Hjemmekontoret kan være en arena for å finne både motivasjon, bedre helse og nye opplevelser. Med det riktige arbeidsverktøyet (og sjefen…) kan du ta arbeidsdagen til nye høyder!

I ett år har vi levd i en verden med til tider svært strenge begrensinger på hva vi kan gjøre, hvor vi kan oppholde oss og hvem vi kan være sammen med. Corona viruset har definitivt satt sitt preg på absolutt alle området av både hverdagsliv og arbeidsliv. Den sosiale arbeidsplassen med daglig kontakt med kolleger, gode samtaler og dårlige vitser i lunsjen, er for mange byttet ut med ensomme hjemmekontor og timesvis med Zoom, Teams og Skype møter, og ikke minst telefonsamtaler.

Hjemmekontoret har vært en nødvendig løsning for å få ned smittetallene, og mange bedrifter har åpnet for at løsningen med hjemmekontor kan fortsette på permanent basis for de som ønsker det. For det er slett ikke alle som mistrives med hjemmekontor, og enkelte får faktisk gjort mer arbeid på kortere tid ved å jobbe hjemmefra. Undertegnede som jobber som daglig leder og redaktør for denne nettsiden har hatt hjemmekontor, eller «utekontor» som jeg kaller det, de fem siste årene. Det er umulig å legge skjul på at det ikke finnes negative sider, men kort oppsummert har løsningen gjort at motivasjonen er bedre enn tidligere, kreativiteten blomstrer mer enn noen gang, og helsen og kroppen er friskere enn den har vært på mange år. Borte vekk er det tunge og trøtte hodet som automatisk slo seg på rundt kl. 13-14 på kontoret, og borte vekk er smertene i rygg, bein og nakke etter mange timer på hardt gulv og en bratt kontorstol.

Hva kan du oppnå med å jobbe utendørs?

  • Større frihet.
  • Økt motivasjon.
  • Bedre helse, mindre stivhet og belastningsskader.
  • Nye opplevelser.
  • Frisk luft!
  • Økt kreativitet.

Fra dette:

Huawei Matebook X

Til dette:

Huawei Matebook X
Når dagene er fine gjelder det å utnytte tiden så godt som mulig utendørs. Har du en arbeidsplass som tillater deg fleksibilitet i arbeidstiden, er det enda lettere å ta med jobben og kontoret ut i det fri.

Friskere og sprekere

Utekontoret leverer en pakke som ikke kan kjøpes på resept.

Hjemmekontoret åpner for muligheten til å jobbe fra helt andre steder og tider på døgnet. Det gir muligheten for å tilpasse hverdagen i langt større grad, og ikke minst jobbe mer effektivt. Flere undersøkelser der arbeidstakere blir satt til å vurdere lønn opp mot fritid, peker på at en større gruppe mennesker nå verdsetter økt fleksibilitet og fritid som et større gode enn mer penger. Undertegnede hører til den gruppen. Med det riktige arbeidsverktøyet er det mye som kan gjøres fra steder som heller kan omtales som, ja…eksotiske.

Du ville kanskje tro at året med hjemmekontor har ført til at flere mennesker var i mer aktivitet, men tvert i mot har det resultert i det motsatte. Vi sitter mer stille enn før, med den risikoen og helseutfordringene det innebærer. Det krever enormt lite av deg og meg å redusere denne risikoen slik at vi forhåpentligvis er i stand til å opprettholde en bedre helse, sterkere og sunnere kropp, og et friskere hode. Beveg deg.

 

Det riktige utstyret

Uansett hvilken jobb man er satt til å gjøre, så er det nødvendig med godt utstyr. Dette vet alle som trener og er mye aktiv. Løping krever gode sko og bekledning, sykling krever en skikkelig sykkel, sko, hjelm, bekledning, m.m., og styrketrening krever også sitt av bekledning og utstyr. Med stengte treningssenter blir flere og flere avhengige av å gå til innkjøp av eget utstyr dersom man skal få trent som før.

