Garmin har nylig lansert sin nye multisportklokke Garmin Forerunner 745- nøyaktig 4,5 år etter den populære forgjengeren Forerunner 735XT. Her er det du kan vente deg.

Året 2020 har overhodet ikke vært som noen kunne sett for seg da kalenderen viste 1.januar, men er det en ting som er sikkert, så er det at de store tekno-selskapene fortsetter å lansere nye produkter på løpende bånd. Til tross for at det har vært mye negativt i 2020, så er det i hvert fall gledelig at langt flere er mer i aktivitet enn noen gang, og elektronikkbransjen og sportsbransjen kan melde om at det selges smartklokke og pulsklokker som aldri før.

Ser vi tallene under ett så har Apple den soleklart største markedsandelen på smartklokker, men Garmin er selskapet som spiser nye markedsandeler hvert eneste år. Nye Garmin Forerunner 745 er en klokke som garantert kommer til å ta en stor del av kaken fremover, for denne modellen ser ut til å tilby svært mye funksjonalitet til en pris som er overkommelig for de fleste. Her er Garmin Forerunner 745.

Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner er en naturlig oppfølger til den populære Forerunner 735XT. Garmin har hatt stor suksess med sine multisportklokker de siste årene, og både Forerunner- og Fenix- modellene har solgt i bøtter og spann.

Forerunner 745 er mer enn enkel oppgradering av eksiterende FR735XT, og kan heller sees på som en Foreunner 945 «light». Klokkene er nemlig svært like, og det som ved første øyekast skiller de er at nykommeren ikke har kart.

FR745 har dog noen spennende nyheter som vi kun har sett på Garmins nyeste sykkelcomputer Edge 1030 Plus så langt. Daglige treningsforslag tar i bruk din nåværende treningstilstand og bruker total belastning og kondisjonsberegning til å gi deg daglige anbefalinger for hvilken type trening du bør gjennomføre. Til dere som allerede har en Foreunner 245/Music, Foreunner 945 eller Fenix 6, så vil disse snart får denne funksjonen gjennom en programvareoppdatering.

Garmin Forerunner 745 støtter så klart multisport og er nesten skreddersydd for deg som liker å drive med flere ulike aktiviteter som for eksempel triatlon. Nytt er også muligheten til å synkronisere treningsplaner fra tredjeparts apper som TrainingPeaks og TraningRoad, etc..

 

Under er de viktigste nyhetene og funksjonene på Garmin Forerunner 745:

