Fet fisk som ørret og laks inneholder en rekke gode næringsstoffer som er med å holde deg sunn og frisk. I tillegg til de viktige omega-3 fettsyrene EPA og DHA, inneholder fet fisk også vitaminer og mineraler, og er spesielt rik på vitamin D, som det er ekstra viktig å få i seg gjennom vinterhalvåret, når solen er på sitt svakeste.
Nå inneholder fisk hverken gluten og laktose, men er ofte en del av tilbehøret i form av ris/pasta, rømme/creme fraiche osv. Denne middagsretten er derfor både gluten- og laktosefri, og passer for alle. Den er også rask å tilberede, og er veldig god på smak!
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 795 kcal
Proteiner: 48 g
Karbohydrater: 84 g
Fett: 27 g
Fiber: 13 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Ørretfilet: 17 kcal, P: 1,9 g, F: 1 g
Erter: 7 kcal, K: 0,9 g, P: 0,5 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Quinoa(tørr): 38 kcal, K: 6,4 g, P: 1,4 g, F: 0,6 g
Mango: 6 kcal, K: 1,1 g
Vårløk: 3 kcal
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Omega 3-kosttilskudd – Best i test
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene