Enkle og sukkerfrie dessert oppskrifter på 1-2-3? Disse to dessertene peker seg ut som to av våre favoritter, og lages på minutter.
VI er overhodet ikke motstandere av tradisjonelle desserter, og mener det bra å unne seg favoritt desserten og snacksen i ny og ne. Men, i lengden bør sukkerinntaket begrenses, og skulle du ha lyst på noe søtt og godt i hverdagen, kan det være greit med noen sunnere alternativer.
Oppskriftene under kommer etter inspirasjon fra to av våre favoritt «mat bloggere», eller «influencere». Begge personene deler sunne oppskrifter og tips og triks som kan gjøre matlagingen enklere og mer moro.
Den ene personen er Emilie Nereng som blant annet driver podcasten «Foodies«, og kommer med masse nyttig og god inspirasjon gjennom sin Instagram konto @emilienutrition.
Den andre personen som inspirerer oss med mye sunn og god mat, er Linda Stuhaug. Hun står bak Instagram kontoen @lindastuhaug.
Inspirert av Emilie Nereng.
Denne er rett og slett utrolig enkel, og kan varieres ut i fra hvilken type saft du bruker.
Kok opp vann, saft og gelatinpulver i en kasserolle, hell blandingen over i en skål eller noe annet som tåler varme. Sett i fryseren i 10-15 minutter, før du flytter det til kjøleskapet. La stå i 4-5 timer før gelen er stiv nok til og serveres.
Vi brukte Zero Bringebær saft, men du kan bruke hvilken som helst sukkerfri safttype. Vi har ikke testet selv, men bruker du noen dråper konditorfarge, vil du sannsynligvis få en enda sterkere farge. Pynt gjerne med friske bær og lameblader når du serverer. En ekstra bonus med denne oppskriften er at du får i deg kollagen gjennom gelatinpulveret. Kollagen er bra for både brusk, skjelett, sener, hud, negler og hår.
Inspirert av Linda Stuhaug.
Ha alle alle ingrediensene i en bolle, og miks med en stavmikser til en jevn røre. Smak til med søtning fortløpende. Som søtning kan du bruke Sukrin+, Sukrin Gold, Sukrinmelis, Stevia eller honning. Vi anbefaler Sukrin+. Fordel røren over i små porsjonsskåler og pynt med friske bær, nøtter og limeblader før servering. Bon Appétit!
Er du fysen på en god iskrem anbefaler vi å teste denne enkle, smakfulle og proteinrike sjokolade iskremen!
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene