Endelig er oppfølgeren til en av Garmin sine mest suksessfulle klokker her – Garmin Venu 2 og Garmin Venu 2S! Her er det du trenger å vite om den nye klokken.

NB: Oppdatert med test til klokken i link under!

I september 2019 lanserte Garmin sin første klokke med AMOLED display og en rekke nye funksjoner som animerte treningsøkter og mulighet til å følge ulike treningsprogrammer guidet rett fra klokken. Nå er oppfølgeren klar, og med Garmin Venu 2/2S tar det amerikanske selskapet et nytt steg videre.

Garmin Venu 2

Ny pulssensor

Det utvilsomt mest spennende er den nye og oppdaterte pulssensoren. Pulssensoren er på mange måter «hjerte» i klokken ettersom denne forer klokken med mye av informasjonen som brukes til å beregne alt fra treningsbelastning, restitusjon, VO2-maks, kaloriberegning, terskel, etc.. Den forrige Garmin Elevate-sensoren var/er etter vår mening den beste på markedet rett etter Apple Watch Series 6, så det skal bli spennende å se hvordan 4.gen Elevate sensor gjør det.

Den nye 4.gen. Elevate sensoren består av to grønne LED-dioder og fire infrarøde lys (usynlige). Det infrarøde lyset skal bidra til bedre nøyaktighet på målingen av oksygenmetning i blodet (SpO2-nivået).

Garmin Venu 2/2S er det nærmeste du kommer en smartklokke fra Garmin, og sklir inn som en slags hybridklokke mellom en ren treningsklokke og en smartklokke. Den lekre AMOLED-skjermen og den responsive touchskjermen, gir en ekstra «punch» til Garmin Venu 2/2S.

Dette er nytt

  • To modeller i ulike størrelser; Garmin Venu 2s (40mm) og Garmin Venu 2 (45mm).
  • Ny og raskere prosessor.
  • Widget Glance – et mer moderne brukergrensesnitt som lar deg se 3 widgets i samme skjermbilde.
  • Lengre batteritid med modus for batterisparing.
  • Hurtiglading.
  • Nye helse widgets; Health Snapshot og Kondisjonsalder.
  • Nye treningsprofiler for styrke- og HIIT trening.
  • Nye treningsprofiler for fotturer, buldring, innendørsklatring, alpint, snøbrett, langrenn, m.m.
  • Økt lagringskapasitet for musikk.
  • Støtte for CQ4 (mer avanserte apper).
  • Forbedret søvnsporing og Body Battery.

Garmin Venu 2 beholder det samme elegante designet i rustfritt stål og fiberforsterket polymer, men kommer nå i to ulike størrelser; Garmin Venu 2S med en skjermstørrelse på 1,2″ (40mm med oppløsning på 360×360 px), og Garmin Venu 2 med en skjermstørrelse på 1,3″ (45mm med oppløsning på 416×416 px). Forrige utgave kom med en 1.2″ stor skjerm, så Venu 2 er bedre egnet for alle som ønsker en større skjerm, mens Venu 2S er perfekt for alle som ønsker en diskré klokke som passer mindre håndledd. Reimen er i mykt og behagelig silikon, og kan enkelt byttes ut til å passe din stil.

Begge klokkene benytter en «wake on raise» AMOLED-skjerm belagt med svært ripebestanding Corning Gorilla Glass 3, og skjermen kan stilles til «alltid på». Skjermen på Garmin Venu var tydelig og lett å lese både i mørke og i sterkt sollys, så vi regner med at Garmin Venu 2 er like god.

Batteritiden har økt betraktelig, og er som følger:

For Garmin Venu 2s:
Fra 5 dager i smartklokkemodus, 6 timer i GPS-modus med musikk og 20 timer GPS-modus uten musikk, til 10 dager i smartklokkemodus, 7 timer i GPS-modus med musikk og 19 timer GPS-modus uten musikk.

For Garmin Venu 2:
Fra 5 dager i smartklokkemodus, 6 timer i GPS-modus med musikk og 20 timer GPS-modus uten musikk, til 11 dager i smartklokkemodus, 8 timer i GPS-modus med musikk og 22 timer GPS-modus uten musikk.

Klokkene har fått en batterisparingsmodus som gir deg mulighet til å forlenge batteritiden ytterligere ved å justere innstillingene som påvirker batteritiden mest. Det er også en «batterisparingsmodus for smartklokke» som lar deg bruke klokken som en smartklokke i 11-12 dager. Den nye hurtigladingen gjør det mulig å få en hel dag ekstra batteritid kun ved å lade i 10 minutter.

Lagringskapasiteten for musikk har økt fra (opptil) 500 sanger til 650 sanger.

Noe av årsaken til den økte batteritiden skyldes nok også den nye og raskere prosessoren som er mer energieffektiv, samtidig som den skal gi enda bedre animasjoner og flyt når du navigerer i menyene. Brukergrensesnittet et oppdatert og støtter nå widget glance som et langt mer oversiktlig og pent en det som fantes på Venu.

