Reker er en mager og god proteinkilde, i tillegg inneholder de vitamin D, jod, sink og selen. Reker og en del annen sjømat er på sitt beste om vinteren, når det er som kaldest i vannet. Denne sunne og næringsrike retten kan fint lages med annen proteinkilde som kylling eller kalkun, men er du glad i sjømat bør du teste ut oppskriften slik som den står.
Dette er en proteinrik rett som passer både til lunsj og til middag, er rik på gode smaker, og er i tillegg både gluten- og laktosefri. Om du syns rekeskrellingen tar for mye tid, går det også an å kjøpe ferdigpillede reker, selv om disse ikke er like rik på smak.
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Dressing
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 827 kcal
Proteiner: 50 g
Karbohydrater: 102 g
Fett: 21 g
Fiber: 13 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Reker: 10 kcal, P: 2,3 g
Glutenfri pasta: 36 kcal, K: 8 g, P: 0,6 g
Erter: 7 kcal, K: 0,9 g, P: 0,5 g
Cherrytomater: 2 kcal
Salat: 2 kcal
Mais: 9 kcal, K: 1,6 g,
Olivenolje(1g): 9 kcal, F: 0,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Omega-3 kosttilskudd – Best i test
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene