Power er en konkurransegren innen street workout der det konkurreres i pull ups og dips. Lone Elisabeth Christensen har vunnet NM fra 2017 til 2020, og blir bare bedre og bedre.
Her kan du lese hvordan hun trener for å bli råsterk i disse tunge øvelsene.
Hovedoto: Hans Petter Støre
32 år gamle Lone Elisabeth Christensen kom inn i street workout-miljøet da hun var med i NM i 2017. I 2019 tok hun over oppgaven med å arrangere NM, og siden da har NM vokst og flere har kommet til sporten. I år går NM av stabelen i midten av august, og nytt i år er at det er laget en egen hjemmeside der man kan melde seg på
– Jeg har veldig lyst til at flere damer skal melde seg på og holde på med sporten! Det er et så hyggelig treningsmiljø, og alle er velkomne. Jeg deler gjerne tips om hvor det er lurt å trene, eller hvem du kan kontakte for å komme deg inn i miljøet. Og ikke minst synes jeg ikke at vi skal la gutta styre hele showet!
– Jeg håper virkelig at flere jenter kontakter meg angående street workout og trening mot NM, for jeg har skikkelig lyst til at Norge skal være et land med masse sterke damer innen sporten. Det kommer nemlig masse internasjonale og spennende muligheter fremover!
Foto: Marius Dale
Pull ups og dips er tunge øvelser, og det er mange jenter som trener regelmessig som ikke mestrer disse øvelsene. Frem til i fjor gikk NM i power ut på å ta så mange repetisjoner som mulig i disse øvelsene.
– Det jeg er mest fornøyd med er den siste seieren i NM, fra 2020. Da fikk jeg godkjent 26 pull ups og 38 dips.
Les også: Pull ups – dette må du vite om teknikk!
Foto: Marius Dale
I fjor hadde Lone så mye fokus på å bli sterkere i pull ups og dips til NM at bentreningen ble nedprioritert.
– Nå må jeg bruke tid på å bygge opp styrken i bena igjen. Jeg vil bli jevnt sterk i hele kroppen, og likevel opprettholde styrken i pull ups og dips.
Les også: Tips: 5 minutters beintrening du aldri vil glemme!
Hvordan ser treningsuken din ut?
– Fordi pull ups og dips er viktigst for meg ligger de alltid først i uken. Ellers ser treningsuken slik ut:
Mandag: overkropp med pull ups og dips som hovedøvelser.
Tirsdag: bein med knebøy og markløft som hovedøvelser.
Onsdag: fri eller intervaller på mølle
Torsdag: overkropp med ring muscle ups eller push ups som hovedøvelser
Fredag: bein med hip thrust og bulgarsk utfall som hovedøvelser
Lørdag og søndag har jeg treningsfri.
Foto: Hans Petter Støre
Lone jobber som personlig trener, og har mange gode tips til hvordan man kan bli sterkere i pull ups og dips. Råd nummer en er å gjøre øvelsene ofte.
– Gjør det på den måten du klarer, med eller uten strikk, eller med personlig trener eller treningskamerat. Denne treningsøkten er fin hvis du allerede er ganske god i pull ups og dips:
– Tren så mange repetisjoner som tilsvarer 70-80 % av det repetisjonsantallet du klarer maksimalt på den vekten du skal løfte. Deretter gjør du følende med to minutters pause mellom settene. Tren første sett uten ekstra vekt, deretter 5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg og til slutt ett sett uten ekstra vekt. Det kan for eksempel se slik ut:
0 kg x 10 rep – 2 min pause
5 kg x 8 rep – 2 min pause
10 kg x 6 rep – 2 min pause
15 kg x 3 rep – 2 min pause
20 kg x 1 rep – 2 min pause
0 kg x 7 rep
– Neste økt kan du prøve å øke med en repetisjon på ett eller flere av settene, og du kan fortsette med det til det stagnerer. Da anbefaler jeg å trene en annen økt i en uke eller to, for dette opplegget er ganske tøft.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Når Lone får spørsmål om hvordan hun spiser svarer hun at hun spiser helt normal mat, og ikke teller kalorier.
– Jeg spiser for eksempel laks med potet og salat, biff med søtpotet og avokadosalat, og taco til middag. Ellers spiser jeg brødskiver med kjøttpålegg, reker, laks, leverpostei og ekstra god brunost fra Hardangervidda. Innimellom spiser jeg hamburger, pizza og smågodt.
Bruker du kosttilskudd
– Jeg prøver å ta Omega 3, og i perioder bruker jeg ZMA. Noen ganger strør jeg proteinpulver på grøt eller blander i smoothie. Periodevis bruker jeg kreatin, spesielt i heftige treningsperioder, men det har en tendens til å bli lang pause når posen er tom.
Det er ofte ikke så komplisert å gjøre gode ting for seg selv og kroppen sin, og det har Lone skjønt.
Hvilke ting gjør du for å ivareta helsen din?
– Jeg prøver å sove nok, og sikter på 8-9 timer per natt, men i hektiske perioder blir det mindre. Jeg merker stor forskjell i treningsprestasjon hvis jeg sover mindre. Ellers prøver jeg å bevege meg litt hver dag, selv om jeg har treningsfri. Og så prøver jeg å få i meg variert og sunn mat.
Hva liker du best med å trene og ha en aktiv livsstil?
– At jeg føler meg bra og sterk, og at det gir en følelse av kontroll i en hektisk hverdag.
Du kan følge Lone på Instagram: @coach.lone
Les også :Norges sterkeste styrkeløfter – ble mobbet for brannskadene som barn!
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene