterhalvåret. Vinteren er synonymt med lavere temperaturer, og som regel benytter du tykkere sokker enn du gjør i sommerhalvåret. Med NewRun har Icebug hatt høyt fokus på komfort, og det gjenspeiles i den romslige passformen og den rette fotlinjen som gjør det enkelt å få plass til en tykkere sokk enn de tynne og korte ankelsokkene.

BUGrip sålen har vi allerede beskrevet i detalj, og 17 dynamiske pigger hjelper deg å holde deg på beina. Icebug NewRun BUGrip er ikke vanntett, men er tykk nok til å isolere mot den verste kulden, samtidig som den puster godt til å unngå at Sahara-tilstander på innsiden. Skoen sitter ikke like tight som en moderne løpesko for sommerhalvåret, men lissene gjør det lett å tilpasser skoen til både smale og brede lester. Hælkappen er godt polstret, og holder foten godt på plass.

I mellomsålen benytter Icebug NewRun BUGrip lettvekts EVA, et velprøvd og trygt materiale som kombinerer demping og lav vekt på en god måte. Det er ingen super avansert GEL-pute, Wave-plate, karbonplate eller annen form for demping. Her er det EVA over hele fjøla.

Til å være en løpesko for vinter er Icebug NewRun BUGrip overraskende lett. Vekten er på 300 gram, og det er faktisk lettere enn mange mengdetreningssko. Til sammenligning veier Mizuno Wave Rider 24 290 gram, mens ASICS Gel Nimbus 23 først stopper på 320 gram. Når du først tar på deg skoen er det lite som minner om at dette faktisk er en piggsko, og skoen kjennes i det hele tatt svært komfortabel på foten. Skoen er også overraskende myk og bevarer en naturlig fleks i mellomfoten.

NewRun BUgrip
Dette er forhold der NewRun trives godt. Islagt asfalt med innslag av bare partier.

 

Godt grep på asfalt – mindre godt på holke

Om Icebug NewRun Mens BUGrip leverer? Det kommer ann på forholdene. For det første er skoen utrolig komfortabel i bruk. Den er lett, den er myk, den er varm og den i det hele tatt svært komfortabelt på foten. Med bosted på vestlandet og en vinter med holke fra ende til anen, så har Icebug NewRun BUGrip fått kjørt seg på alt fra asfalt, grus, skogstier og ren is – både jevn og ujevn. Der NewRun viser kvalitet, er på asfalt dekket av et tynt lag is. Her sitter skoen som støpt, og piggene er ikke så lange at det kjennes ubehagelig selv om du treffer asfalten for hvert steg. Blir det derimot mer holke og islagt snø, så sliter skoene mer. Du merker fremdeles at du har et visst grep, men ikke nok til å føle deg trygg på å løpe raskt over et holkete parti.

NewRun Begrip
Dette er forhold der NewRun sliter. Den er uten tvil bedre på islagt asfalt.

Skoen kjennes også varm og god selv med en tynn ullsokk. NewRun er ikke spesielt store i størrelsen, så om du ønsker litt ekstra plass til et par tykkere sokker, kan det lønne seg å gå opp et halvt nummer. Ellers gjør den romslige passformen rundt lesten det mulig å benytte et ekstra par dersom det er ønskelig, og selv om vi ikke har testet det selv, så kan vi tenke oss at skoen er perfekt å kombinere med et par vanntette sokker. For Icebug NewRun Mens BUGrip er ikke vanntett i seg selv, og tråkker du i en vanndam, så blir du våt.

Akkurat dette med vanntette sko er litt elsk/hat i løpemiljøet, og ønsker du en vanntett sko så har Icebug en hel bråte å velge mellom. En sko med Gore-Tex vil holde foten din tørr dersom du tråkker i vann så lenge det ikke går over skoen, men det gjør også at skoen puster dårligere, blir mindre fleksibel, og ikke minst holder den på vannet som skoen slipper inn. En sko uten vanntett membran vil som regel har bedre pusteegenskaper, være mer fleksibel, samt slippe ut vannet som trenger inn.

 

Konklusjon

Icebug NewRun BUGrip
Icebug NewRun BUGrip

Product Name: Icebug NewRun BUGrip

Brand: Icebug

MPN: 1899

Currency: NOK

 • Løpsfølelse - 80%
  80%
 • Demping - 80%
  80%
 • Respons - 80%
  80%
 • Feste/Grep - 80%
  80%
80%

Konklusjon

Icebug NewRun BUGrip er en flott løpesko for vinterhalvåret og underlag som er preget av is. Skoen er romslig og komfortabel, og er lett nok til å føles kvikk og leken. De dynamiske piggene sørger for sikkert grep under en rekke forhold, samtidig som de ikke er for aggressive til at skoen føles ubehagelig på lange partier med bar asfalt.

Icebug NewRun BUGrip er en vellykket asfaltsko fra anerkjente Icebug. En god anbefaling for vinterglade løpere som stort sett er ute etter en sko for islagt asfalt.

Pros

 • Romslig og komfortabel passform.
 • Godt polstret.
 • Isolerer godt.
 • Lette – føles kvikke.
 • God pusteevne.
 • Bra demping.
 • Sitter godt på islagt asfalt.

Cons

 • Skulle gjerne vært bedre beskyttet mot vann.
 • Ikke like godt grep på holke og ujevne underlag.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening…
Dato: Mai 07, 2021
Produkttest

Guide til pulsbelter og pulsmålere

Passer den nye pulsklokka med det gamle beltet ditt? Eller det nye…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict MOD

Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer…
Dato: Mai 05, 2021