Fisk til middag? Her har du 3 kjappe og smakfulle retter!
Ernæring Kosthold Oppskrifter

Fisk til middag? Her har du 3 kjappe og smakfulle retter!

Det er anbefalt å spise 300-450 g fisk i uka, hvorav…

Mai 31, 2024 Av Jennie Hjortland Jensen
Ernæring Kosthold Oppskrifter

Det er anbefalt å spise 300-450 g fisk i uka, hvorav 200 g fet fisk. Fet fisk er den viktigste kilden til omega-3 og vitamin D i kostholdet vårt. I tillegg inneholder fisk en rekke viktige næringsstoffer som proteiner, jod, selen og vitamin B12.

Trenger du litt inspirasjon til hva du skal lage til middag, men vil ikke bruke for mye tid på kjøkkenet? Prøv en av disse fiskerettene!

Stekt ørretfilet med teriyakisaus og brokkoliris

Ingredienser

  • 1 fiskefilet (Ørret eller laksefilet)
  • 1 stk brokkoli
  • Valgfri salat (For eksempel spinat)
  • 2 ss teriyakisaus
  • Salt og pepper

salmon laks

Slik gjør du det

  1. Skjær vekk stilken på brokkolien og rasp opp resten til den er finmalt
  2. Brun litt olje i panna og stek risen på høy varme i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper
  3. Samtidig kan du steke fiskefileten i en separat panne. Pensle over teriyakisaus på slutten av steketiden.
  4. Ha alt over på en tallerken sammen med salaten.

Næringsinnhold
Kalorier: 419 kcal
Proteiner: 38 g
Karbohydrater: 27 g
Fett: 14 g
Fiber: 14 g

Laks med avokado- og mangosalat

Ingredienser

  • 1 fiskefilet (Laks eller ørret) Kan også bruke salma, om du ønsker rå fisk
  • 1 avokado
  • 1/2 mango
  • Salat (Spinat/ruccula/tomat/paprika)
  • Rød løk/ vårløk
  • Salt og pepper
  • Sesamfrø

laks salmon avokado

Slik gjør du det

  1. Kutt opp alle grønnsakene, avokado og mango og ha det over i en bolle
  2. Brun litt smør/olje i panna og stek fiskefileten. (Eller ha den på grillen)
  3. Ha den over i bollen med salaten
  4. Krydre med salt og pepper
  5. Strø over sesamfrø

Næringsinnhold
Kalorier: 649 kcal
Proteiner: 31 g
Karbohydrater: 28 g
Fett: 43 g
Fiber: 12 g

Tunfisk og eggesalat

Ingredienser

  • 1 boks tunfisk (i vann)
  • 1  egg
  • 50 g ris
  • 1 boks kidneybønner
  • Valgfri salat (Spinat, ruccula, tomat, paprika, løk)

Slik gjør du det

  1. Kok opp risen, for eksempel middagsris
  2. Kok egget til det er hardkokt
  3. Kutt opp grønnsakene
  4. Skyll bønnene godt i kaldt vann
  5. Ha alt over i en bolle
  6. Smak til med salt og pepper

Næringsinnhold
Kalorier: 667 kcal
Proteiner: 58 g
Karbohydrater: 77 g
Fett: 9 g
Fiber: 20 g

Tips til flere smakfulle oppskrifter finner du her:

Grønnkålchips – Det perfekte tilbehøret!

Grønn smoothie

Proteinrike energiballer

HOLD DEG OPPDATERT,

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM OG KOSTHOLDSPLAN

Litt mer om deg

Få siste nytt innen trening, kosthold, helse 
og livsstil rett i innboksen din.

Registrer deg nå, og motta et gratis treningsprogram og kostholdsplan som nedlastbar PDF!

Ulmer