Hyperice HyperVolt Plus er produktet som kanskje kan gi deg mindre muskelsmerter, og samtidig spare deg for store utgifter. Dette er kvalitet fra ende til annen!

Hyperice HyperVolt Plus with Bluetooth er Hyperice sitt nyeste produkt, og noe av det siste innen sportstrestitusjon og behandling av muskelsmerter. Det finnes et hav av ulike massasjeprodukter – mye bra, men også (dessverre) utrolig mye mindre bra. Hyperice skiller seg umiddelbart ut som et merke med fokus på høy kvalitet og funksjonalitet. Dette er et verktøy som ikke bare du og jeg kan ha glede av, men som også benyttes av en rekke fysioterapeuter og idrettsutøvere. Det siste bør være en grei kvalitets-attest i seg selv.

Om du lurer på hva vibrasjonsmassasje kan gjøre for deg? Her er noe av det HyperVolt Plus kan bidra til:

 • Forbedre bevegeligheten å fremme sirkulasjonen.
 • Korte ned restitusjonstiden etter trening og konkurranse.
 • Lindre støle/ømme muskler.
 • Fungere som oppvarming før trening og konkurranse.
 • Øke bevegeligheten.

Vibrasjonsmassasje

Hyperice HyperVolt Plus benytter først og fremst vibrasjonsmassasje til å myke og opp stive og smertefulle muskler. Mange har nok prøvd en eller annen form for en rimelig massasjepistol og tenkt sitt om hvorvidt det fungerer eller ei, det har i hvert fall undertegnede. Etter å ha brukt en rimelig 300 kroners massasjepistol noen ganger i løpet av sommeren, og gjentatte ganger blitt skuffet over minimal effekt, var det nærmest som en revolusjon å prøve Hypervolt.

Vibrasjonsmassasje har lenge vært brukt som behandling hos fysioterapeuter for å behandle stivhet og å øke blodsirkulasjonen. I tillegg til å bli brukt som en behandlingsform for muskelplager, brukes det også som en viktig del av restitusjonen til mange idrettsutøvere, og kan bidra til å redusere opphopningen av melkesyre i musklene. En massasjepistol der man enkelt kan rette trykket mot et bestemt punkt på kroppen, gjør det enklere å gi musklene en dypere massasje som også påvirker og myker opp bindevevet.

 

Studier som viser effekt

At vibrasjonsmassasje har effekt, er det liten tvil om. Om det hjelper like mye for alle som prøver det, er derimot slettes ikke sikkert. En studie publisert i tidsskriftet Journal of Clinical & Diagnostic Research i 2014 tyder i hvert fall på at vibrasjonsmassasje har tydelig effekt på et flertall av brukerne. I studien ønsket forskerne å sammenligne effekten av vibrasjonsmassasje og massasje som middel for å motvirke stive/støle muskler (DOMS). Tre grupper på 15 personer i hver gruppe mottok enten; fem minutter vibrasjonsmassasje (50 Hz i fem minutter), tradisjonell massasje i 15 minutter, eller ingen behandling i det hele tatt.

Resultatene fra undersøkelsen viser at testpersonene som benyttet vibrasjonsmassasje rapporterte om betydelig mindre muskelstivhet (DOMS) sammenlignet med de som mottok vanlig massasje eller ingen behandling. Dette gjaldt for alle målingene som ble gjort ved 24, timer, 48 timer og 72 timer etter trening.

 

Hyperice HyperVolt Plus with Bluetooth

Først og fremst er det greit å få avklart at Hyperice HyperVolt Plus (uten Bluetooth) i utgangspunktet er samme modell som dagens testprodukt, men uten Bluetooth. HyperVolt Plus er en oppgradert og kraftigere utgave av den populære HyperVolt. Forgjengeren er fremdeles en knakende god maskin og selges parallellt med «Plus»-utgaven, men den nye modellen kommer med en kraftigere motor og er langt mer stillegående. Hyperice HyperVolt Plus with Bluetooth kommer i tillegg med Bluetooth slik at du kan styre den fra mobilen.

Hyperice HyperVolt Plus with Bluetooth koster. For den nyeste utgaven med Bluetooth må du ut med 5299kr. Det er mye penger, i hvert fall her og nå. Om vi setter det i perspektiv så blir det heldigvis annerledes. 5299kr tilsvarer omtrent ti behandlinger hos en fysioterapeut eller lignende behandling. Da er prisen faktisk ikke så ille.

Med i prisen får du fire ekstra massasjehoder (totalt fem) som gjør det lettere å bruke pistolen på ulike muskelgrupper. De ulike hodene er:

 • Flatt: Best for store flater som quadriceps, hamstrings, rygg og bryst.
 • Gaffel: Best for lange muskler som leggene, forarmede, biceps, ankel/akilles.
 • Ball: Ømme muskler, samt en «mykere» start for store muskelgrupper.
 • Demping: Sensitive områder som vrist, ankler, knær, trapezius og nakkeområdet.
 • Kule: Triggerpunkter i områder som glutens, hofte, trapezius, skuldre og andre komplekse muskelområder.
Det følger totalt med fem ulike massasjehoder når du kjøper Hyperice HyperVolt Plus. Du trenger ikke å være rakettforsker for å se hvilket hode som er hva…

De ulike massasjehodene gjør at HyperVolt Plus til et utrolig allsidig verktøy som kan brukes til å behandle muskler over hele kroppen. Pistolen kommer med tre ulike hastighets-innstillinger; 2000, 2600 og 3200 (henholdsvis 30 Hz, 40 Hz og 50 Hz) støt i minuttet. Hvis du lurer på om dette er mye, så kan vi umiddelbart si at den laveste hastigheten kjennes utrolig raskt, og den har virkning. Det er lett å undervurdere effekten en slik maskin har på øm muskulatur, så vi anbefaler alle å ta det rolig i starten for å se hvordan muskulaturen reagerer på behandlingen, og heller øke styrken etterhvert når man ser at musklene tåler det.

 

Stillegående og lang levetid

En annen stor fordel med Hyperice HyperVolt Plus er hvor utrolig stillegående den er. Hyperice benytter noe de kaller «Quiet Glide», en teknologi som bidrar til å gjøre pistolen svært stillegående. Uansett om du har den på nivå 1 eller 3, så er det en diskré massasjepistol vi har med å gjøre. Den børsteløs motoren på relativt kraftige 90W, er nærmest lydløs, og den lyden som høres, skyldes primært vibrasjonene fra massasjehodet.

Batteritiden er også svært god. Hyperice oppgitt 2,5 timer i sine spesifikasjoner, og det stemmer godt overens med de vi har erfart. Driftstiden vil nok reduseres noe om du kjører på med full guffe kontinuerlig, men det er uansett noe vi absolutt ikke anbefaler å gjøre ettersom du kommer til å ødelegge muskulaturen din.

HyperVolt Plus har en kjekk batteriindikator som hele tiden viser hvor mye batteritid du har igjen får du må lade. Den befinner seg på baksiden under «power»-knappen, og består av fire grønne og rød LED-diode. Over «power»-knappen er det tre blå LED-dioder som indikerer hvilken hastighet/nivå du benytter.

Enkel i bruk, lett å betjene

Til tross for at HyperVolt Plus faktisk er designet av rakettforskere, så trenger du ikke lange utdanningen for å forstå hvordan den fungerer. HyperVolt Plus har kun to knapper: En «av/på»-knapp som slår på selve pistolen, og en «power»-knapp som aktiverer vibreringen. For å øke hastigheten trykker du inn «power»-knappen en eller to ganger til. Trykker du en tredje gang vil du stanse pistolen. Og det er det. Håndtaket er gummiert og gir akkurat passe friksjon til at den ligger godt i hånden. Resten av pistolen består av litt glattere plastikkaktig, men solid, materiale.

Håndtaket er ergonomisk utformet og gummiert slik at det ligger godt i hånden.

Ønsker du å skifte massasjehode, tar du bare tak i hodet og trekker ut det som står i pistolen. Deretter dytter du det andre på plass. Når maskinen skal lades så plugger du inn ladeledningen i bunnen der hvor «av/på»-knappen sitter.

Ladekontakten sitter i bunnen av pistolen like ved «av/på»-knappen.

