Ricotta er svært vanlig å spise i landene rundt Middelhavet, men blir nok ikke like mye brukt her hjemme. Ricotta er en ferskost som blir laget av myse som blir igjen etter produksjon av mozarella. Ricottaen er mild og søt på smak, og kan spises som den er eller brukes i ulike desserter og middagsretter.
Den kan på mange måter minne litt om cottage cheese, og de to typene kan derfor også brukes litt om hverandre. Denne retten kan lages både med ricotta og cottage cheese, har du aldri smakt ricotta før bør du teste det ut nå!
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Til topping
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 541 kcal
Proteiner: 29 g
Karbohydrater: 55 g
Fett: 21 g
Fiber: 9 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Ricotta(7%): 11 kcal, P:0,7 g, K:0,3 g, F:0,7 g
Havregryn: 37 kcal,P:1,2 g, K:6 g, F:0,7 g
Egg (per stk): 81 kcal, P:7 g, F:5,4 g
Lettmelk: 4 kcal, P:0,3 g, K:0,5 g
Honning: 34 kcal, K:7,9 g
Bringebær: 3 kcal
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Får du i deg den næringen du trenger for å få resultater av treningen?
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene