Iskrem kan spises og nytes hele året, enten det er jul eller juli. Her har vi et par nydelige oppskrifter som både er sunne, enkle og smakfulle!
Oppskriftene under egner seg godt til å fryse i formen slik at du får pinneis/småis du kan dele ut, eller bare nyte selv. Avhengig av størrelsene på formene, kan du forvente 6-8 småis fra disse oppskriftene.
Dersom du ikke har isformer kan du fryse de i porsjonsskåler, eller en vanlig isboks.
Denne isen smaker nydelig, er full av viktige næringsstoffer, og ikke minst sunt fett fra avokadoen!
Ingredienser
1 avokado
1 moden mango
1,5 ss fersk ingefær
2 dl yoghurt naturell eller med lime
1/2 lime
Fremgansmetode
Kutt avokado og mango i små biter, riv ingefæren og ha alt over i en blender sammen med yoghurten og press over saften fra limen. Kjør blandingen til en jevn masse.
Hell blandingen over i isformer, og pynt gjerne med noen sitronmelisseblader, mynteblader, etc..
Fryst ispinnene i ca. 5 timer.
Ananasis
Nydelig og frisk ananasis – forsfriskende og sunn!
Ingredienser
300 g fersk ananas
1 banan
2 dl yoghurt naturell eller med lime
1/2 lime
Eventuelt kirsebær eller andre bær til pynt.
Fremgansmetode
Kutt ananas og banan i små biter, og ha alt over i en blender sammen med yoghurten og press over saften fra limen. Kjør blandingen til en jevn masse.
Hell blandingen over i isformer, og pynt gjerne med noen sitronmelisseblader, mynteblader, etc..
Fryst ispinnene i ca. 5 timer.
Jordbæris med proteiner
Jordbæris med ekstra mye proteiner!
Ingredienser
250 g fryste jordbær
100 g Cottage Cheese
1 dl melk
2 dl Skyr (gjerne jordbærsmak)
1,5 ss fersk ingefær
1 ts honning
1 ts limesaft
Fremgansmetode
Ha alle ingrediensene over i en blender og kjør blandingen til en jevn masse.
Hell blandingen over i isformer, og pynt gjerne med noen sitronmelisseblader, mynteblader, etc..