Trenger du ny inspirasjon til middagsmenyen? Denne retten er både enkel å lage og full av gode smaker – en rett som passer for hele familien!
Kjøttpølser er kanskje ikke det man forbinder med sunn mat, men ved å velge varianter fra kylling og kalkun, så får man magrere alternativer som også inneholder flerumettet fett, noe vanlige pølser ikke inneholder. Denne retten kan også fint lages uten kjøtt, og brukes som tilbehør til annen kjøtt- eller fiskemiddag.
Gratinert grønnsaksgrateng med magre kjøttpølser
Ingredienser:
- 1/2 squash
- 1 stk vårløk
- 2 stk kjøttpølser av kylling og kalkun (180 g)
- 1 hvitløksfedd
- 1 dl matfløte
- 200 g mager cottage cheese
- 100 g brokkoli
- 100 g blomkål
- 30 g lettost
- Salt og pepper
Slik gjør du det:
- Sett stekeovnen på 200 grader
- Finhakk hvitløk og vårløk
- Kutt opp brokkoli og blomkål i små buketter
- Kutt opp kjøttpølsene i små biter
- Fin frem en stekepanne og ha litt olje i pannen (eller vann)
- Stek hvitløk og vårløk til det er gyllent
- Tilsett kjøttpølsebitene og gjennomstek de
- Ha cottage cheese og matfløte i en bolle og miks det til en jevn blanding med en stavmikser
- Finn frem en ildfast form og legg oppi bukettene av blomkål og brokkoli
- Tilsett det stekte kjøttet og løken
- Hell over blandingen med cottage cheese og matfløte
- Krydre med salt og pepper
- Legg over osteskivene og stek gratengen i ovnen i ca. 30 minutter
Næringsinnhold:
Kalorier: 773 kcal
Proteiner: 66 g
Karbohydrater: 33 g
Fett: 43 g
Fiber: 7 g
Les også: Omega-3 kosttilskudd – Best i test!