Lavkarbodietter hører til blant de mest populære diettene, men de begrenser inntaket av frukt og grønt. Her er 9 frukter du kan nyte uten å overstige karboinntaktet.

Ikke overraskende er fellestrekket for samtlige lavkarbodietter at inntaket av karbohydrater skal holdes til et minimum. Alle lavkarbo-dietter er ikke lik, og noen er strengere enn andre. Keto-dietten skiller seg ut som en av de strengeste diettene, mens Paleo-dietten ikke er fullt så streng. Uansett hvilken lavkarbodiett du følger skal karbohydratinntaket i hvert fall ikke overstige 45% av ditt daglige kaloriinntak.

Frukt er uten tvil sunt, og de fleste frukter er proppfulle av viktige næringsstoffer og antioksidanter (kjemikalier som beskytter kroppen mot frie radikaler, som igjen er forbundet med sykdommer som diabetes, kreft og hjerte- og karsykdommer). Men, når du følger en lavkarbodiett må du passe på hva og hvor mye du spiser at ulike frukter. I tillegg til de viktige næringsstoffene består energien i frukt stort sett av karbohydrater, og for mye av dette kan komme i konflikt med dietten din. Fruktjuice, smoothies og tørket frukt er de verste fiendene, men det finnes også noen alternativer som du kan nyte mer av enn andre frukter uten at det går ut over karbohydratinntaket i like stor grad.

Her er 9 frukter du kan spise dersom du følger en lavkarbodiett:

1.Epler

Epler inneholder rikelig med fiber og metter godt, samtidig som at karbohydratinnholdet ikke er skyhøyt. Et lite eple inneholder omslag 55 kcal og kun 15 g karbohydrater.

2. Avokado

sunn frukt lavkarbo

Avokado inneholder minimalt med karbohydrater og består i stor grad av sunne fettsyrer. Avokado har dermed blitt en svært populær frukt blant personer på lavkarbo. Per 100 gram avokado er det kun 9 gram karbohydrater, hvorav 7 gram er fiber!

3. Bær

Det finnes mange ulike bær som passer inn i et lavkarbo kosthold. Bjørnebær, blåbær, jordbær og bringebær inneholder alle mellom 6-8 gram karbohydrater pre 100 gram, og nesten alle karbohydratene er fiber. Bær er også en svært god kilde til kalsium og vitamin C, i tillegg til at de er kalorifattige.

4. Kokosnøtt

På samme måte som avokado er kokosnøtten rik på fiber, et karbohydrat som ikke absorberes i kroppen. Ettersom kokosnøtten er rik på mettet fett, er det best å innta denne frukten i moderate mengder. Du kan tilsette litt kokos til salater, desserter, supper eller sauser. Unngå tørket kokos som er tilsatt sukker. Dette er rene kaloribomben!

5. Fiken

sunn frukt lavkarbo

Fiken har en mild og søt smak som er perfekt til snacks! 100 gram fiken inneholder 15 gram karbohydrater, og fiken passer perfekt i salater eller på frokostblandingen.

6. Nektarin

En medium stor nektarin inneholder ca. 14 gram karbohydrater. Nektariner er også en viktig kilde til vitamin A og vitamin C, i tillegg til at de er fulle av antioksidanter.

7. Vannmelon

Vannmelon er en sikker vinner i hvilken som helst diett. Denne frukten er både smakfull og mettende, og den inneholder nesten ikke kalorier! I 100 gram vannmelon er det bare 8 gram karbohydrater. Vannmelonen har et svært høyt vanninnhold, og den er rik på kalsium.

8. Cantaloupe

sunn frukt lavkarbo

Cantaloupe består av mye vann og er en super kilde til fiber, vitamin C og vitamin A. 100 gram cantaloupe inneholder kun 8 gram karbohydrater og kun 33 kcal.

9. Stjernefrukt

Stjernefrukt inneholder kun 7 gram karbohydrater per 100 gram, og er en av de beste fruktene du kan spise i en lavkarbodiett. Den er smakfull og søt, og passer perfekt tips salater eller som snacks. Stjernefrukten inneholder også mye vitamin C som styrker immunforsvaret og beskytter cellene mot oksidativt stress.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Oppskrifter

3 sunne og næringsrike desserter

Hva med å nyte en dessert full av vitaminer, mineraler og…
dato: Jun 30, 2020
Oppskrifter

Smoothie Bowl – næringsrike fargebomber!

Du skal lete lenge for å finne en oppskrift som inneholder…
dato: Jun 18, 2020
Oppskrifter

Sunn sjokoladekake på 30 minutter!

Sunn, digg og superrask å lage! Denne sjokoladekaken kan du smelle…
dato: Jun 17, 2020
Kosttilskudd

Billig vs. dyrt proteinpulver. Dette må du vite.

Proteinpulver finnes i mange ulike typer, enormt mange smaker, og med…
dato: Jun 17, 2020
Oppskrifter

Oppskrift: Sunt bananbrød med jordbær

Dette herlige brødet kommer til å bli en favoritt! Prøv deg…
dato: Jun 11, 2020
Ernæring

Parmesanost – derfor bør du spise mer av dette!

Parmesan osten er kanskje en av de mest smakfulle ostene. Det…
dato: Jun 10, 2020
Kosttilskudd

Løft bedre og tenk bedre med dette trikset

Seriøse utøvere har lenge brukt kosttilskudd for å maksimere muskelvekst, restitusjonen…
dato: Jun 05, 2020

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Ernæring

Visste du dette om fettforbrenning?

Noen trener for å bli sterkest mulig, andre trener for å…
dato: May 28, 2020
Oppskrifter

Healthy hacks: Sunne og crispi chips av kål!

Det kan høres ut som tidenes kjedeligste snacks, men denne sunne…
dato: May 27, 2020
Oppskrifter

Oppskrift: Sunne og smakfulle blåbærmuffins

Du kan ikke trene hver eneste dag, og innimellom behøver du…
dato: May 16, 2020
Ernæring

Derfor bør du begynne å spise rødbete!

Neste gang du går forbi grønnsaksdisken bør du ta med deg…
dato: May 12, 2020
Ernæring

Den beste maten å spise før og etter trening

Maten du spiser er energien som gjør at du fungerer i…
dato: May 11, 2020
Ernæring

Så mange nøtter skal du spise for å gå ned i vekt!

Enten det er valnøtter, pistasjnøtter, paranøtter eller mandler, så kommer vi…
dato: May 06, 2020