Vekten på HyperVolt Plus er 1,36 kg. Dette er akkurat lett nok til at den er lett å betjene med en hånd, samtidig som den er «tung» nok til at du slipper å presse ned mot muskelen for at maskinen skal ha effekt. En lettere maskin ville raskt ha spruttet vekk, mens denne nærmest hviler på muskulaturen.

Hyperice HyperVolt Plus
Hyperice HyperVolt Plus er enkel å betjene selv.

 

Hyperice HyperSmart

Noe av det som gjør Hyperice HyperVolt Plus så unik, er hvordan maskinen kan gi deg behandling basert på hvilken aktivitet du nylig har foretatt deg. Hyperice har en egen app som kan lastes ned på telefonen og som lar deg styre HyperVolt Plus. Når du har lastet ned appen, opprettet konto og logget inn, vil du få mulighet til å la Hyperice hente treningsdata fra enten Apple Health eller Strava-profilen din. Velger du å gjøre dette, vil Hyperice automatisk sette sammen en rekke programmer som skal gi best mulig behandling til muskulaturen din på bakgrunn av hva du har foretatt deg i den siste tiden.

Hyperice appen presenterer deg automatisk for programmene som er basert på aktiviteten din, men det er også en egen fane der du vil finne en rekke programmer skreddersydd for ulike formål, enten «oppvarming», «restitusjon» eller «vedlikehold». Når du aktiverer et program, vil du få oversikt over hvilke//hvilke massasjehoder som skal benyttes, og når du har koblet til HyperVolt Plus, vil appen ta over styringen og starte/stoppe ut fra det programmet sier. Hastigheten kan settes til og styres automatisk, men kan også styres manuelt. Gjør du dette, kan du enkelt skru opp/ned hastigheten ut fra eget ønske.

 

Hvem bør kjøpe Hyperice HyperVolt Plus?

Massasjepistoler er ikke lenger kun forbeholdt profesjonelt bruk eller for toppidrettsutøvere som trenger å restituere raskest mulig for å kunne presse inn en ekstra treningsøkt eller to. Når både pris og brukervennlighet på dagens massasjepistoler har blitt såpass bra, er det i i utgangspunktet et produkt som passer «alle». Under never vi noen brukergrupper som vi mener det er perfekt for.

 • Aktive mennesker som trener mye og er mye i bevegelse.
 • Personer som sliter med muskelsmerter og stive muskler.
 • Utøvere på høyt nivå som ønsker raskere restitusjon.
 • Personer med kontorjobb med mye stillesitting og stive/ømme muskler.
 • Supermosjonister.
 • +++

Ønsker du å spare noen kroner kan du trygt gå for modellen uten Bluetooth – HyperVolt Plus. Denne har nøyaktig samme funksjonalitet bortsett fra Bluetooth-støtten som gjør det mulig å styre massasjepistolen fra mobilen og å følge treningsprogram.

Et tredje alternativ er den litt eldre HyperVolt som også er et svært godt produkt, og faktisk litt mer stillegående enn «Plus»-utgaven. Dog er den ikke like kraftig.

 

Konklusjon

Hyperice HyperVolt Plus with Bluetooth

Product Name: Hyperice HyperVolt Plus

Brand: Hyperice

MPN: 5499

Currency: NOK

95%

Konklusjon

Hyperice HyperVolt Plus gjør muskelbehandling og massasje til en lettvint, billig, effektiv og virkningsfull behandlingsform. Hyperice viser at de er eksperter på vibrasjonsmassasje, og at de ønsker å selge produkter til et langt større marked enn kun proffmarkedet. Hypervolt Plus er et «verktøy» du lett kan ta med deg overalt hvor du reiser, som koster lite, er enkel i bruk og gir god effekt.

Hyperice HyperVolt Plus er etter vår mening en sterk anbefaling for alle som sliter med muskelplager, nedsatt bevegelighet, eller som ønsker å forkorte restitusjonstiden.

Pros

 • Brukervennlig.
 • Nærmest lydløs.
 • Tre hastighetsinnstillinger.
 • God batteriindikator.
 • Lang batteritid.
 • Lett og holde/betjene.
 • Fem ulike massasjehoder.
 • Mye for pengene!

Cons

 • Hyperice appen er kun tilgjengelig på iOS (ikke Android-telefoner).

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022