 • Corning Gorilla Glass DX – Sterkere og mer ripebestandig glass enn tidligere modell.
 • Støtter en rekke aktiviteter og har støtte for multisportmodus som f.eks. triatlon.
 • Lytt til musikk fra Spotify, Deezer, Amazon eller et utvalg andre musikktjenester. Plass til 500 sanger i klokka.
 • Garmin Pay – trådløs betaling!
 • Sony GPS-chipset – Ny og strømgjerrig GPS-chipset for økt batteritid og mer presise satellittmålinger.
 • Elevate optisk pulssensor med Pulse Ox (måler oksygengenmetning). Pulssensoren fungerer også under vann.
 • Barometer – Barometer bidrar til mer nøyaktige høydemålinger samt at den kan spore trykkendringer i atmosfæren og gi stormvarsel.
 • ClimbPro – Deler motbakker på løypen du følger inn i individuelle seksjoner, og gjør det lettere å vise stigningsplanlegging og overvåkingsskjermbilder når du navigerer.
 • PacePRO gir deg høydejustert tempoveiledning under løpeturen.
 • Track Mode – Sørger for mer eller mindre 100% nøyaktig måling ved løp på bane. GPS-en låses til en spesifikk bane og holder denne gjennom hele økten.
 • Tilbake til start – Gjør det enkelt å finne tilbake til start ved at klokka guider deg tilbake samme rute som du kom.
 • Strava Live Segments – få Strava segmentene rett på klokka slik at du får varsel om når du nærmer deg et nytt segment, og et nytt varsel ved start/stopp.
 • LiveTrack og sporingsfunksjon – tar deg dele treningsturen din med utvalgte kontakter i sanntid slik at du alltid kan føle deg trygg på at noen vet hvor du befinner deg.
 • Body Battery – holder oversikt over kroppens energinivåer til enhver til, og følger med hvordan de beveger seg opp/ned i sammenheng med trening/hvile.
 • Daglige treningsforslag – Tar i bruk din nåværende treningstilstand, total belastning og kondisjonsberegning til å gi deg daglige anbefalinger for hvilken type trening du bør gjennomføre.
 • Synkronisert treningsplaner – Last ned ferdiglagde treningsprogrammer fra Garmin Coach eller tredjeparts tjenester som TrainingPeaks, TrainingRoad, etc..
 • Restitusjonsrådgiver – forteller deg hvor lengde du bør restituere etter hver treningsøkt.
 • Vo2 maks estimat – Klokka bruker info fra trening og fysiologiske mål til å estimere ditt nåværende VO2 maks nivå.
 • Ytelseskondisjon -Forerunner 745 analyserer tempo, puls og pulsvariasjon når du løper, for å få en sanntidsvurdering av din nåværende ytelsesevne.
 • Løpsberegner: Ved hjelp av VO2 maks og treningshistorikken vil klokka gi et estimat på hvor raskt du er i stand til å gjennomføre 5k, 10k, 21, og 42k.
 • Training Load – Måler treningsbelastningen de siste syv dagene og sammenligner det med det optimale tallet for å oppnå best mulig formnivå basert på din treningshistorikk.
 • Training Load Balance – Tar utgangspunkt i den totale treningsmengden din de fire siste ukene, hvor stor del av treningen som har foregått på de ulike intensitetsnivåene, og gir deg tilbakemelding om du er på riktig vei, om den totale belastningen er for stor/liten, og eventuelt hvilke justeringer som må til.
 • Varme- og høyde akklimatisering – Klokken tar hensyn til den ekstra treningsbelastningen ved trening i temperaturer over 21.6 grader, og ved høyder over 850 m.o.h..
 • Menstruasjonsmåling – Klokka sporer informasjon om menstruasjonssyklusen din og loggfører fysiske og følelsesmessige symptomer.
 • Connect IQ butikk – Få tilgang til en rekke apper som kan utvide klokkens funksjonalitet gjennom Garmin Connect IQ Store.
 • UltraTrack – Gjør det mulig å utvide batteritiden til svært lang levetid mot at du reduserer nøyaktigheten på sporingen.
 • Søvnsporing – Sporer og analyserer søvn, pustemønster, oksygenmetning, m.m..
 • WiFi – WiFi for enkel filoverføring og software oppdateringer.
 • +++ alle de andre funksjonene du finner på Garmin Forerunner 245 Music, Forerunner 645, Forerunner 735xt…
 • Tilgjengelig i fargene – Svart, Neotropisk,  Magmarød, WhitestoneGarmin Forerunner 745 vs. Garmin Forerunner 945

Med Garmin Forerunner 945 ute på markedet i over ett år, er det kanskje ikke så rart at Forerunner 745 nå arver de fleste funksjonene fra sin storebror. Den største forskjellen ligger i at FR745 ikke har kart, og litt kortere batteritid.

Forerunner 745 har plass til 500 sanger, mens storebror ypper med 100 sanger. Dette er vell uansett mer enn nok for de fleste.

Begge klokkene benytter 22mm reimer, så har du noen liggende fra en FR945 eller annen klokke som benytter disse reimene, kan enkelt bytte ut til disse.

Klokka har ellers alt du kan ønske deg av funksjoner som 24/7 aktivitetsmåling, Virutal partner, intervallfunksjon, støtte for alt av sensorer (også kraftmåler), m.m.

Batteritiden er noe lavere, men fremdeles svært god. FR745 har også støtte for UltraTrack som gjør det mulig å utvide batteritiden til svært lang holdbarhet med redusert nøyaktighet på GPS og pulsmålingene.

Er du superivrig golfer, så har ikke Forerunner 745 innebygd golf-funksjon i motsetning til storebror.

Definitivt en ny storselger

Med den solide listen av nyttige funksjoner som Forerunner 745 kan skilte med, og ikke minst den overkommelige prisen, så ligger det meste ann til at dette blir en virkelig storselger fra Garmin. Garmin Forerunner 245 og Foreunner 245 Music har vært en ekstremt salgssuksess for det amerikanske selskapet, og prisforskjellen opp til FR 945 har nok skremt mange fra å ta steget opp. Nå vil Forerunner 745 dekke dette gapet, og det ser ut til å være en klokke som leverer mye og de absolutt beste og viktigste fra toppmodellene. Til en mye bedre pris.

Vi kommer tilbake med en mer detaljert test av Garmin Forerunner 745 om kort tid! Klokken kan forhåndsbestilles på Milrab.no her.

 

Garmin HRM Pro – avansert pulsmåling

Sammen med Garmin Forerunner 745 lanserer også Garmin det nye Garmin HRM-Pro pulsbeltet. HRM Pro er en naturlig oppdatering av det populære HRM-Tri. Det nye beltet støtter både ANT+ og Bluetooth, og gjør det mulig å koble til flere enheter samtidig. Du kan for eksempel bruke beltet med pulsklokken eller sykkelcomputeren, samtidig som du kobler den til en sykkelrulle, tredemølle, etc..

HRM Pro har også innebygd minne slik at du kan trene med beltet uten at du har med deg klokken. Start økta på klokken med beltet tilkoblet, legg igjen klokken og økten blir registrert i det interne minnet. Avslutt økta på klokken når du er ferdig.

Beltet måler pulsen i vann, og har ekstra friksjon for at det skal holde seg på plass under svømming. Beltet har ellers alle de samme avanserte funksjonene som HRM-Tri, og kan rapportere seks ulike typer data om løpsdynamikk mens du løper: frekvens, skrittlengde, tid med bakkekontakt, balanse for tid med bakkekontakt, vertikal oscillasjon og vertikalt forholdstall. HRM-Pro kan også brukes til å estimere melkesyreterskel når den er koblet sammen med en klokke som støtter dette.

Batteritiden er oppgitt til 1 år.

Garmin HRM Pro
Det nye Garmin HRM Pro støtter både ANT+ og Bluetooth.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Styrketrening

Styrk beina med «Kung Fu utfall»!

Er du lei av de tradisjonelle utfallene frem, tilbake eller til…
Dato: Sep 23, 2020
Oppskrifter

Sunne sjokoladecookies med kun 3 ingredienser

Sjokolade er kanskje en matvaren de flest liker og setter pris…
Dato: Sep 23, 2020
Produkttest

Test: Shimano IC3

Shimano har nylig lansert den ultimate sykkelskoen. Ikke bare er det…
Dato: Sep 22, 2020
Motivasjon

5 treningspersonligheter du elsker å hate!

Du har garantert sett de. Han eller hun som absolutt må…
Dato: Sep 22, 2020
Kondisjon & løping

Kombinere styrke og kondisjonstrening?

Det er kjent for de fleste at løping eller kondisjonstrening kan…
Dato: Sep 22, 2020
Styrketrening

5 mageøvelser du burde teste!

Med disse 5 mageøvelsene har du garantert en sterke mage og…
Dato: Sep 21, 2020
Produkttest

Test: Osprey Talon 22

Osprey Talon 22 har alt du trenger og alt du ønsker…
Dato: Sep 18, 2020

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Styrketrening

Overvurderte styrkeøvelser

Det er viktig å velge de riktige øvelsene når man skal…
Dato: Sep 18, 2020
Ernæring

Boost energinivået ditt med B12

Vitamin B12 er et vitamin som er viktig for flere deler…
Dato: Sep 17, 2020
Oppskrifter

Sunn og digg energibar

Hva er vel bedre enn en energibar med smak av kakao…
Dato: Sep 16, 2020
Motivasjon

6 faktorer for helsen som faktisk betyr noe!

Markedet for aktivitetesmonitorer, pulsklokker, blodsukkermålere, kroppsskannere og avanserte baderomsvekter har eksplodert…
Dato: Sep 15, 2020
Styrketrening

De mest undervurderte styrkeøvelsene

Det finnes et mylder av styrkeøvelser som skal gjøre deg raskere,…
Dato: Sep 15, 2020
Styrketrening

Pangstart uken med denne treningsøkten

Trening er essensielt for å ha en kropp som fungerer. Pangstart…
Dato: Sep 14, 2020
Gratis Treningsprogram

Treningsprogram for maksstyrke – videkommende

Programmet har til hensikt å øke maksimal muskelstyrke og er beregnet…
Dato: Sep 14, 2020
Ernæring

Kaffe er skadelig for helsen, eller?

Kaffe er en beryktet synder, og mange vil påstå at det…
Dato: Sep 11, 2020
Ernæring

Spis deg sterk med supermat

Muskler bygges gjennom styrketrening, og for å danne nye muskler er…
Dato: Sep 10, 2020