Garmin Venu 2/2S er den første klokken som støtter Connect IQ4, altså en nyere plattform av Garmin sin populære Connect IQ Store der du har mulighet til å laste ned ulike apper. Flere av Garmin sine siste modeller skal være kompatible med CQ4, som igjen skal gi mulighet til å benytte seg av såkalte «super-apper» – hva nå Garmin legger i det.

Nye helsefunksjoner

Venu 2/2S viderefører alle de kjente funksjonene fra tidligere utgave, men kommer også med et par helt nye funksjoner; Fitness Age Widget og Health Snapshot Widget.

Health Snapshot Widget gir deg mulighet til å loggføre en 2-minutters seanse/økt som vil registrere viktig helseinformasjon som hjerterytme, HRV (pulsvariasjon), oksygenmetning, respirasjonsrate og stress. Deretter vil klokken generere en rapport som lagres i Garmin Connect appen, og som du kan dele videre til f.eks. helsepersonell.

Kondisjonsalder benytter din nåværende alder, treningshistorikken fra siste uke, hvilepuls, BMI/kroppsfett, til å estimere om kroppen din er yngre eller eldre enn du egentlig er. Jo bedre form du er i, desto lavere fitness alder vil du ha. Garmin vil også gi deg tips om hvordan du kan senke fitness alderen. Fitness

Garmin har oppdatert algoritmene for søvnsporing og Body Battery, og benytter nå First Beat sin søvnanalyse for en mer nøyaktig søvnanalyse og søvnscore. De nye algoritmene skal også gjøre at Body Battery funksjonen i større grad reflekterer de kroppsressursene du til enhver tid har tilgjengelig. Kondisjonsalder har også vært tilgjengelig i Garmin Connect på tidligere modeller, men denne funksjonen baserte seg utelukkende på en standard for hvordan VO2 maks korrelerer med alder over et gjennomsnitt av befolkningen.

Enda bedre for deg som trener styrke

I likhet med Garmin Venu og en rekke andre Garmin-klokker, vil Venu 2/2S gi deg guidede/animerte treningsøkter rett fra klokka. Garmin Venu 2/2S innfører likevel et par nye og spennende funksjoner som gjør klokkene til enda bedre treningsverktøy for alle som er glad i å trene styrke. Aktivitetsprofilen Avansert styrketrening gir deg en enkel og god visning av hvilke muskelgrupper du trent, slik at du enklere få ren oversikt om det er noen muskelgrupper du bør prioritere mer.

Med den økte interessen for HIIT trening er nok aktivitetsprofilen HIIT trening svært velkommen. Denne profilen har flere dedikerte «timere» som lar deg spore HIIT-økter som AMRAP, EMOM, Tabata og egendefinerte økter. Still inn antall runder, tid for arbeidsperioder/hvile, intervaller og mer.

Garmin har også oppdatert widgeten for aktivitetssoneminutter. Klokke vil nå gi deg bedre innsikt i når på dagen du har gjort deg fortjent til å opparbeide intensitetssoneminutter, og hvordan du har opparbeidet de.

Fullspekket pulsklokke/aktivitetsmåler

Garmin Venu 2/2S viderefører alle funksjonene fra Garmin Venu, og er i det hele tatt en meget godt utstyrt klokke. Venu er fremdeles klassifisert som en aktivitetsmåler, men er vell så mye en treningsklokke. Venu 2/2S kan brukes til løping, sykling, svømming (profil for innendørs svømming), styrketrening, yoga/pusteøvelser, og fjellturer. Klokka støtter eksterne kadenssensor for både løping og sykling, og ikke minst Garmin sine egne Varia lykter.

Venu 2/2S er også fullspekket på innsiden, og har støtte for en rekke GNSS-systemer (satellittsystemer), registrerer høyde ved hjelp av barometrisk altimeter, har innebygd termometer, kompass, gyroskop og akselerometer.

Garmin Venu 2s

I tillegg får du støtte for smartvarsler, sikkerhets- og sporingsfunksjon, avansert søvnsporing, musikklagring, trådløs betaling gjennom Garmin Pay, gratis personlige treningsplaner gjennom Garmin Coach, tilgang til en rekke treningsøkter, menstruasjonssporing og mye mer. Det du «går glipp av» fra de mer avanserte løpeklokkene er Strava Live-segmenter, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, og mer treningsspesifikke funksjoner.

Garmin Venu 2 kan bestilles allerede nå, men leveringstiden vil variere fra modell til modell. Vår test av klokken finner du her.

Test: Garmin Venu 2

Fullstendig sammenligning av Garmin Venu, Garmin Venu 2 og Garmin Venu 2S.

Garmin Venu 2

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Best i test - kosttilskudd

Proteinpulver topp 10 – Best i test 2024!

Vi gir deg den beste oversikten over markedets beste og mest…
Dato: Apr 23, 2024
Best i test - kosttilskudd

Omega-3 kosttilskudd – Best i test 2024!

Vi gir deg oversikten over de 10 beste omega-3 kosttilskuddene på…
Dato: Apr 16, 2024
Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024