Hvem har vel ikke lyst på en saftig burger når helgen nærmer seg? Ved å lage burgeren selv fra bunnen av, kan du tilpasse mengde og ingredienser slik at middagen likevel blir relativt sunn.
Velg karbonadedeig fremfor kjøttdeig, grovt istedenfor fint brød og lag tilbehøret selv med magrere ingredienser. Denne hamburgeren både smaker godt, gir energi og næring og er ganske enkel å lage. Prøv denne oppskriften neste gang du blir fysen på burger, den er mye bedre enn junkfood-varianten!
Burger med coleslaw og syltet rødløk
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 200 g karbonadedeig
- 20 g bbq-saus
- 10 g smør (til steking)
- 1 grovt hamburgerbrød
- 1 skive cheddarost (ca.20 g)
- 100 g tomat
Coleslaw
- 1 liten gulrot
- 50 g hodekål
- 10 g lett majones
- 30 g lett creme fraiche
- 1 sitronskive
- 1 ts sukrin
- Salt og pepper
Syltet rødløk
- 60 g rødløk
- 1 ss eddik
- 1 ss sukrin
- 1/3 ts salt
- 1/4 ts sort pepper
- Vann
Slik gjør du det
- Begynn med å blande sammen ingrediensene til syltet rødløk.
- Skjær rødløken i tynne strimler
- Bland sammen eddik, sukrin, salt, pepper og oppskåret rødløk
- Ha det over i en glasskrukke med lokk
- Fyll på med litt vann, slik at dekker all løken
- Sett glasset med rødløk i kjøleskapet (minimum 30 min, kan med fordel lages dagen før)
- Skrell gulroten og rasp den opp med et rivjern
- Skjær kålen i tynne strimler og bland det sammen med gulrot, majones, creme fraiche, sukrin og sitronsaft. Smak til med salt og pepper
- Skjær opp tomaten i tynne skiver
- Bland sammen karbonadedeig og bbqsaus og form det til en burger med hendene
- Stek burgeren på middels varme i panna med litt smør, 2-4 min på hver side
- Når burgeren begynner å bli ferdigstekt kan du legge på skiven med cheddar og skru av varmen på platen
- Varm burgerbrødet et par minutter i stekeovnen eller i en tørr stekepanne
- Del burgerbrødet i to og legg det over på en tallerken
- Fordel coleslaw på begge delene av burgerbrødet (og eventuelt noe salat i bunnen)
- Legg på den ferdigstekte burgeren på den ene halvdelen
- Ha over syltet rødløk og tomatskiver og legg på den andre halvdelen av burgerbrødet
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 772 kcal
Proteiner: 55 g
Karbohydrater: 55 g
Fett: 36 g
Fiber: 7 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Karbonadedeig: 13 kcal, P: 2 g, F: 0,5 g
Bbq-saus: 15 kcal, K: 3,2 g
Smør: 36 kcal, F: 4 g
Tomat:2 kcal
Rød løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Grovt hamburgerbrød (1 stk):
Cheddarost: 26 kcal, K: 0,5 g, P: 1,5 g, F: 1,9 g
Gulrot: 4 kcal, K: 0,7 g
Hodekål: 3 kcal, K: 0,6 g
Lett majones: 40 kcal, K: 0,6 g, F: 4,1 g
Lett creme fraiche: 20 kcal, K: 0,5 g, P: 0,3 g, F: 1,8 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Bygge muskler? Disse kostholdstipsene bør du huske på!