Torsk, skrei og annen hvit fisk inneholder lite kalorier og fett, og er en mager og god proteinkilde, som i tillegg er en god kilde til vitamin D, jod, vitamin B12 og selen. Skrei er en type villfanget torsk som det er mulig å få kjøpt mellom januar og april, og er en mer «muskuløs» type torsk, som er fastere i kjøttet og er rikere på smak.
For å lage et fullverdig torskemåltid som holder deg mett en stund, er det fint å supplere med fiberrike karbohydrater som søtpotet og grønnsaker. Denne retten har høy næringsverdi, i tillegg til mange gode smaker. Synes du hvit fisk smaker lite, bør du prøve denne retten! Den passer i tillegg godt til deg som også spiser gluten- og laktosefritt.
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Chorizosalsa
Tips: Annet godt tilbehør til både fisk og kjøtt er grønnkålchips. Du finner oppskrift på det her.
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 797 kcal
Proteiner: 55 g
Karbohydrater: 80 g
Fett: 25 g
Fiber: 21 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Torskeloin: 9 kcal, P: 1,8 g
Olivenolje(1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Søtpotet: 8 kcal, K: 1,7
Asparges: 3 kcal
Chorizo: 14 kcal, K: 0,4 g, P: 0,9 g, F: 0,9 g
Sjalottløk: 8 kcal, K: 1,7 g
Tomat: 2 kcal
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Hvorfor er det så bra å spise fisk?
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene