Fitbit Luxe vs. Inspire 2 vs. Charge 4. Hvilken er den riktige aktivitesmåleren for deg? Her går vi gjennom likheter og ulikheter og hjelper deg til å velge riktig.

«Det finnes en Fitbit for alle!» sies det. Selskapet har lansert en rekke produkter det siste året, og med så mange produkter i produktlinjen er det naturlig at flere av de blir ganske like.

Fitbit Luxe er det siste tilskuddet, og ble lansert i en tid der aktivitetsmålere nærmest har blitt mote og flere og flere produsenter hiver seg på bølgen med å lage produkter med fokus på pent design og stilfulle reimer. Luxe bygger er ingen revolusjon når det gjelder hva vi finner på innsiden, men skiller seg litt fra de to andre aktivitetsarmbåndene vi har testet fra Fitbit; Inspire 2 og Charge 4. Den mister noen egenskaper, og får noen andre. Vi har tidligere skrevet omfattende tester av Fitbit Charge 4 og Fitbit Inspire 2, og går derfor raskt gjennom hovedfunksjonene til Fitbit Luxe før vi tar for oss hva som skiller de.

Fitbit Luxe vs. Inspire 2 vs. Charge 4
Fra venstre: Fitbit Inspire 2, Fitbit Luxe, Fitbit Charge 4.

Fitbit Luxe – en elegant aktivitetsmåler

Fitbit Luxe fusjonerer stil og funksjon i en liten og lett aktivitetsmåler som er i stand til å måle alt av aktiviteter du foretar deg og ikke foretar deg i løpet av døgnet. Luxe måler puls, oksygenmetning i blodet, hjertevariablitet, stress, søvn, pustefrekvens, hudtemperatur, menstruasjonssporing, skritt, og distanse. Fitbit Luxe kan brukes til å registrere 20 ulike aktiviteter, og gjenkjenner/registrerer automatisk aktiviteter som gåing, løping, svømming, sykling, elliptisk maskin, etc..

Fitbit Luxe hjelper deg å oppfylle dagsmålene for aktivitet ved å registrere såkalte «intensitetssoneminutter«. I motsetning til å basere aktivitetsmålene på kun skritt, vil intensitetssoneminutter ta hensyn til hva du gjør, og hvor lenge du gjør denne aktiviteten. Mer intensiv aktivitet gir deg flere aktivitetssone minutter. For eksempel vil 1 minutt i fettforbrenningssonen (lett/middels intensitet) gi 1 poeng, mens 1 minutt i «peak zone», altså mer intensiv trening, vil gi 2 poeng.

Søvnsporingen til Fitbit er blant de beste på markedet, og lar deg overvåke ulike faser av søvnen (våken, lett søvn, dyp søvn og REM), samt registrerer hvilepuls, oksygenmetning, pustefrekvens og hudtemperatur i løpet av natten. Klokken bruker alt den samler inn av informasjon i løpet av natten til hver morgen å gi deg en søvnscore fra 0-100 som indikerer søvnkvaliteten.

Ved å måle hjertevariabiliteten er Fitbit Luxe i stand til å måle stress som vises i form av tilbakemelding og stress-score i Fitbit appen. Med «verktøy» som guidede pusteøvelser og mindfullness minutter, kan Luxe hjelpe deg til å roe ned og å senke skuldrene og pusterytmen dersom du har behov for det.

Fitbit Luxe kommer også med en flott og kontrastrik fargeskjerm, og kan speile varslene fra mobilen. Den har opptil 5 dagers batteritid, og bruker assistert GPS via mobilen for å spore treningsøktene dine utendørs. Dette fungerer fint, men er noe mer tungvint enn å bruke en klokke med innebygd GPS.

Det skal sies at skjermen er ganske liten (0,76″) og Fitbit Luxe har ingen fysiske knapper for å betjene klokken. All navigering i menyene foregår derfor vis touch og sveip, noe som kan være litt utfordrende til tider. Stort sett fungerer det bra, men vi skulle gjerne sett et knapp slik som på Charge 4 og Inspire 2.

