Grønnkål regnes som supermat og er en av de mest næringsrike grønnsakene du finner. Grønnkålen er rik på fiber og har et lavt kaloriinnhold. Den inneholder blant annet beta-karoten, vitamin E, C og B6, samt kalsium, kalium, folat og kopper.
Den næringsrike grønnsaken passer i alt fra smoothies, salater og wok, til omeletter, supper eller som chips. Test ut denne næringsrike wok’en med grønnkål og proteinrike, sursøte scampi.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Grønnkål-wok med sursøt scampi
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 200 g rå scampi, uten skall (kan også bruke ferdigkokte)
(Er du ikke så fan av skalldyr kan du fint bruke hvit eller rød fisk istedenfor. ) - 1/2 pose grønnkålmix
- 100 g fullkornsnudler
- 1/2 lime (saften)
- 1 stk paprika
- 1 ss olivenolje (til steking)
- 3 ss sursøt saus (gjerne sukkerfri)
- Fersk dill
Slik gjør du det
- Kok fullkornsnudlene etter anvisning på pakken.
- Skjær paprikaen i tynne strimler.
- Stek scampi, paprika og grønnkålmix med litt olje på høy varme.
- Stek i 2-3 minutter under omrøring.
- Tilsett sursøt saus og skru ned varmen litt. La det steke til scampiene er gjennomstekte (da er de rosa).
- Miks sammen fullkornsnudler, scampi og grønnsaker i en dyp skål.
- Ha over limesaft og fersk dill. (eller andre urter).
Om du bruker ferdigkokte scampi tilsettes de helt på slutten av koketiden, ellers blir de fort seige.
Motivasjon: Hvordan overvinne den mentale dørstokkmila?
Apr 23, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 690 kcal
Proteiner: 46 g
Karbohydrater: 87 g
Fett: 18 g
Fiber: 12 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Scampi: 7 kcal, P: 1,6 g
Grønnkål: 4 kcal, K: 0,5 g
Fullkornsnudler: 34 kcal, K: 7,2 g, P: 1 g
Paprika: 3 kcal, K: 0,5 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Sursøt saus: 8 kcal, K: 1,7 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett