Gina Bakke Bolstad har gjort en utrolig reise fra å hate fysisk aktivitet og være overvektig, til å gå ned 35 kg og bli tatt inn på landslaget i styrkeløft. Å bli en del av landslaget har vært målet hennes i fem år.

Tunge vekter og dans

29 år gamle Gina fra Bergen beskriver seg som en glad og fornøyd dame, så lenge hun ikke er sulten eller trøtt.
– Når jeg har bestemt meg for noe har jeg en enorm viljestyrke, og jeg drives av å gjøre ting som gjør meg glad. Jeg brenner virkelig for å løfte tunge vekter, men også for å være meg selv, og jeg elsker å danse!

motivasjon

Dårlig forhold til fysisk aktivitet

Da Gina var yngre kunne hun gråte seg i søvn dagen før hun skulle ha gym på skolen. Hun kunne bli fysisk syk og kaste opp på grunn av stress i forkant av aktivitetsdag på skolen.
– Mye av grunnen til dette er nok fordi jeg aldri opplevde mestringsglede, og var livredd for å ikke klare ting.

Fant glede i styrketrening

Første gang Gina opplevde glede i fysisk aktivitet var da hun oppdaget styrketrening, nærmere bestemt styrkeløft. Hun løfter på Odin styrkeløftklubb.
– Plutselig hadde jeg funnet en idrett jeg kunne være god i! Jeg skulle ønske at jeg kunne gå tilbake i tid og fortelle meg selv at jeg en dag skulle gå under kategorien toppidrettsutøver. Det er helt sykt å tenke på, og noe ingen hadde trodd. Spesielt ikke meg selv.

Norgesrekord

Gina har norgesrekorden i knebøy i vektklassen -63 kg med hele 170 kg, og den tok hun etter å ha gått ned 22 kg i kroppsvekt på halvannet år.  Det, og å ha en total vektnedgang på 35 kg, er prestasjonene hun er mest stolt av.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av G I N Z Y (@ginzy)

Trening for å bli sterk

De siste to og et halvt årene har Gina trent fire styrkeøkter i uken. Noen ganger har hun perioder med kondisjonstrening også, og hun gjør det fortsatt hvis hun har lyst, men det er aldri planlagt i programmet.
– Svein Erik Gjøsund, også kjent som Styrkebror på Instagram, har vært treneren min de siste fem årene. Det har gitt enormt gode resultater, og jeg prøver bare å gjøre det jeg får beskjed om. Han har hjulpet meg godt på veien og stiller opp for meg når jeg trenger det, både som menneske og som idrettsutøver. Jeg hadde aldri kommet så langt uten ham!

Oppnådd sine to største mål

Gina oppnådde sine to største treningsmål i 2020!
– Det var å bli tatt ut på landslaget og å ta norgesrekorden i knebøy. Det neste hovedmålet er å konkurrere internasjonalt så fort pandemisituasjonen tillater det.

Godfølelsen

De beste øktene kan gi Gina godfølelsen i flere dager!
– Når alt klaffer der jeg ikke hadde forventet at det skulle gå så bra er de beste øktene! Uansett hvilket humør, dagsform eller situasjon jeg er i, så er jeg bare ett bra løft unna en god dag.

Trener helst alene

I styrkeløft er det ofte lange pauser mellom settene, og Gina elsker å ha god tid på trening.
– Jeg liker best å trene alene, for da kjører jeg alt i mitt eget tempo. Noen dager synes jeg det kan være gøy å være sosial med andre i pausen. Andre dager tar jeg på headset og «resting bitch face» slik at jeg får være i fred. Det funker som oftest bra!

Hva slags musikk liker du å høre på når du trener?
– Musikken blir påvirket av humøret. Hvis jeg må gire meg ekstra opp på tunge løft blir det oftest Beyonce.

Overvekt og kaloritelling

I dag er det kanskje rart å se for seg at den sterke og spreke 29-åringen var overvektig og hatet fysisk aktivitet. Første gangen Gina prøvde å gå ned i vekt var hun 16 år gammel, og har prøvd de fleste tilnærmingene til kosthold siden da.
– Jeg, som mange andre, har nok vært for opptatt av raske resultater og enkle løsninger kontra livsstilsendring. Jeg har hatt noen perioder der vektnedgang og kaloritelling har tatt over livet mitt. Da knyttet jeg verdien av meg selv direkte til prestasjon på trening og lavere kroppsvekt. Det tok lang tid å komme ut av, og jeg vil aldri tilbake dit!

motivasjon

Pause fra jaget etter vektnedgang

Fra 2017 til 2018 jobbet Gina som idrettsfrivillig i Zambia.
– Det året resulterte i mindre trening og heftig vektoppgang, men det fungerte samtidig som et friår fra det evige jaget på å skulle gå ned i vekt. Det var tøft, og periodevis opplevde jeg stor fortvilelse. Jeg måtte jobbe mye med psyken for å akseptere realiteten.

Sunnere fokus

Gina synes det var lærerikt å telle kalorier da hun gjorde det tidligere fordi det ga en økt forståelse for hva maten inneholder. Hun har ikke lyst til å fortsette med det fordi det gjør henne for opphengt i kalorier, og stresset hvis hun ikke vet hva alt inneholder.
– Da jeg kom hjem fra Zambia bestemte jeg meg for at jeg skulle bruke tidligere erfaringer kombinert med ny kunnskap for å ha et sunnere og langsiktig fokus på å gå ned i vekt for siste gang i livet. Jeg har ikke satt noe konkret vektmål, og vil ikke telle kalorier i frykt for å havne tilbake til et skadelig tankesett. Har jeg fokus på alt jeg burde unngå tar det veldig stor plass, og jeg ender opp med å «sprekke». Jeg vil heller ikke bruke kroppsmål eller ta formbilder for å unngå fokus på utseende.