Reimene på Fitbit Luxe er utskiftbare og kan byttes ut til alt fra enkle silikonreimer til mer luksuriøse lenker og skinnreimer. Fitbit Luxe kommer i en egen «Special Edition» som inkluderer et klassisk armbånd i silikon og Gorjana Parker Link armbånd i rustfritt stål.

«Standard» utgaven er tilgjengelig i fargene Lunar White/Soft Gold Stainless Steel, Black /Graphite Stainless Steel og Orchid/Platinum Stainless Steel.

 

Design

 • Fitbit Luxe: Vanntett, rustfritt stål, berøringsskjerm med farger, utskiftbare reimer.
 • Fitbit Charge 4: Vanntett, aluminium, berøringsskjerm monokrom, en touchknapp på siden, utskiftbare reimer.
 • Fitbit Inspire 2: Vanntett, plastikk, berøringsskjerm monokrom, en fysisk knapp på siden, utskiftbare reimer.

Fitbit Luxe er uten tvil den mest elegante av de tre modellene. Klokken har en urkasse i rustfritt stål, og huser en nydelig og kontrastrik fargeskjerm som utelukkende betjenes via touchskjermen. Skjermen er avrundet mot sidene, og bidrar til at skjermen er betydelig større enn den vi finner på Inspire 2. Reimene er utskiftbare og kan byttes ut til «luksus-reimer» i alle mulige former. Luxe selges også i en egen «Special Edition» utgave som kommer med Parker Link lenke fra det tidløse juvelmerke Gorjana. Luxe er med andre ord det beste valget for deg som er opptatt av stil og ønsker et aktivitetsmåler som byr på det lille ekstra.

Fitbit Charge 4 har en urkasse i aluminium og et litt mer kantete og robust design. Klokken betjenes via touchskjermen som her er monokrom, i tillegg til en induktiv knapp på siden. Reimene er utskiftbare og finnes i mange farger og ulike typer, men du får ikke de samme luksus reimene som på Luxe.

Fitbit Inspire 2 er den rimeligste og enkleste modellen. Urkassen er laget i plast, den monokrome touchskjermen er relativt liten, og den har en fysisk knapp på siden.

Alle tre modellene kommer med PurePuls pulssensor, mens det kun Charge 4 og Luxe lar deg måle oksygenmetning i blodet ved hjelp av en SpO2-sensor (Luxe kommer med en oppdatering som åpner for SpO2-måling). Ingen av de tre aktivitetsmålerne har fått den beste PurePulse 2.0-sensoren som benyttes i de mer påkostede modellene Fitbit Sense og Fitbit Versa 3.

Et annet fellestrekk er at alle tre klokkene er vanntett og kan brukes til å svømme med, dusje, etc..

 

Aktivitetsmåling og trening

 • Felles: Puls, kalorier, søvn, stress, aktivitetssoneminutter, skritt, distanse, automatisk registrering og gjenkjenning av aktiviteter, påminnelser om å bevege deg, guidede pusteøvelser, menstruasjonssporing for kvinner. Fitbit Premium
 • Fitbit Charge 4: Vo2-max estimat, SpO2 (oksygenmetning), hudtemperatur, teller etasjer/høydemetre.
 • Fitbit Luxe: Stressmåling, SpO2 (oksygenmetning), hudtemperatur.

Alle de tre modellene deler de fleste funksjonene når det kommer til aktivitetsmåling, men Charge 4 og Luxe har hver sine fordeler sammenlignet med Inspire 2. Fitbit Charge 4 er den eneste modellen som er i stand til å estimere VO2-maks nivået ditt basert på treningen du registrer, samt telle etasjer/høydemetre.

Fitbit Luxe er alene om å kunne måle stress og mindfullness minutter. Stressmåling gir deg en stress-score som kan leses av i Fitbit appen. Begge disse to klokkene måler oksygenmetningen i blodet og hudtemperatur. Å måle hudtemperatur over tid kan bidra til å gi et overblikk av den generelle helsen din.

Alle klokkene kan brukes sammen med Fitbit Premium – en tjeneste som byr på alt fra dedikerte treningsprogrammer for styrketrening, løpetrening, bevegelighetstrening til programmer for avspenning. En annen virkelig inspirerende del av Fitbit Premium er muligheten til å utfordre venner og andre Fitbit-brukere. Her kan du ta del i gruppeutfordringer der det handler om å tilbakelegge flest skritt i løpet av en dag, en uke, måned, etc..

Smartklokkefunksjoner

 • Felles: Smartvarsler, alarmer, kalender.
 • Fitbit Luxe: Android-brukere kan besvare meldinger.
 • Fitbit Charge 4: Android-brukere kan besvare meldinger, NFC-chip (betaling via Fitbit Pay), smartvekking.

Alle klokkene er i stand til å speile varsler fra mobilen slik at du kan lese meldinger på klokken, mens kun Luxe og Charge 4 lar Android-brukere besvare meldingene ved hjelp av forhåndsdefinerte meldinger opprettet i Fitbit appen. Ingen av klokkene har innebygget mikrofon, men du kan besvare/avvise telefonsamtaler via klokka. Du får også mulighet til å stille alarmer og å se værmeldingen for de neste dagene.

Fitbit Charge 4 er alene om å ha en NFC-chip som gjør det mulig å tilby trådløs betaling via Fitbit Pay, samt stille «smartvekking» som sørger for å vekke deg når klokken registerer at du sover lett og er klar for å våkne.

Spesifikasjoner

 • Fitbit Luxe: AMOLED skjerm (124x206px – 0,76″), opptil 5 dager i smartklokkemodus, assistert GPS.
 • Fitbit Charge 4: Skjerm (160x100px – 1,57″), 30g, opptil 7 dager i smartklokkemodus, opptil 5 timer med GPS, innebygd GPS, Spotify-kontroll.
 • Fitbit Inspire 2: Skjerm (160x100px – 1×0,76″), 20g, opptil 10 dager i smartklokkemodus, assistert GPS.

Fitbit Charge 4 har den største skjermen, mens Luxe har skjermen med best kontrast i tillegg til at den er alene om å vise farger. Charge 4 er også alene om muligheten til å la deg styre musikk du spiller av fra Spotify på telefonen, men merk at dette krever et Spotify Premium abonnement.

Kun Fitbit Charge 4 har innebygd GPS slik at klokka kan spore treningsøkten utendørs uten behov for telefon, mens Fitbit Luxe og Inspire 2 benytter assistert GPS. Assistert GPS betyr at du må koble klokka til Fitbit appen å la appen være åpen i bakgrunnen mens du registrer treningsøkten.

 

Hvilken Fitbit bør du velge?

Enkelt og greit. Ønsker du en klokke med flest mulig funksjoner og som egner seg bedre til trening, har mulighet til å spore treningsøkten uten å ha med deg mobilen, lar deg betale med klokka og har størst mulig skjerm? Da er Fitbit Charge 4 et klart valg.

Ønsker du deg en rimeligst mulig aktivitetsmåler som gjør lite ut av seg, og som faktisk gir deg overraskende mye data innpakket i en knøttliten innpakning til en meget god pris? Da velger du Fitbit Inspire 2.

Er du ute etter en aktivitetsmåler som er liten, lett, og som ser ut som en million (uten å koste det), så er Fitbit Luxe et godt valg. Luxe er ikke bare rålekker, men den har også en rekke nyttige og fine helsefunksjoner som lar deg overvåke å holde kontroll på egen helse og aktivitetsnivå.

Fitbit Luxe

Fitbit Luxe
Fitbit Luxe

Product Name: Fitbit Luxe

Brand: Fitbit

MPN: 1599

Currency: NOK

80%

Konklusjon

Fitbit Luxe er ikke aktivitsmåleren med flest funksjoner, men den har de aller viktigste for å spore aktivitet og helsetrender over tid, og ikke minst ser den uforskammet bra ut. Fitbit Luxe er så liten og lett at den er umerkbar på armen, men samtidig så pen at den blir lagt merke til.

Hvis du har lett etter en liten og lett aktivitetsmåler som kan spore aktiviteten din i løpet av døgnet (inkludert søvn), samt motivere deg til å holde oppe aktivitetsnivået ved hjelp av en rekke utfordringer og øvelser gjennom Fitbit Premium, så er Fitbit Luxe er meget godt valg.

Pros

 • Rålekkert design.
 • God batteritid.
 • Flott fargeskjerm.
 • Registrerer det meste du gjør i løpet av dagen.
 • Automatisk gjenkjenning av en rekke aktiviteter.
 • God søvnsporing.
 • Fitbit Premium byr på mange motiverende utfordringer og konkurranser.

Cons

 • Kun assistert GPS.
 • Mangler Fitbit Pay.
 • Litt liten skjerm. Og ingen fysiske knapper.
 • Pulsmålingen er bare middels god.

Fitbit Charge 4

Fitbit Charge 4
Fitbit Charge 4

Product Name: Fitbit Charge 4

Brand: Fitbit

MPN: 1699

Currency: NOK

90%

Konklusjon

Fitbit Charge 4 leverer en totalpakke som virkelig gir deg valuta for pengene. Du får en aktivitetsmåler som sitter nesten umerkelig på armen, har lang batteritid, innebygget GPS, altimeter og Fitbit Pay-betalingsfunksjon. Pulssensoren gjør en helt grei jobb, og skrittelleren og søvnmålingen leverer mer enn godkjent.

Er du av typen som trener mye, bør du vurdere en klokke som kan kobles til et pulsbelte og som ikke minst har en «alltid på skjerm», men er du mer opptatt av å ha en liten klokke som registrerer alt du gjør, som du kan betale med, og som du slipper å lade i hytt og gevær, så er Fitbit Charge 4 utvilsomt en god investering.

Pros

 • Liten, lett og diskré.
 • Innebygd GPS og altimeter.
 • NFC-chip for Fitbit Pay betaling.
 • Oversiktlig og innholdsrik app.
 • God batteritid.
 • SmartTrack registrerer trening automatisk.
 • Fitbit Premium med mange treningsprogrammer, utfordringer og konkurranser.
 • Relativt nøyaktig skritteller og søvnmåling.
 • Måler oksygenmetningen (SpO2) og hudtemperatur.

Cons

 • Fitbit Premium er kostbart.
 • Ikke mulig med «alltid på skjerm».
 • Middels god pulsmåling.
 • Musikkontroll krever Spotify Premium abonnement.
 • Skjermen kan være vanskelig å lese av i direkte sollys.

Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2
80%

Konklusjon

Fitbit Inspire 2 er en glimrende aktivitetsmåler for deg som ønsker en liten og diskret sak til å holde oversikt over all aktivitet du foretar deg i løpet av dagen og hvordan du sover. Gjennom Fitbit sin premium-plattform og sosiale nettverk er det lett å finne inspirasjon til å være mer i aktivitet og å komme i bedre form.

Vi skulle gjerne sett at Inspire 2 hadde innebygd GPS og litt mer nøyaktig pulssensor, men om du er mest opptatt av å følge med på antall skritt, søvnkvalitet, og ikke minst at «dingsen» registrerer aktiviteten du foretar deg uten at du behøver å gjøre noe som helst, så er Fitbit Inspire 2 et godt kjøp.

Pros

 • Liten og lett.
 • Behagelig passform hvis den først passer.
 • SmartTrack registrer aktiviteter automatisk.
 • Skjermen er lett å lese uansett lysforhold.
 • God batteritid.
 • Betjeningen fungerer bra.
 • Relativt nøyaktig skritteller (men teller skritt for spinning).
 • Motiverende og inspirerende nettverk via Fitbit Premium. 1 år gratis inkludert ved kjøp.
 • OK pulsmåling.
 • Bra søvnsporing.
 • Fitbit appen er oversiktlig og fin.

Cons

 • Ingen mulighet for alltid på skjerm.
 • Savner GPS.
 • Liten skjerm.
 • Ikke egnet for personer med små håndledd.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2023 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022