Trenger du ny inspirasjon til middagsmenyen? Denne retten er både enkel å lage og full av gode smaker – en rett som passer for hele familien!
Kjøttpølser er kanskje ikke det man forbinder med sunn mat, men ved å velge varianter fra kylling og kalkun, så får man magrere alternativer som også inneholder flerumettet fett, noe vanlige pølser ikke inneholder. Denne retten kan også fint lages uten kjøtt, og brukes som tilbehør til annen kjøtt- eller fiskemiddag.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)
Gratinert grønnsaksgrateng med magre kjøttpølser
Ingredienser:
1/2 squash
1 stk vårløk
2 stk kjøttpølser av kylling og kalkun (180 g)
1 hvitløksfedd
1 dl matfløte
200 g mager cottage cheese
100 g brokkoli
100 g blomkål
30 g lettost
Salt og pepper
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 200 grader
Finhakk hvitløk og vårløk
Kutt opp brokkoli og blomkål i små buketter
Kutt opp kjøttpølsene i små biter
Fin frem en stekepanne og ha litt olje i pannen (eller vann)
Stek hvitløk og vårløk til det er gyllent
Tilsett kjøttpølsebitene og gjennomstek de
Ha cottage cheese og matfløte i en bolle og miks det til en jevn blanding med en stavmikser
Finn frem en ildfast form og legg oppi bukettene av blomkål og brokkoli
Tilsett det stekte kjøttet og løken
Hell over blandingen med cottage cheese og matfløte
Krydre med salt og pepper
Legg over osteskivene og stek gratengen i ovnen i ca. 30 minutter
Næringsinnhold: Kalorier: 773 kcal Proteiner: 66 g Karbohydrater: 33 g Fett: 43 g Fiber: 7 g