Når et selskap som Icebug reklamerer med at dette er selskapets mest solgte vintersko, da kan du nesten med sikkerhet si at det er en suksess. Her er Icebug Metro2 BUGrip.

Icebug Metro2 BUGrip er den tredje vinterskoen vi tester fra Icebug, og er også den mest anvennlige skoen til hverdagsbruk. Her får du enkelt og greit en sko som kombinerer stil og funksjon i en innpakning som gjør det enkelt og fristende å velge denne fremfor en rekke andre modeller.

For det er nettopp «enkelheten» som er Metro2 BUGrip sin store fordel. Det finnes mange modeller som gjør det bedre enn Icebug Metro2 BUGrip under aktiviteter som løping, turgåing eller fjellvandring, men ingen (så vidt vi det) gjør det enklere å svippe på seg skoen når du skal ut en rask tur enn det Icebug Metro2 BUGrip gjør.

Denne testen er en del av flere ulike modeller fra Icebug. Her finner du testene av Icebug NewRun BUGrip, Icebug Detour BUGrip GTX og Icebug Pace3 BUGrip GTX.

 

Icebug BUGrip

Icebug har produsert piggsko siden 2001 og har dermed solid erfaring med å lage sko for norske vintre. Alle som løper og går mye vet hvor viktig det er med demping, passform, pusteevne, komfort, grep, etc.. En god sko er alfa og omega og kan være avgjørende for opplevelsen av turen.

Det finnes etterhvert mange piggsko, men Icebug er kanskje det best kjente merket. Det svenske selskapet har gått hardt inn for å gjøre produksjonen så bærekraftig som mulig, og både produksjonsmetode og materialer er valgt med tanke på å minimere karbonfotavtrykket. I yttersålen bruker Icebug rågummi med ekstra høy slitestyrke, og innsmidd i sålen er det 15-19 integrerte pigger av karbidstål. Gummien og piggene jobber dynamisk sammen, og hvor langt de trykkes inn, avhenger av hvor hardt du setter ned foten, og ikke minst underlaget. Dette gjør at piggene i større grad tilpasser seg alle underlag, og sørger for best mulig grep på alt fra asfalt til sleipe røtter og blank is.

Sålen består av rågummi med et kraftig mønster som sikrer godt feste på de fleste underlag, men 16 dynamiske pigger sørger for at du kan bevege deg trygt selv på stålis.

Ettersom gummi er et naturmateriale, er det nesten umulig å kontrollere produksjonsprosessen 100%. Under produksjonen kan sålen miste noen av piggene, og for å sikre at hver enkelt såle har et minimum av pigger, blir BUGrip-sålen konstruert med et overskudd av pigger. Skulle sålen miste noen pigger under selve produksjonen, så har den likevel det optimale antallet pigger for sålen.

 

Icebug Metro2 BUGrip – stilren og komfortabel

Det er i utganspunktet ikke all verden å skrive om Icebug Metro2 BUGrip, for skoen er egentlig utrolig enkel. Åpne opp glidelåsen, tre foten ned i skoen, og lukk igjen. Klar til bruk.

Metro2 BUGrip er for deg som ønsker en snerten og god piggsko du kan trekke på deg når du skal ut etter posten, lufte hunden, vandre rundt i gatene, til butikken, eller andre gjøremål. Den praktiske åpne/lukke mekanismen gjør det nemlig lekende lett å bare smette på seg skoen der du på sommerhalvåret ville tatt på deg et par Crocs eller lette sandaler.

Icebug Metro2 BUGrip er en relativt lett (ca. 460 gram per sko) halvhøy sko laget i vannavvisende semsket skinn, og med en varmende og komfortabel innesko i fleece. Icebug har lagt stor vekt på å bruke så mye resirkulert og miljøvennlig materiale som mulig, og både fôret og innerskoen er Bluesign-sertifisert og produsert etter de mest miljøvennlige retningslinjer. Til tross for at Metro2 BUGrip ikke benytter Gore-Tex i yttermembranen, så holder skoen fukt og vann relativt godt ute. Rundt hele skoen strekker det seg en kant med forsterket materialet som både hjelper til å holde vannet ute, men også å beskytte skoen mot rifter. Bak, og på sidene av skoen, er det refleksdetaljer som gjør deg mer synlig i mørke.

