Det er ikke uten grunn at havregrøt står på menyen til frokost hos mange. Havregryn er både mettende og næringsrikt, og er en god kilde til fiber, jern, B-vitaminer og sunne fettsyrer. I tillegg inneholder havregryn betaglukaner, som har en positiv effekt på både blodsukker og kolesterol.
Havregryn er svært anvendelig og kan brukes til å lage vafler, pannekaker, lapper, brød, i smoothie’s og til ulike typer havregrøt. Havregrøt kan nytes både varm og kald og denne oppskriften er bare en av mange måter å lage den på. Denne oppskriften er rik på proteiner, fiberrike karbohydrater, vitaminer og mineraler, og gir en god energi-boost for dagen!
Havregrøt med cottage cheese og bær
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 50 g havregryn
- 3 dl usøtet mandelmelk
- 150 g mager cottage cheese
- 200 g kirsebær
- Kanel og sukrin
Slik gjør du det
- Ha havregryn og mandelmelk i en kjele.
- Kok opp og la det småkoke til grøten begynner å tykne.
- Ha frosne kirsebær i en kjele med litt vann og sukrin.
- Kok opp og la det småkoke 1-2 min.
- Bland cottage cheese inn i grøten når den er ferdigkokt.
- Ha grøten over i en tallerken.
- Ha over kanel og sukrin og de rørte og varme kirsebærene.
Enkle råd for en sunnere vektnedgang!
Mar 19, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 424 kcal
Proteiner: 28 g
Karbohydrater: 51 g
Fett: 10 g
Fiber: 7 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Havregryn: 37 kcal, K: 6 g, P: 1,2 g, F: 0,7 g
Usøtet mandelmelk: 2 kcal
Mager cottage cheese: 8 kcal, P: 1,3
Kirsebær: 5 kcal, K: 0,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Kilder:
7 grunner til å spise mer havre – Opplysningskontoret for brød og korn