Egg er proppfull av næringsstoffer og har høy proteinkvalitet. I tillegg til å være en god kilde til proteiner har også egg et høyt innhold av B-vitaminer, vitamin D, A og E, samt jod, selen og jern.
Egg er svært anvendelig og kan brukes til både frokost, lunsj og middag. Denne lunsjretten kombinerer egg med litt ekstra proteiner fra kalkun, fiberrike grønnsaker og tortillalompe, samt sunt fett fra avokado. Sammensetningen av de ulike matvarene gjør at du holder deg god og mett lenge.
Fullkorns-wraps med omelett og avokado
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 1 stor fullkornstortilla
- 2 egg
- 50 g lettmelk
- 50 g kalkunpålegg
- 100 g sjampinjong
- 7-8 cherrytomater
- En håndfull spinat
- 1 medium avokado (ca.120 g)
- Salt og pepper
Slik gjør du det
- Visp sammen egg og melk.
- Skjær sjampinjong i tynne skiver og stek de lett i panna med litt olje (eller vann).
- Når sjampinjongen er ferdigstekt heller du eggeblandingen over sjampinjongen i i stekepannen. Skru ned på middels/ lav varme. Rør rundt underveis om du ønsker eggerøre fremfor omelett.
- Skjær kalkunpålegg i tynne strimler og ha de over i omeletten. Krydre med salt og pepper.
- Del avokadoen i to på langs og ta ut steinen. Skrap ut innmaten med en skje.
- Del avokadoen i tynne strimler og fordel den utover midtstripen på tortillalompen.
- Skjær tomatene i tynne skiver og ha de over avokadoen sammen med spinaten.
- Når omeletten er ferdigstekt legges den over tortillalompen og grønnsakene.
- Rull lompen sammen og pakk den inn i matpapir eller sølvfolie, så holder innholdet seg på plass når du spiser.
Enkel lunsj å lage hjemme og perfekt å tilberede dagen før å ha med som lunsj på jobb/skole.
Motivasjon: Hvordan overvinne den mentale dørstokkmila?
Apr 16, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 689 kcal
Proteiner: 39 g
Karbohydrater: 40 g
Fett: 39 g
Fiber: 14 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Tortillalompe stor (1 stk): 173 kcal, K: 27,9 g, P: 5,6 g, F: 3,3 g
Egg (1 stk): 80 kcal, K: 0,4 g, P: 7 g, F: 5,6 g
Melk: 10 kcal, K: 0,5 g, P: 0,3 g
Kalkunpålegg: 10 kcal, P: 2 g
Sjampinjong: 3 kcal
Tomat: 2 kcal
Avokado: 20 kcal, F: 2 g
Spinat: 2 kcal
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett