Det er ingen tvil om at Charlotte Moe brenner for trening, både sin egen trening og å hjelpe andre til å bli så rå de kan!
Foto: Øystein Engell

Fra partyløve til bodybuilder

28 år gamle Charlotte Moe forteller at hun begynte å trene som 19 åring, men før dette hatet hun gym på skolen, svette og alt som hadde med trening å gjøre. Og hun elsket å feste! Tilfeldighetene ville ha det til at hun traff sin nåværende samboer på russetreff, og han inspirerte henne til å begynne med trening.

– Jeg ble inspirert til å kjøre på fordi han drev med trening, og jeg satt meg ned og lagde et program basert på hva jeg fant øverst på Google. Blant annet hadde jeg en hel dag dedikert til magetrening, og jeg brukte mye tid på å trene underarmer fordi en stor kroppsbygger sa at det var viktig.

– Det er ganske typisk meg å kjøre på med alt eller ingenting, og det er ikke noe som blir gjort halvveis! Det ble handlet inn «Woman´s starter pack» fra Proteinfabrikken med blant annet rosa shaker, proteinpulver med jordbærsmak og en fat burner. Videre skaffet jeg meg Better Bodies hansker, tights og singlet. Da begynte jeg å føle meg rimelig proff.

Motivasjon

Bitt av kroppsbyggerbasillen

På den tiden Charlotte ble interessert i trening og kroppsbygging så hun opp til forbilder som Dana Linn Bailey, Pen Pakulski, Scott Herman Fitness og så videre. Hun hentet også inspirasjon fra Arnold og Tom Platz, og ble tidlig vant til hard trening og skikkelige løftetryner.

– Jeg elsker følelsen av at det brant i musklene, og spiste så mye jeg klarte. Jeg hadde ett mål, og det var at jeg skulle stå på scenen i en fitnesskonkurranse hvis jeg klarte å bygge nok muskler. Men jeg forsto at det ville ta tid, og tenkte at jeg sikkert måtte dedikere minst 10 år på gymmet før jeg var klar.

Trening ble levebrødet

Etter videregående brukte Charlotte et år på å ta opp fag og finne ut av hva hun ville studere og jobbe med. Hun skjønte fort at det måtte bli noe med trening, og slik tok hun utdannelse og ble sertifisert personlig trener.

– Fort fikk jeg jobb på Sats og siden den gang har jeg ikke snudd meg en dag eller hatt lyst på en annen jobb eller yrke. Å kunne dele den gleden, styrken og selvtilliten treningen har gitt meg med andre er helt priceless!

– I dag jobber jeg som online coach i Fit2Gether etter å ha jobbet fulltid som PT i syv år, seks år i sats og ett år på Magnat Performance Center. Oppfølgingen av klientene mine nå er tett, og vi blir godt kjent. Samtidig elsker jeg å være kreativ og er også content creator og influenser på min Instagram, som er den plattformen jeg vil prioritere å markedsføre meg på. jeg legger ned mye tid på den. Kan jeg inspirere en person til å begynne å trene og kjenne gleden av det så er det helt fantastisk. Dessuten bidrar jeg med god, enkel og nyttig informasjon om kosthold og trening.

– En vanlig dag for meg er å stå opp, drikke kaffe og jobbe noen timer foran PCen. Så er det trening, hjem igjen og litt mer jobb før jeg legger meg. Det høres kanskje ensformig ut, men dagene er ikke like når det kommer til hva jeg jobber med. Og så kan jeg jobbe fra hvor som helst, og har derfor all frihet i verden. Det er ekstremt verdifullt! Ikke minst har samboeren gjort akkurat det samme som meg helet iden, og vi er et sabla bra team. Han betyr alt og er min beste venn og støttespiller.

Motivasjon

Trener alltid hardt

Det er muskelbygging som er hovedfokuset til den supersterke 28-åringen. Hun har testet så og si alle mulige treningssplitter, og akkurat nå trener hun fem dager i uken med øktene bein, overkropp, bein, overkropp og bein.

