Hører du til de som elsker å finne frem grillen uansett om sola skinner eller regnet høljer ned? Da bør du i hvert fall være klar over dette.
Et sikkert tegn på at sommeren er her er når duften av grillmat og brente nakkekoteletter brer seg utover stranden eller nabolaget. Butikkene konkurrerer om å selge grillmaten billigst mulig og konsumet av kjøtt skyter i taket. Samtidig er det et annet produkt det selges mye av i sammenheng med grillmaten. Øl og alkoholholdig drikke er for mange en viktig del av grillingen, og jo mer vi griller, desto mer drikker vi.
En studie gjennomført ved Penn State College of Medicine, viste at fet mat kan trigge er respons i hjernen som gjør at du spiser enda mer. Ikke nok med det, men dette er den samme delen av hjernen som kontrollerer begrensningen av alkoholkonsumet.
Med andre ord, dersom du inntar mye fet mat, vil du også ha større risiko for å drikke mye alkohol ettersom hjernen får mer lyst på dette.
Forskerne trekker frem at det er spisevaner, og ikke maten i seg selv som nødvendigvis forårsaker et overdrevet alkoholkonsum. Det er heller ikke sagt at du MÅ grille KUN kjøtt på grillen. Begrens mengden kjøtt, prøv fisk og ulike grønnsaker, og sørg for å drikke mye vann isteden for bare alkohol til maten.
Løsningen er med andre ord ikke vanskelig, men det er greit å være klar over det.
Kilde
Eurekalert.org
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene