Enkel i bruk og gode målinger. Fitbit Aria Air er et godt alternativ som personvekt enten du har et bestemt vektmål eller ikke.

Det finnes en rekke smartvekter på markedet. Noen måler kroppsfett, muskelmasse, beinmasse og væskeprosent i tillegg til kroppsmasse og BMI, mens andre gjør som Fitbit Aria Air og gir deg kun det mest grunnleggende – nemlig vekten.

Fitbit Aria Air er slik sett ikke veldig unik, og ønsker du deg en avansert smartvekt har Fitbit et bedre alternativ i sin Fitbit Aria 2, eller du kan gå for den mer avanserte Garmin Index S2 som vi har testet her. Men, Fitbit Aria Air har likevel noen ess i ermet som gjør det ekstra godt egnet for allerede eksisterende Fitbit-brukere, men også deg som bare ønsker en vekt som kan hjelpe deg å holde oversikt over vektutviklingen.

 

Pent design – enkel i bruk

Fitbit Aria Air er både ren og pen. Her er det ingen avanserte innstillinger å rote deg bort i, og alt du har å forholde deg til på selve vekten er en enkel knapp på undersiden som brukes for å  endre måleenhet mellom stone, pounds og kilogram. Den samme knappen brukes også til å nullstille enheten dersom du har behov for det.

Vekten er laget i solid ABS plast med en pen overflate i temperert glass. En bakgrunnsbelyst LCD skjerm viser infoen med tydelige og store tall/bokstaver. Tre AAA batterier (følger med) sørger for å holde den i livet, og vekten støtter Bluetooth for enkel tilkobling til mobil og Fitbit appen. Aria Air måler mellom 5-180 kg og viser vekten med 100 grams intervaller. Du kan velge mellom fargene svart og hvit.

 

Følg utviklingen – del fremgangen

For å få maksimalt ut av vekten må du laste ned Fitbit sin egen partnerapp. Når det er gjort, trenger du kun å stille deg på vekten samtidig som du fyrer opp appen, velger enheten du ønsker å legge til, og deretter finner mobilen og vekten hverandre og kobles sammen. I Fitbit appen får du mulighet til å sette vektmål og mål om fettprosent, og deretter kan du følge utviklingen over tid. Ettersom Aria Air kun måler kroppsvekt, er det dette og BMI du får mulighet til å se i appen. Dersom du kjøper Fitbit Aria 2, vil du også få oversikt over fettprosent. Aria 2 har også WiFi slik at du ikke  være tilkoblet med Bluetooth for at vekten skal lagres i appen.

For at vekten skal lagres, er det essensielt at appen er tilkoblet vekten når du veier deg. Når vekten på Aria Air har stabilisert seg, får du nemlig spørsmål om du ønsker å lagre den, eller om du vil forkaste målingen. Dette er egentlig ganske lurt, for det gir mulighet til å gjennomføre en rask veiing uten at den lagres dersom du ikke ønsker det.

En vekt for hele familien 

En annen fin funksjon med Fitbit Aria Air er støtten for opptil 8 ulike brukere, og ikke minst muligheten til å dele fremgangen/utviklingen med andre dersom du ønsker det. For at flere brukere skal kunne ta i bruk vekten, holder det at en ny bruker kobler til sin Fitbit app med vekten, og deretter gjennomfører en vanlig måling. Resultatene til hver enkelt bruker lagres i Fitbit appen til hver enkelt.

Fitbit «belønner» deg med ulike utmerkelser/merker i appen når du har nådd ulike mål, og disse blir tilgjengelige i en egen fane i appen. Aria Air synkroniserer også automatisk med populære apper og tjenester som MyFitnessPal og LoseIt, og ikke minst vekt-appen på Fitbit-enheten du eventuelt måtte bruke. I appen kan du også sette opp måltidsplaner og logge måltider på samme måte som MyFitnessPal. Målingene fra Fitbit Aria Air vil synkroniseres i takt med disse.

Har du en annen Fitbit-enhet som f.eks. Fitbit Versa 3, Fitbit Sense eller Fitbit Inspire 2, vil du kunne se vekten og gjenværende vekt før du når et eventuelt vektmål, direkte på klokken.

Konklusjon

Fitbit Aria Air

Product Name: Fitbit Aria Air

Brand: Fitbit

MPN: 649

Currency: NOK

82%

Konklusjon

Fitbit Aria Air er en enkel og grei kroppsvekt som gjør det en kroppsvekt skal, og kanskje litt ekstra for eksisterende Fitbit-brukere. Vekten ser bra ut, og måler nøyaktig. Ønsker du å holde oversikt over vektutviklingen din over tid, og gjerne skulle hatt en vekt som kan brukes av hele familien? Da er Fitbit Aria Air et godt valg.

Pros

  • Pent design.
  • Svært enkel i bruk.
  • Støtte for opptil 8 brukere.
  • Måler raskt og synkroniserer sømløst med mobilen.
  • Synkroniserer automatisk med MyFitnessPal.
  • Fitbit appen gir mulighet for å sette mål og å følge med enkelt over tid.

Cons

  • Relativt låst til Fitbit-økosystemet. (Best for Fitbit-brukere).

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022