– Hva jeg gjør varierer fra periode til periode. Jeg koser meg ved å trene hardt og utfordre meg ved å pushe skikkelig. Restitusjon og hvile er viktig, og jeg trener bare ett til tre sett per øvelse og så få øvelser som mulig. Da kan jeg gi maks innsats på det jeg gjør. Mer er ikke bedre, men det jeg gjør vil jeg gjøre ekstremt bra.

Hard trening og muskler har blitt identiteten

Charlotte forteller at hun alltid har blitt inspirert av hard trening, og å se folk som tar i.

– Når jeg ser noen som tar i så vet jeg at den personen kommer til å få resultater. Innsats sier så mye, og det gir det stort sett garantert suksess. Det er utrolig motiverende

Bli en badass!

Noe av det Charlotte brenner for er at hun vil være den mest badass versjonen av seg selv, og ønsker også at alle skal vite at de har en indre badass som det er fantatsik å oppleve at man har.

– Å trene hardt, bygge muskler og bli sterk bygger selvtillit, og gir så mye livsglede. Jeg brenner også for at mat skal være godt, enkelt og næringsrikt. Man trenger ikke å leve kjipt for å få de resultatene man ønsker seg fra treningen. Muskler bygges ikke av seg selv, så man skal ikke være redd for å spise mat.

– Noe av det som motiverer meg er at jeg har holdt på med dette lenge, og det har blitt en del av identiteten min å ha muskler og være sterk. Derfor kjenner jeg meg som meg selv når jeg kan gjøre disse tingene. Ofte vil jeg heller ligge på sofaen enn å trene, men det er fordi jeg vet at treningen er hard og vil kreve mye av meg. Samtidig er det en god utfordring, og jeg vet at følelsen etterpå er så utrolig god. Da er jeg meg! Som coach og motivator ønsker jeg å inspirere og la andre kjenne på hva en hard økt gjør med hodet. Det endrer selvbildet.

– Blir jeg sliten så tar jeg en dag hvile. Akkurat nå er en dårlig økt verre enn at jeg tar det helt med ro, for jeg legger så mye innsats i treningen. Jeg er ikke redd for å hvile, og lytte til kroppens signaler.

Motivasjon

Kosthold som inkluderer alt

Kostholdet til Charlotte består ifølge henne selv av alt mulig. Hun prioriterer å få i seg mye grønnsaker og bær, for eksempel i form av 300 gram grønt til middag og 200 gram frukt og bær til kvelds.

– Måltidene settes enkelt sammen av en proteinkilde som kesam, egg, fisk, kylling eller biff, grønnsaker eller bær, en fettkilde som nøtter eller avokado og litt mer karbohydrat i form av ris eller potet. Utover det så elsker jeg godteri og is, og det å spise ute, noe som er så koselig! Da foretrekker jeg pizza eller sushi. Det er ikke for ofte, men jeg lager rom for det, uten tvil. Mat er til for å gjøre os friske og sterke, men det å også smake godt og gi oss hyggelige opplevelser.

– Av kosttilskudd bruker jeg bare kreatin, men jeg tar blodprøver årlig for å følge med på om jeg trenger å supplere med for eksempel vitamin D.

– I perioder teller jeg kalorier, og det er stort sett når jeg ønsker å gå ned i fettprosent. Jeg liker å ha perioder i løpet av året med ulikt fokus, så jeg har aldri noen helårsform. Når jeg ligger i overskudd, spiser jeg intuitivt og spiser det jeg vil.

– Når jeg skal ligge i et lite underskudd teller jeg kalorier så jeg ikke spiser for mye eller for lite, og passer på å få i meg det jeg skal. Det er et kjempefint verktøy for å lære seg hva matvarer inneholder, så man senere kan ta valg som passer til målene man setter seg. Helt optimalt er det å få så god kunnskap og kjenne seg selv så godt at man ikke trenger å telle kalorier hele tiden, for noen kan bli litt for glad i den kontrollen og la det styre for mye og ta energi.

Motivasjon

Optimaliserer hverdagen for fysisk og mental helse

Det er ikke bare treningen som er viktig for Charlotte. Hun er ekstremt opptatt av å ivareta også den mentale helsen. Hun er blitt bedre på å sette grenser og kjenne etter hva hun egentlig vil.

– Trives jeg ikke med noe så er det opp til meg å finne løsninger. Jeg etterstreber å optimalisere hverdagen og livet mitt så jeg kan ha det best mulig mentalt, og med meg selv. Jeg har verdens beste samtalepartner i samboeren min og vi har daglig eller ukentlig dype samtaler hvor vi diskuterer hvordan vi har det, og hva vi kan gjøre for å eventuelt få det bedre hvis noe ikke helt stemmer.

– Av andre ting jeg gjør for meg selv så kan jeg unne meg en dag på spa, en tur til frisøren eller lignende. Ting som gjør at jeg føler meg på topp. Det er viktig for meg å gjøre det jeg vil, og livene våre endres hele tiden. Vi utvikler oss og får ulike behov og ønsker knyttet til ting ettersom tiden går. Da er det viktig å lytte til det og ikke bare gjøre noe fordi du har sagt du skal, eller fordi det er noe andre forventer av deg.

– Jeg tror det er lite som er så ødeleggende som å mistrives med livet, situasjonen man er i, jobben, samlivet og så videre. Sett deg selv og dine behov først. Og ikke minst bruk folk du har rundt deg, tør å spørre om hjelp og støtte! Du kan klare mye alene, men med hjelp; holy shit, du kan bygge slott!

Du kan følge Charlotte på Instagram: @coach.charlottemoe

Susanne Sommerseth

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Intervjuer

Kristine – allsidig og leken trening!

Kristine Kjenne forteller hvordan hun jobber for å mestre utfordrende øvelser,…
Dato: Aug 12, 2022
Fysisk og psykisk helse

8 tips til å få mer hverdagsaktivitet!

Har du dårlig samvittighet fordi du trener for lite? Hverdagsaktivitet kan…
Dato: Aug 11, 2022
Skader & rehabilitering

Slik bruker du foamrolleren!

Den sylinderformete rullen ser kanskje smart ut å inkludere i treningsopplegget,…
Dato: Aug 10, 2022
Styrketrening

Nybegynner på gymmet – 5 vanlige feil!

Det tar litt tid å komme skikkelig inn i styrketreningen på…
Dato: Aug 09, 2022
Styrketrening

Dette må du gjøre for å endelig få resultatene du ønsker deg!

Ikke noe er så frustrerende som å ha et mål om…
Dato: Aug 05, 2022
Fysisk og psykisk helse

5 tips for å føle deg vel i sommer!

Selv om sommeren er godt i gang, og sommerkroppen kanskje ikke…
Dato: Aug 04, 2022
Styrketrening

Fordelene med styrketrening du ikke må gå glipp av!

Styrketrening kan virke som en overfladisk treningsform fordi det tradisjonelt sett…
Dato: Aug 03, 2022

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Kosttilskudd

Kosttilskuddene som fungerer!

Det er mange kosttilskudd på markedet med tvilsom effekt. Men det…
Dato: Jul 30, 2022
Styrketrening

Slik bygger massive brystmuskler!

Tykke og brede brystmuskler er noe mange menn higer etter. Les…
Dato: Jul 29, 2022
Fysisk og psykisk helse

Slik reduserer du stress!

Langvarig stress er ikke bra for noen. Les våre tips til…
Dato: Jul 28, 2022
Styrketrening

Slik unngår du å miste muskelmasse når du ikke kan trene!

Det kommer perioder livet der trening faktisk ikke kan bli like…
Dato: Jul 27, 2022
Styrketrening

Tre spesialøvelser som gjør deg sterkere i markløft!

Disse variantene av markløft kan gjøre at du endelig bryter gjennom…
Dato: Jul 26, 2022
Gratis Treningsprogram

Styrketrening: 4-dagers program med fokus på rumpe, lår og mage!

Å trene styrketrening for hele kroppen gir en balansert fysikk, selv…
Dato: Jul 26, 2022
Sponset

PMS plager? Prøv VitaWoman PMS Relief – Helt GRATIS!

Ernæring

6 tips for et sunt kosthold

Disse praktiske tipsene kan hjelpe deg til å gjøre sunne valg…
Dato: Jul 22, 2022
Fysisk og psykisk helse

Øk livskvaliteten og styrk den psykiske helsen!

Å ha det bra med seg selv handler ikke bare om…
Dato: Jul 21, 2022