Hva smaker vel bedre enn hjemmebakt brød eller knekkebrød til frokost eller i lunsjboksen?
Disse næringsrike og smakfulle knekkebrødene bidrar med sunne og langsomme karbohydrater, fiber, jern, litt proteiner og sunne fettsyrer.
Oppskrift på næringsrike og smakfulle knekkebrød
(Oppskriften holder til 20 stk)
Ingredienser
- 100 g lettkokte havregryn
- 50 g hvetekli (Kruskakli)
- 100 g havrekli
- 100 g sammalt rug
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g linfrø
- 100 g solsikkekjerner
- 100 g sesamfrø
- 2 ts salt
- 7,5 dl vann
Slik gjør du det
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene
- Hell over vannet og bland det godt sammen
- La blandingen stå i svelle i ca 15 minutter
- Sett stekeovnen på 150 grader varmluft
- Gjør klar 3 stekebrett med stekepapir
- Fordel blandingen utover på de tre brettene
- For å få fordelt blandingen jevnt utover, kan du benytte en slikkepott dyppet i vann
- Sett alle tre brettene i ovnen
- La de steke i 30 minutter
- Ta så ut brettene og del opp knekkebrødene i totalt 20 biter før du setter brettene inn igjen i ovnen
- La de steke i ytterligere 30 minutter
- Ta ut knekkebrødene og la de avkjøles på en rist
- Pakk inn knekkebrødene i matpapir, så holder de seg lengre
NB. Har du ikke varmluftsfunksjon på stekeovnen din, kan du bare bytte om plassen på brettene underveis i steketiden, slik at alle blir likt stekt.
Næringsinnhold per porsjon:
- Kalorier: 147 kcal
- Proteiner: 5,25 g
- Karbohydrater: 12,2 g
- Fett: 8,25 g
- Fiber: 3,3 g
- Jern: 1,9 mg mg
3 stk av disse knekkebrødene dekker 40% av det daglige jernbehovet på 15 mg.
Hvorfor det er så viktig å få i seg jern, kan du lese mer om her.
Les også: Hjemmebakt grovbrød i jerngryte – Rikt på fiber, mettende og god på smak!