Hvis du ser etter en liten og lett aktivitetsmåler som tar trening og søvn på alvor, og som koster mindre enn en halv dagslønn? Da er Huawei Band 6 en meget sterk kandidat.

Det siste året har Huawei virkelig slått på stortrommen når det kommer til helserelaterte produkter. Først lanserte de Huawei Watch Fit (les vår test her), og deretter lanserte de Huawei Watch GT 2 Pro (les test her). Det kinesiske selskapet har kanskje mistet litt av fotfestet de hadde i mobilbransjen, men vokser desto mer innen sjangeren wearables – i denne sammenheng «treningsprodukter».

Da vi testet Watch GT 2 Pro var vi virkelig strålende fornøyd med både kvalitet, funksjonalitet og pris, og det samme gjaldt for den langt rimeligere Watch Fit som imponerte med en rekke av storebrorens egenskaper til omtrent en tredjedel av prisen. Med tanke på det lave prispunktet på sistnevnte, var det faktisk overraskende at Huawei i det hele tatt valgte å lansere enda et produkt i denne serien. Huawei Band 6 koster kun 690 kr, og retter seg mot en målgruppe som ønsker en liten og lett aktivitetsmåler med muligheter for å registrere både trening og søvn.

Huawei Band 6 – design og batteritid

Huawei Band 6 ligner sin storebror Watch Fit og har den samme rektangulære formen med en flott 1,47″ AMOLED-skjerm med et body-to-screen forhold på 67%, pakket inn i en pen aluminiumsramme. Sammenlignet med forrige generasjons Band 4 er skjermen 148% større, og ikke minst mye skarpere og kontrastrik. I likhet med de fleste klokker med AMOLED-skjerm vil «våkne» først når du vrir på håndleddet, men det er mulig å stille skjermen til å være «alltid på» i opptil 20 minutter av gangen.

Touchskjermen gjør betjeningen lekende lett og responderer på trykk uten forsinkelser. Sveipene til høyre/venstre lar deg bla gjennom de ulike widgetene, mens et trykk på en knapp på høyre side tar deg til menyen med muligheter til å registrere en treningsøkt, se historikken, utføre SpO2-målinger, gjennomføre en pusteøvelse, se detaljert værmelding, m.m..

Silikonreimen er myk og behagelig, og til tross for at Huawei opplyser om at reimene ikke er utskiftbare, har vi sett at flere har klart å bytte til tredjeparts reimer. Det er ikke noe vi har prøvd, og vil heller ikke anbefale. Huawei Band 6 er tilgjengelig i fargene Graphite Black, Amber Sunrise, Sakura Pink og Forest Green.

Vekten på latterlige lave 18 gram gjør at klokken er nesten umulig å kjenne på armen, og bidrar til at Huawei Band 6 egner seg perfekt til aktivitetsmåling og søvnsporing 24/7. Den er også vanntett ned til 50 meter (5 ATM) slik at du kan både svømme, bade og dusje med den.

Huawei Band 6 skal kunne kan yppe med opptil 14 dagers batteritid med kontinuerlig pulsovervåkning og aktivitetssporing aktivert, men reelt kan forvente rundt 9-10 dager med aktivt bruk. Dette er likevel veldig bra for en aktivitetsmåler i dette segmentet. I tillegg kan hurtigladningen by på to dager ekstra bruk etter kun 5 minutters lading. Det er rått. Laderen er forresten en praktisk magnetkabel som gjør det lett å feste klokken på plass.

 

Aktivitetsmåling og søvnsporing

Til tross for at Huawei Band 6 ikke koster mer enn 690kr, så har Huawei proppet den full med en rekke flotte funksjoner. Her får du selskapets siste generasjon TruSeen 4.0 pulssensor med innebygd PulseOX-sensor som kan måle oksygenmetningen (SpO2) i blodet, og TruSleep 2.0 søvnsporingsteknologien som byr på det ypperste innen søvnsporing. Dette er nøyaktig den samme teknologien som sitter i selskapets mer «premiumaktige» Wacth Gt 2 Pro. Huawei Band 6 er også i stand til å måle stressnivået ditt og å sende deg påminnelser om å slappe av hvis den merker at du er for stresset. I tillegg kan du stille inn klokken til å gi deg varsler ved unormal høy/lav puls, eller om det er på tide å bevege seg etter en lang inaktiv periode.

Huawei Band 6 registrer skritt, kalorier, puls, distanse tilbakelagt (estimert ut fra antall skritt), oksygenmetning, stress og søvn, alt sammen 24/7. Informasjonen er dels tilgjengelig på klokka, men kan studeres nøyere i appen Huawei Health. Her får du også bedre innsikt i trender over tid, og du kan få tips til hvordan du kan sove bedre, stresse ned, etc.. Nøyaktigheten på skrittelleren er jevnt over god, men teller nok i meste laget. Søvnmålingen er like god som på tidligere testklokker fra Huawei.

God søvnmåling

Søvnmålingen benytter de samme TruSleep 2.0 algoritmene vi testet i Watch Fit og Watch GT 2 Pro, og er en av de mest nøyaktige søvnmålingene vi har prøvd. Huawei Watch Band gjenkjenner ulike søvntyper, og sammen med det anerkjente universitet Harvard i USA, har Huawei kommet opp med mer enn 200 ulike personlige «helse forslag» som skal kunne bidra til å øke søvnkvaliteten.

En oversikt over nattens søvn vises direkte på klokken, men du kan få enda dypere innsikt om søvnfaser og søvnkvalitet i Huawei Health appen. Her kan du se følgende:

  • Total søvnmengde.
  • Dyp søvn.
  • Lett søvn.
  • REM søvn.
  • Hvor stor del av den totale søvnmengden som regnes som dyp.
  • Våken (antall ganger)
  • Pustekvalitet
  • Slumring

Søvnmålingen er god, og i tillegg kan du lese av verdier som oksygenmetning, hvilepuls, m.m.. Lavere hvilepuls er forbundet med bedre kondisjon og lavere stressnivå. Måling av oksygenmetning i blodet kan for eksempel være til hjelp for å avsløre tilstander som søvnapné eller hjerteproblemer. Det er viktig å påpeke at dette ikke er et medisinsk verktøy, men det gir en god indikasjon på oksygenmetningen i blodet. Våre tester viser at klokken gir gode målinger under optimale forhold hvor du er helt i ro og klokken sitter stramt, men det har også hendt seg at målingene langt i fra er reelle. I så fall ville ikke undertegnede vært i live nå…

Huawei skal ha plusspoeng for å la brukeren utføre spot-sjekker, altså manuelle sjekker av oksygentmetningen i blodet. Det er også mulig å sette dette til automatisk slik at klokka utfører en måling hvert 30 minutt. Denne funksjonen trekker mye batteri, så dersom du ønsker mest mulig ut av batteritiden bør du slå av denne. Dette er helt vanlig for alle typer klokker med innebygd PulseOX-sensor, og er ikke unikt for Huawei Watch Band 6.

Huawei har lagt til en ny funkjson de kaller menstruasjonssporing. Dette er en trend blant flere produsenter av wearables, og lar brukeren logge symptomer slik at klokka etterhvert kan sende påminnelser om når en ny menstruasjon nærmer seg.

Trening og treningsprogrammer

Huawei har ikke vært gniene når det kommer til å proppe Huawei Band 6 full av funksjoner, selv om den har en vesentlig mangel. Klokka er utstyrt med relativt god hardware, men den mangler innebygd GPS og barometer. For å registrere en treningstur utendørs med best mulig presisjon, og ikke minst høyde, må du derfor benytte assistert GPS gjennom mobiltelefonen. Dette gjør du ved å åpne Huawei helse appen, sørge for at telefonen og klokke er koblet sammen, og deretter starte treningsøkten med Huawei Health appen kjørende i bakgrunnen. Du kan også bruke klokken alene, og den vil da estimere distansen basert på skrittlengde og antall skritt. Høyde kan du glemme, ettersom Huawei Band 6 ikke har innebygd barometer. Beregningen som gjøres er ikke veldig imponerende, men skrittelleren gjør i det minste en god jobb dersom det er viktig for deg.

På softwaresiden har ikke Huawei spart på veldig mye. Her finner du 96 treningsmoduser hvorav er 11 av modusene er «profesjonelle» og registrerer mer treningsdata enn de resterende 85 modusene som «bare» registrerer treningstid, puls og kalorier uansett om du spiller tennis, fotball eller driver yoga. Benytter du en profesjonell treningsmodus vil du i tillegg få aktuelle data som stegfrekvens under løp, tempo, restitusjonstid, etc.. Under svømming registrer klokka svømmetype, antall tak, frekvens og hastighet.

Via Huawei Health appen får du tilgang til 17 ulike løpeprogrammer kategorisert etter treningsmål som nybegynner, fettforbrenning, hjerte, utholdenhet. Det er ganske stor variasjon i programmene slik at du vil finne noe som passer ditt nivå uansett om du er helt fersk ingen løping, eller godt trent. Programmene startes i appen og klokka vil samtidig starte å registrere en treningsøkt. Den vil deretter gi beskjed når du får eksempel skal begynne/avslutte et intervall, eller om du ligger over/under en bestemt pulssone.

Treningsprogrammene er flotte tillegg for alle som ønsker litt motivasjon og inspirasjon til å komme i gang med løpingen, men det er unektelig tungvint at man er avhengig av mobilen for å benytte de. Her burde det vært mulig å sende programmet over til klokka som igjen sørget for å guide deg gjennom økta. Det blir heller ikke veldig «riktig» trening når flere av programmene baserer seg på pulsmåling, og pulssensoren i Band 6 ikke er mer pålitelig enn den er.

Huawei Band 6 kan også automatisk gjenkjenne og registrere aktivitetene innendørs/utendørs løping, innendørs/utendørs gåing, ellipsemaskin og sykling. Dette fungerer ganske bra, men du kan ikke forvente like nøyaktige målinger som når du registrerer en økt manuelt med start/stopp.

Under trening er skjermen lett å lese av når den først er på, og du blar deg gjennom datafeltene ved å sveipe opp/ned på skjermen. Dessverre er det ikke mulig å sette skjermen til «alltid på» under trening. Du kan velge å stille noen enkle innstillinger som å trene etter et bestemt mål (distanse, tid, kalorier, sette opp enkle intervaller, samt be klokka varsle deg om når du er utenfor en bestemt pulssoner. Det er ikke mulig å endre datafeltene slik som på de mer påkostede Huawei-modellene. Har du en Android-telefon vil du få tilgang til musikkontrollen ved å sveipe til venstre.

Om ikke en direkte treningsfunksjon, så har Huawei Band 6 også innebygd pusteøvelser. Her vil klokken guide deg gjennom en enkel pusteøvelse der du selv bestemmer tid på forhånd, samt om pusterytmen skal være langsom, moderat eller rask.

Bare middels god pulssensor

Ingen av Huawei sine klokker kan kobles til eksterne pulssensorer, så her må du ta til takke med målingene klokka gir deg. TrueSeen 4.0 pulssensoren har fungert godt på andre Huawei-klokker vi har testet, men faller gjennom på Huawei Band 6. Det er synd ettersom klokka har fått så mange treningsfunksjoner som i bunn og grunn baserer seg på pulstrening. Band 6 gjør seg uten tvil best som en aktivitetsmåler og leverer for eksempel gode målinger når du forholder deg relativt rolig. Om natten vil klokken registrerte hvilepuls og oksygenmetning i blodet, to verdier som kan fortelle deg litt av hvert om helsen.

Huawei Band 6
TrueSeen 4.0 pulssensoren har fungert godt på andre Huawei-klokker, men faller gjennom på Huawei Band 6.

Som andre produkter med LiteOS operativsystemet, er Huawei Band 6 en relativt låst enhet. Du kan dele dataene til Google Fit og MyFitnessPal, men det er ikke mulig å synkronisere klokken med tredjeparts tjenester som Strava, Apple Health, SportsTracker. etc..