Noe av det mest geniale med skoen er glidelåsen som fungerer som åpne-/lukkemekanisme. Her har du ingen skolisser å forholde deg til, kun en enkelt glidelås. Glidelåsen finnes på innsiden av foten, er vanntett og har en ekstra «hank» som gjør den enkel å gripe tak i. Den kan åpnes nesten helt ned til sålen slik at det er lettvint å få på seg skoen selv om du skulle ha en høy og bred lest.

 

En liten begrensing

Og når vi snakker om bred…Metro2 har en relativt romslig passform slik at skoen vil passe mange. Det som eventuelt er Icebug Metro2 BUGrip sin begrensing, er at det ikke er mulig å stramme skoen noe utover glidelåsen du trekker igjen. Dette gjør igjen at skoen for noen vil oppleves litt romslig, spesielt dersom du har en lav og smal vrist. Icebug kategoriserer Metro2 BUGrip som en vintersko, ikke en hikingkso, og det er nok ganske riktig når man ser på hvordan skoen bør brukes. Dette er ikke modellen for de lange turene vinterstid med mindre du umiddelbart kjenner at den sitter som støpt.

God demping og godt grep

I likhet med den noe mer turorienterte modellen Icebug Pace3 BUGrip GTX, benytter Metro 2 en mellomsåle bestående av EVA med en stabilisator som sørger for at skoen gir godt med demping og respons, i tillegg til være vridningsstabil. Yttersålen er lik som på Pace3 BUGrip GTX og Detour GTX, og består av BUGrip og 16 solide karbidpigger. Piggene er dynamiske slik at de skal tilpasse seg til alle underlag for å gi best mulige grep på alt fra tørr asfalt til våte røtter og blank is. Metro2 BUGrip har også en rekke gummiknaster som bidrar til godt grep på underlag dekket av snø og der piggene ellers ville ha mistet effekten.

Som piggsko flest så kommer skoen best til sin rett når det er is og litt snø, men det er fint mulig å bruke den på veier der det også er noe bar asfalt. Komforten er svært god, og du kommer neppe til å fryse med det første.

Icebug Metro BUGrip

Formen på yttersålen er avrundet oppover mot tærne for lettere stegavvikling. Denne såleformen ser vi gjerne på løpesko som skal hjelpe deg til å «rulle» fremover på tærne, og Icebug har benyttet den i flere av sine skomodeller. Kort oppsummert så fungerer det utrolig bra. Skoen føles mye lettere å gå i ettersom du unngår å måtte bruke krefter på å bøye den fremste delen av sålen som gjerne er stiv på lignende sko.

Icebug Metro2 BUGrip kommer i fargene svart og beige til herre, og svartbeige og rød til dame. Det finnes også en variant uten pigger som isteden benytter Michelin-såle med ekstra god friksjon.

 

Konklusjon

Icebug Metro2 BUGrip
Icebug Metro BUGrip

Product Name: Icebug Metro2 BUGrip

Brand: Icebug

MPN: 1999

Currency: NOK

 • Design - 90%
  90%
 • Komfort - 75%
  75%
 • Isolasjon - 90%
  90%
 • Feste/grep - 85%
  85%
85%

Konklusjon

Icebug Metro2 BUGrip er vinterens «crocs» eller «slippers». Her får du en komfortabel og varm sko du enkelt kan smette på deg når du skal hente posten, lufte hunden eller gå deg en rask tur i vinterlandet. Metro2 kombinerer stil og funksjon, og har klart å lage en sko som appellerer til mange målgrupper, spesielt de som ønsker det lettvint.

En super vintersko som kan anbefales, bare husk at det ikke er skoen for de lange turene.

Pros

 • Lett.
 • Romslig og komfortabel passform.
 • Bra isolasjon. Varme.
 • Glidelåsen gjør de svært lett og ta på /av.
 • Formen på sålen gjør at de nærmest «ruller» av seg selv.
 • Godt grep på både is og snø.

 

Cons

 • Ingen ytterligere stramming enn glidelåsen gjør de litt løse.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Test: Osprey Talon 11 2021-modell

Osprey Talon 11 er antageligvis en av de mest solgte sekkene…
Dato: Apr 19, 2021
Produkttest

Test: Polar Ignite 2

Polar Ignite 2 er oppfølgeren til klokken som på mange måter…
Dato: Apr 12, 2021
Produkttest

Airbike topp 10 – Best i test airbike 2021

Vi gir deg oversikten over noen av markedets beste airbike treningsmaskiner.…
Dato: Apr 11, 2021