Helse og helheten

I stedet for å ha fokus på kalorier, vekt og mål velger Gina å ha fokus på kvalitetssøvn, hverdagsaktivitet, tung styrketrening, protein til hvert måltid og å spise masse frukt, grønnsaker og bær.
– Det er veldig viktig for meg å ha friheten til å la meg selv kose meg på veien. Jeg skal tross alt leve på denne måten resten av livet. Jeg veier meg og bruker kroppsvekt som måleenhet på progresjon. På denne måten har jeg gått ned 25 kilo siden sommeren 2018, og jeg har helt ærlig hatt det ganske fint hele veien. Noen ganger har det selvfølgelig vært vanskelig, men jeg vet at det viktigste jeg gjør er å aldri gi opp. Dette skal vare livet ut. Hvis jeg «failer» og kommer ut av de gode rutinene en periode er det ikke krise, og det er bare å komme seg opp på hesten igjen og tilbake i rett spor. Generelt gjør jeg mye bra for helsen, men jeg prøver å bli flinkere til å lytte til kroppen når den sier ifra at den er sliten. Da må jeg tillate meg å ta det roligere i perioder.

Kosttilskudd

Gina bruker den klassiske basiskombinasjonen av kosttilskudd.
– Jeg bruker d-vitamin i vinterhalvåret, Omega 3 fordi jeg ikke liker fisk og kreatik fordi «gainz».

motivasjon

Motivasjon

Det som inspirerer Gina er mennesker som driver med det de elsker, og som oppnår målene sine.
– Uansett kategori så er det utrolig inspirerende med lidenskapelige mennesker som får ting gjort. Det er mye mer motiverende og lettere å jobbe mot prestasjonsbaserte målsettinger kontra utseendefokuserte. Jeg vil være sterk, energisk og lykkelig. Det har ikke noe å gjøre med utseendet mitt! Helt ærlig blir jeg også motivert av meg selv. Jeg er den eneste som vet alt jeg har gått igjennom, og hvor hardt jeg har kjempet for å være der jeg er i dag. Å se tilbake på det og innse hvor langt jeg har kommet gir et helt unikt driv.

Fem kjappe

Styrketrening eller kondisjonstrening: styrketrening

Sjokolademelk eller proteinshake: proteinshake

Bok eller TV-serie: TV-serie

Sommer eller vinter: sommer

Se på sport eller utøve sport: utøve sport

Du kan følge Gina på Instagram: @Ginzy

Har du tips til personer med en historie å fortelle innen trening, kosthold og helse? Noen som inspirer? Har oppnådd noe, eller har satt seg et bestemt mål? Tips oss på redaksjonen@hardworkout.no

Susanne Soydan

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Fysisk og psykisk helse

Så mye forbrenner du av å gå 10 000 skritt om dagen

10 000 skritt om dagen er et populært mål for mange,…
Dato: Apr 22, 2021
Intervjuer

Sondre Norstad Moen – høye ambisjoner for OL i Tokyo!

Sondre sin favorittdistanse er maraton, og han sikter på å ta…
Dato: Apr 21, 2021
Gratis Treningsprogram

Den beste kettlebell økta for å bli større og sterkere!

Kettlebells er et glimrende redskap for å trene hele kroppen. De…
Dato: Apr 21, 2021
Featured

Denne maskinen gir deg sunn og nydelig mat på 1-2-3!

Sunt, lettvint og uendelige muligheter. Det er det du får med…
Dato: Apr 20, 2021
Styrketrening

De 3 beste roøvelse for muskelvekst

Gira på å bygge større og sterkere muskler? Du trenger ikke…
Dato: Apr 20, 2021
Produkttest

Test: Osprey Talon 11 2021-modell

Osprey Talon 11 er antageligvis en av de mest solgte sekkene…
Dato: Apr 19, 2021
Kondisjon & løping

Dette er triatlon!

Triatlon er en multisport som består av svømming, sykling og løping,…
Dato: Apr 19, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Gratis Treningsprogram

Treningsprogram: Styrk ryggen og forebygg ryggsmerter uten bruk av utstyr!

Ryggsmerter har blitt et stort folkeproblem. En sterk og velfungerende rygg er…
Dato: Apr 16, 2021
Oppskrifter

Sunne desserter som bygger muskler!

Finnes det noe bedre enn en god dessert? Og hva om…
Dato: Apr 15, 2021
Intervjuer

Ingrid: fra rus og vonde følelser til livsenergi!

Ingrid Nedrebø har vært igjennom en tøff reise fra bruk av…
Dato: Apr 15, 2021
Styrketrening

Avanserte styrketreningsmetoder du må vite om!

Når du har trent i noen år og er på et…
Dato: Apr 14, 2021
Ernæring

Slik hjelper karbohydratene deg til å bli sterkere

Trener du for å bygge muskler er det nødvendig at du…
Dato: Apr 13, 2021
Styrketrening

Frivekter eller apparater – gjennomgang av fordeler og ulemper!

I mange år har det vært diskutert hva som er den…
Dato: Apr 12, 2021
Motivasjon

Disse 5 typene fortjener respekt på treningssenteret!

Treningssentrene var lenge forbundet med muskuløse og hardbarka menn i singlet og…
Dato: Apr 12, 2021
Produkttest

Test: Polar Ignite 2

Polar Ignite 2 er oppfølgeren til klokken som på mange måter…
Dato: Apr 12, 2021
Produkttest

Airbike topp 10 – Best i test airbike 2021

Vi gir deg oversikten over noen av markedets beste airbike treningsmaskiner.…
Dato: Apr 11, 2021