 

Smartklokke

Kanskje ikke så overraskende, men Huawei Band 6 har også delvis funksjon som smartklokke. Her er det så klart ingen støtte for esim eller andre avanserte funksjoner, men klokka lar deg lese smartvarsler fra telefonen, vise ankommende samtaler, styre musikken (gjelder ikke iOS) og kamera (det siste gjelder kun Huawei telefoner). I tillegg kan se værmeldingen for de neste dagene.

Dessverre overbeviser ikke smartklokke funksjonene på Huawei Band 6 helt. Den speiler varslene på telefonen, men du har for eksempel ingen mulighet til å utvide varslet for å lese hele meldingen, og du må derfor finne fram telefonen hvis du vil lese alt. Du får mulighet til å velge blant et utvalg urskiver, men det er ikke like enormt mange som på Huawei Watch GT 2 Pro. Merk også at det er stor forskjell på utvalget dersom du benytter iOS, en vilkårlig Android-telefon eller Huawei. Med Huawei-telefonen får du et mye større utvalg, og det er til og med urskiver som kan kjøpes. Generelt sett har du flere valgmuligheter med samtlige wearables fra Huawei dersom du benytter en klokke fra samme selskap.

Huawei Band 6 har også enkle funksjoner som alarm, tidtaker, stoppeklokke, lommelykt og en «finn telefonen»-funksjon.

Konkurrenter

Huawei Band 6 stiller i et rimeligere segment enn aktivitetsmålere vi tidligere har testet, og koster for eksempel nesten halvparten av Fitbit sitt rimeligste alternativ – Fitbit Inspire 2. Dette er et mindre aktivitetsbånd med en knøttliten skjerm som egentlig har en helt annen brukervennlighet, men gir mange av de samme funksjonene. Inspire 2 har heller ikke innbygd GPS.

Band 6 konkurrer også mot Xiaomi Mi Smart Band 6, og disse produktene er nesten helt like. Vi har ikke testet sistnevnte, men vet i det minste at Huawei har en fin og enkel app som står godt i stil med klokka.

Withings Pulse HR koster 990kr, men er ikke et produkt vi anbefaler med tanke på den lave brukervennligheten. Garmin Vivosmart 4 er en annen fin aktivitetsmåler, og den er tilknyttet Garmin sitt mer åpne plattform som også lar deg dele økter til Strava og andre tredjeparts tjenester. Prisen er dog noen hundrelapper mer, og skjermen er mye mindre og begrenset.

Til slutt – Huawei Watch Fit har allerede sunket i pris og finnes rundt 1000kr. Dette er en mye kraftigere aktivitetsmåler og kommer med innebygd GPS. Hvis du klarer å strekke budsjettet litt lengre, så er dette en god anbefaling.

Huawei Band 6
Fra venstre: Huawei Band 6, Huawei Watch Fit.

Konklusjon

Huawei Band 6
Huawei Band 6

Product Name: Huawei Band 6

Brand: Huawei

MPN: 690

Currency: NOK

  • Brukervennlighet - 85%
    85%
  • Design - 80%
    80%
  • Helsesporing (søvn, skritt, stress, etc.) - 75%
    75%
  • App/Programvare (mobil/nett) - 75%
    75%
  • Pulsmåling - 70%
    70%
  • Verdi for pengene - 95%
    95%
80%

Konklusjon

Huawei Band 6 leverer en slagkraftig totalpakke til en meget god pris. Til tross for at klokken har noen mangler, er det sjeldent vi ser så mange funksjoner, så lang batteritid og så flott design på en kloke i denne prisklassen.

Dersom du er på utkikk etter en rimelig og enkel aktivitetsmåler som kan spore skritt, søvn og enkel trening, samt se utvikling og trender over tid, så er Huawei Band 6 et veldig godt valg.

Pros

  • Stor og tydelig skjerm.
  • Fullspekket av treningsmoduser.
  • Lang batteritid + hurtiglading.
  • Ekstremt lett.
  • God søvnmåling og aktivitetsmåling generelt.
  • Enkel i bruk. Oversiktlig app.
  • Mye for pengene.

Cons

  • Ikke innbygd GPS.
  • Unøyaktig pulssensor.
  • Begrenset funksjon som smartklokke.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022