Hyperice Vyper 2.0
Hyperice Vyper 2.0

Product Name: Hyperice Vyper 2.0

Brand: Hyperice

MPN: 2299

Currency: NOK

90%

Konklusjon

Hypice Vyper 2.0 tilfører den gode gamle foam roller´n enda mer kraft og funksjon. Vyper 2.0 er uten tvil virkningsfull, og ikke minst enkel i bruk. Det krever mindre kraft å bruke Vyper 2.0 enn en vanlig foam roller, og slik sett er den kanskje også enda enklere i bruk.

Sliter du med øm muskulatur og stive muskler, så kan vi på det varmeste anbefale Hyperice Vyper 2.0.

Pros

 • Enkel i bruk.
 • Lett og transportere.
 • Tre vibrasjonsinnstillinger gir god variasjon.
 • Lang batteritid.
 • Todelt overflate (riflet og glatt).
 • Solid.
 • SA-godkjent som håndbaggasje.

Cons

 • Bråker litt mye på det kraftigste nivået.

Hyperice Vyper 2.0 er verdens kraftigste foam roller. Her kombineres avansert virasjonsteknologi og velkjent foam rolling i ett og samme produkt.

Du trenger ikke å være toppidrettsutøver for å vite at foam rolling kan være et svært nyttig verktøy for å myke opp stive og ømme muskler. Om du noen gang har åpnet døren til en fysioterapeut eller annen institusjon for muskelbehandling, er antageligvis det første du har blitt møtt med, et «Hei!» og en foam roller.

 

Foam rolling sin funksjon

Foam rolling har blitt brukt i lang tid, og det regnes som en svært god metode for muskelbehandling både før og etter trening. En av de store fordelene med foam rolling er av det enkelt kan utføres selv – helt uten hjelp fra andre. Å få påført større muskelgrupper dyp massasje uten hjelp fra en ekstra person, kan ofte være utfordrende, men en foam roller kan løse dette.

Fordeler med foam roller:

 • Bidrar til raskere restitusjon.
 • Løsner spenninger.
 • Myker opp muskulatur og gjør deg mer smidig.
 • Øker bevegeligheten.
 • Reduserer risikoen for skader.
 • Perfekt som oppvarming/forberedende før trening.
 • Virker lindrende på amme muskler.
Hyperice Vyper 2.0
En foam roller brukes gjerne i kombinasjon med egen kroppsvekt der du delvis ligger på foam rolleren og beveger deg frem og tilbake mens foam rolleren ruller under deg.

En foam roller kan i utgangspunktet brukes på hele kroppen. Formen minner om et avkappet rør, og de varierer i lengde, hardhet og mønster. Det «negative» med foam rollers er at du må bruke en del kraft for å gi musklene massasje – enten i form av egen kroppsvekt, eller ved at du må legge press på selve foam rolleren. Akkurat dette «problemet» ønsker det amerikanske selskapet Hyperice å løse. Hyperice er et selskap som har spesialisert seg på å utvikle treningsverktøy for restitusjon av musklene, og tilbyr flere produkter som brukes av alt fra toppidrettsutøvere, fysioterapeuter og behandlings institusjoner, til «vanlige» mosjonister og aktive.

 

Hyperice Vyper 2.0

Som nevnt er Hyperice Vyper 2.0 verdens kraftigste vibrerende foam roller. Tidligere har vi testet Hyperice HyperVolt Plus, en massasjepistol som benytter vibrasjonsteknologi for å gi musklene dyp og effektiv massasje. Vyper 2.0 benytter den samme teknologien, men har innebygd vibrasjonsteknologien i en foam roller istedenfor en pistol.

Vyper 2.0 ser ut som en vanlig foam roller, men skjuler langt mer enn kun skum på innsiden. Vyper 2.0 huser en kraftig 40w motor og er laget i et økovennlig polypropylenskall som overfører vibrasjoner optimalt. Utsiden er såkalt «Dual-zone», som betyr at mønsteret er todelt slik at du kan velge mellom en helt glatt utside, eller en rillet utside.

Hyperice Vyper 2.0
Yttersiden er laget i et miljøvennlig materialet, og har et todelt mønster slik at du kan velge mellom glatt eller rillet overflate.

Motoren på Hyperice Vyper 2.0 er i hvert fall mer enn kraftig nok. Den kan stilles til tre ulike vibrasjonsnivåer; 45 Hz, 68 Hz og 92 Hz. Disse verdiene tilsvarer en G-kraft på henholdsvis 6.9, 7.8 og 8.8. For å sette det i perspektiv, så kan vi legge til at det svakeste nivået er svært kraftig…

Foam rolleren er enkel i bruk. Det er kun to knapper å forholde seg til – en «av/på»-knapp, og en «power»-knapp som aktiverer vibrasjonen og regulerer hastigheten. Vyper 2.0 har også en kjekk batteriindikator som hele tiden viser hvor mye batteritid du har igjen får du må lade. Den befinner seg på den ene kortsiden over «power»-knappen, og består av fire grønne og rød LED-diode. På den andre kortsiden finner du «power»-knappen, og over denne er det tre blå LED-dioder som indikerer hvilken hastighet/nivå du benytter.

Batteritiden er oppgitt til 2 timer, noe som stemmer godt med våre erfaringer – i hvert fall på den laveste intensiteten. Kjører du kontinuerlig på styrkenivå 3, så reduseres batteritiden raskere.

Hyperice Vyper 2.0
I den ene enden finner du en «av/på»-knapp, og fire grønne LED-dioder som indikerer batteristatusen.
Hyperice Vyper 2.0
Over «power»-knapper er det tre blå LED-dioder som indikerer vibrasjonsnivået.

 

Vyper 2.0 i bruk

Hyperice Vyper 2.0 er i utgangspunktet som en vanlig foam roller. Du legger deg på gulvet, bruker hender, bein, albuer og knær som støtte, og plasserer foam rolleren under eller på den aktuelle muskelgruppen som skal masseres. MEN, i motsetning til en vanlig foam roller der du kun ruller frem og tilbake, aktiverer du vibrasjons-funksjonen på Vyper 2.0, og deretter fortsetter du med å bevege deg rolig frem og tilbake. Beveg deg gjerne et par minutter på en muskelgruppe, og dersom du finner et spesielt sårt triggerpunkt, kan du holde dette punktet i ca. 30 sekunder.

De ulike vibrasjonsnivåene er enkle å justere. Ett lett trykk på «power»-knappen, og hastigheten øker. Trykker du tre ganger slår du den av. Det første vibrasjonsnivået vil nok oppleves som mer enn nok for de fleste, i hvert fall i starten. Etterhvert som du har fått vendt muskulaturen til behandlingen, blir det også lettere å øke på til nivå 2 og eventuelt 3.

Ettersom Vyper 2.0 som regel hviler mot gulvet, så vil den bevege seg ganske livlig bortover underlaget av seg selv dersom du ikke holder godt tak i den eller har plassert kroppsvekten din på den. Om du ikke har lagt den på et teppe eller en treningsmatte, så bråker det også en god del på det kraftigste nivået. Velger du å kjøre den på det første vibrasjonsnivået, så er den nesten helt stillegående.

Vi kan med hånden på hjertet si at den ekstra effekten som tilføres av vibrasjonsmassasjen, gjør foam rolling til en helt ny opplevelse. For alle som sliter med vonde og stive muskler, så kan dette gjøre underverker.

 

Hvem bør kjøpe Hyperice Vyper 2.0?

Foam rollers har etterhvert blitt et svært vanlig produkt å ha hjemme blant aktive mennesker som ønsker å foreta noe egenbehandling av musklene. Em god foam roller kan fort koste rundt 500kr, og for drøye 2000kr synes vi Vyper 2.0 definitivt er verdt prisen.

Vibrasjonsbehandling enten gjennom Vyper 2.0 eller massasjepistolen Hyperice HyperVolt Plus, gir ikke bare effektiv og virkningsfull behandling, men kan også bidra til å redusere utgifter til andre behandlingsformer. Under never vi noen brukergrupper som vi mener det er perfekt for.

 • Aktive mennesker som trener mye og er mye i bevegelse.
 • Personer som sliter med muskelsmerter og stive muskler.
 • Utøvere på høyt nivå som ønsker raskere restitusjon.
 • Personer med kontorjobb med mye stillesitting og stive/ømme muskler.
 • Supermosjonister.
 • +++

Ønsker du et enda mer allsidig produkt som gir deg mulighet til å stimulere enda flere muskelgrupper, kan vi på det sterkeste anbefale Hyperice HyperVolt Plus. Denne massasjepistolen tar deg massere alle typer muskler, og har fem utskiftbare massajehoder som gjør det enkelt å finne et passende hode for riktig muskelgruppe.

 

Konklusjon

Hyperice Vyper 2.0
Hyperice Vyper 2.0

Product Name: Hyperice Vyper 2.0

Brand: Hyperice

MPN: 2299

Currency: NOK

90%

Konklusjon

Hypice Vyper 2.0 tilfører den gode gamle foam roller´n enda mer kraft og funksjon. Vyper 2.0 er uten tvil virkningsfull, og ikke minst enkel i bruk. Det krever mindre kraft å bruke Vyper 2.0 enn en vanlig foam roller, og slik sett er den kanskje også enda enklere i bruk.

Sliter du med øm muskulatur og stive muskler, så kan vi på det varmeste anbefale Hyperice Vyper 2.0.

Pros

 • Enkel i bruk.
 • Lett og transportere.
 • Tre vibrasjonsinnstillinger gir god variasjon.
 • Lang batteritid.
 • Todelt overflate (riflet og glatt).
 • Solid.
 • SA-godkjent som håndbaggasje.

Cons

 • Bråker litt mye på det kraftigste nivået.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Test: Fitbit Sense

Fitbit Sense tar opp kampen med Apple og Garmin i jakten…
Dato: Jan 27, 2021
Produkttest

Test: Bryton Rider 860

Bryton Rider 860 er selskapets første sykkelcomputer med fargeskjerm, touch og…
Dato: Jan 25, 2021
Produkttest

Test: Icebug Pace3 BUGrip GTX

Glem frykten for å gå utendørs på dager med is fra…
Dato: Jan 19, 2021