Heller ikke hjemmekontoret ordner seg selv, og i hvert fall ikke dersom du ønsker å gjøre det om til utekontor. Hjemme kan du klare deg med en stasjonær PC, eller er tung bærbar PC med kort batteritid. Så snart du beveger deg ut fra husets fire vegger og tilgangen til strøm, så kreves det utstyr som er lettere, mer kompakt og ikke minst byr på lang batteritid. Og det viktigste arbeidsverktøyer for mange er den bærbare PC-en. Det mange også glemmer er at skjermen må være lyssterk. En ting er å sitte på en dunkelt kontor med innendørs belysning, men prøv å jobbe utendørs i sollys med en skjerm som ikke er lyssterk nok. Det er et tapt prosjekt.

Fleksibel og variert

Hensikten med utekontorer er som nevnt at du skal kunne få en mer variert arbeidshverdag, og forhåpenltligvis mer fleksibel. Utekontoret skal kunne ta deg til nye steder og nye opplevelser, og bidra til at du får beveget kroppen langt mer enn på det tradisjonelle kontoret. Ikke alle har mulighet til det, men svært mange kan. Det mest grunnleggende arbeidsverktøyet er en god bærbar PC og internett. Internett er for de fleste tilgjengelig til enhver tid, nesten overalt fra fjell til fjord. PC-er finnes det nok av, og salget av bærbare PC-er fikk en enorm boost i året som gikk. Akkurat som i topplistene våre for de beste løpeskoene, pulsklokkene, løpesekkene, tredemøllene, osv., så er det kvalitetsforskjeller på PC-er, og ikke minst hvor godt de egner seg til utendørs arbeid. Her kan vi bare komme med anbefalinger, og undertegnede som sannsynligvis har utført arbeid og skrevet artikler fra steder de fleste ikke trodde var mulig, har falt pladask for Huawei Matebook X.

Hvorfor?

Huawei Matebook X byr på de aller viktigste egenskapene som kreves for å kunne ta med jobben «hvorsomhelst», uten hinder og negative sider. Først og fremst er den latterlig lett og tynn! Kun 1000 gram og 13,6 mm på det tykkeste. For det andre har den lang batteritid, og kan lades ved hjelp av en helt vanlig powerbank og USB-C kabel. Med en liten powerbank i sekken har du med andre ord nok batteri til en flere dager i strekk, og du kan flytte hjemmekontoret ut av huset og inn i et telt for et par-tre dager. Det neste på listen er den enormt lyssterke skjermen som utkonkurrerer sola selv på de lyseste sommerdagene. Deretter kommer en rekke småting som lynkjapp pålogging via fingeravtrykksleser, en høyoppløst skjerm som fyller nesten hele fronten, mulighet til å åpne maskinen med en hånd uten at den velter bakover på grunn av dårlig vektfordeling, kraftige høyttalere, et behagelig tastatur og ikke minst en stor og presis pekeplate. Pekeplaten er kraftig undervurdert, og her har Huawei gjort et god stykke arbeid. Kan vi også nevne at maskinen er vifteløs og 100% stillegående. Du slipper dermed den bråkete vifta så snart maskinen blir varm, enten på grunn av tunge arbeidsoppgaver, eller at omgivelsestemperaturen er høy.

Som nevnt kreves også internett, og her er tipset å del internett-tilkoblingen fra mobilen. Det gir en stabil og god tilkobling og bruker mobildata fra det vanlige mobilabonnementet ditt. Dersom du planlegger for utekontor fremover våre og sommeren, så anbefales det å øke datåkvøten på abonnementet ditt dersom du allerede ikke har et abonnement med mye data.

Det eneste negative med å dele data fra mobilen er at det spiser batteri fra telefonen raskere enn normalt. Heldigvis kan også dette løses, enten ved å koble telefonen til en powerbank, eller ved å velge en telefon med stort batteri. Her er favoritten til undertegnede Huawei P40 Pro, men det finnes et hav av telefoner med stort batteri. Årsaken til at det valget faller på denne telefonen er at den kommuniserer så latterlig lett med Huawei PC-en. Ettersom de er laget av samme produsent er de optimalisert for å snakke sammen nesten av seg selv. Begynner du å jobbe på mobilen, kan du automatisk fortsette på PC-en og omvendt. Skal du overføre filer fra en enhet til en annen, så er det gjort på sekunder. Når P40 Pro i tillegg har et batteri som holder i et par dager med mye bruk, og et kamera som gjør at kompaktkameraet havner på Finn.no, så er det en perfekt løsning for utekontoret.

Huawei Matebook X
Det er vel dette som kan sies å ta utekontorer til nye høyder.

 

Tips til utstyr

I jungelen alt alt utstyr kan vi komme med tips til hva slags utstyr som gjør det mulig å gjøre arbeidsdagen både mer fleksibel, moro, opplevelsesrik og ikke minst behagelig. Behagelig gjelder ikke bare omgivelsene du jobber, arbeids- og sittestilling, etc., men også utstyret. Uten godt verktøy vil ikke jobben bli like bra – bare spør en håndverker.

Under finner du utstyret undertegnede anbefaler:

I tillegg bør du gå for et mobilabonnement som tilbyr mye data. Det er rimelig kjedelig å befinne seg utendørs langt utenfor WiFi-dekning, og plutselig er du tom for mobildata.

 

Kilde
Sciencedirect.com
Karrierestart.no
Nettavisen.no

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Fysisk og psykisk helse

Så mye forbrenner du av å gå 10 000 skritt om dagen

10 000 skritt om dagen er et populært mål for mange,…
Dato: Apr 22, 2021
Intervjuer

Sondre Norstad Moen – høye ambisjoner for OL i Tokyo!

Sondre sin favorittdistanse er maraton, og han sikter på å ta…
Dato: Apr 21, 2021
Gratis Treningsprogram

Den beste kettlebell økta for å bli større og sterkere!

Kettlebells er et glimrende redskap for å trene hele kroppen. De…
Dato: Apr 21, 2021
Featured

Denne maskinen gir deg sunn og nydelig mat på 1-2-3!

Sunt, lettvint og uendelige muligheter. Det er det du får med…
Dato: Apr 20, 2021
Styrketrening

De 3 beste roøvelse for muskelvekst

Gira på å bygge større og sterkere muskler? Du trenger ikke…
Dato: Apr 20, 2021
Produkttest

Test: Osprey Talon 11 2021-modell

Osprey Talon 11 er antageligvis en av de mest solgte sekkene…
Dato: Apr 19, 2021
Kondisjon & løping

Dette er triatlon!

Triatlon er en multisport som består av svømming, sykling og løping,…
Dato: Apr 19, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Gratis Treningsprogram

Treningsprogram: Styrk ryggen og forebygg ryggsmerter uten bruk av utstyr!

Ryggsmerter har blitt et stort folkeproblem. En sterk og velfungerende rygg er…
Dato: Apr 16, 2021
Oppskrifter

Sunne desserter som bygger muskler!

Finnes det noe bedre enn en god dessert? Og hva om…
Dato: Apr 15, 2021
Intervjuer

Ingrid: fra rus og vonde følelser til livsenergi!

Ingrid Nedrebø har vært igjennom en tøff reise fra bruk av…
Dato: Apr 15, 2021
Styrketrening

Avanserte styrketreningsmetoder du må vite om!

Når du har trent i noen år og er på et…
Dato: Apr 14, 2021
Ernæring

Slik hjelper karbohydratene deg til å bli sterkere

Trener du for å bygge muskler er det nødvendig at du…
Dato: Apr 13, 2021
Styrketrening

Frivekter eller apparater – gjennomgang av fordeler og ulemper!

I mange år har det vært diskutert hva som er den…
Dato: Apr 12, 2021
Motivasjon

Disse 5 typene fortjener respekt på treningssenteret!

Treningssentrene var lenge forbundet med muskuløse og hardbarka menn i singlet og…
Dato: Apr 12, 2021
Produkttest

Test: Polar Ignite 2

Polar Ignite 2 er oppfølgeren til klokken som på mange måter…
Dato: Apr 12, 2021
Produkttest

Airbike topp 10 – Best i test airbike 2021

Vi gir deg oversikten over noen av markedets beste airbike treningsmaskiner.…
Dato: Apr 11, 2021