All type fisk er rik på proteiner av høy kvalitet, som vil si de inneholder alle de essensielle aminosyrene. Fisk er derfor gunstig å spise for deg som ønsker å bygge muskler.
I tillegg er fisk en god kilde til vitamin D og B12. Fet fisk som laks, ørret og sardiner inneholder også mye av de viktige omega-3 fettsyrene og hvit fisk som torsk og sei er rik på jod.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Ørret med avokado- og mangosalat
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 150 g ørretfilet
- 10 g smør (til steking)
- Salt og pepper
Avokado- og mangosalat
- 1 avokado (ca.120 g)
- 100 g mango
- 50 g quinoa
- 100 g cherrytomater
- 1 vårløk
- En håndfull babyspinat
- 1/3 lime (saften)
- Salt og pepper
Slik gjør du det
- Kok quinoa etter anvisning på pakken.
- Del avokadoen på langs og ta ut steinen.
- Skjær avokado og mango opp i små terninger.
- Del tomatene i to og finhakk vårløken.
- Bland alle grønnsakene sammen og tilsett ferdigkokt quinoa.
- Smak til med limesaft, salt og pepper.
- Stek fiskestykket med litt smør i panna, ca. 3 minutter på hver side på middels varme.
- Krydre fisken med salt og pepper.
- Ha salaten over på en tallerken sammen med fisken.
Tips: Du kan også bruke rå fisk om du ønsker, som Salmalaks eller lakseloin fra Frøya.
Omega-3 – Best i test 2025! Beste omega-3 kosttilskudd!
Apr 25, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 804 kcal
Proteiner: 42 g
Karbohydrater: 44 g
Fett: 49 g
Fiber: 14 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Ørretfilet: 17 kcal, P: 1,9 g, F: 1 g
Smør: 54 kcal, F: 6 g
Avokado: 20 kcal, F: 2 g
Mango: 6 kcal, K: 1,1 g
Quinoa: 30 kcal, K: 4,5 g, P: 1,4 g, F: 0,6 g
Tomat: 2 kcal
Vårløk: 3 kcal, K: 0,6 g
Spinat: 3 kcal, P: 0,2 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Association between fish consumption and muscle mass and function in middle-age and older adults – National Library of Medicine (NIH)