Elise Dahl-Hansen gjorde det kunststykket i høst som ingen andre har gjort før henne i Norge – nemlig å vinne NM i streetworkout og NM (og overallseieren) i bodyfitness med få ukers mellomrom!
Hovedfoto: Espen Mortensen

Allsidig og aktiv

29 år gamle Elise er fra Tromsø og er bosatt i Lofoten. Til daglig jobber hun som personlig trener og instruktør, og driver en online business innen trening som heter EDH OnlineCoaching. Elise forteller at trening og aktivitet er livet hennes, og det hun brenner for.

– Både det å utøve aktiviteten i seg selv og gleden ved å bruke kroppen, men også i form av å trene mot et spesifikt mål. jeg elsker alt man kan bruke kroppen til for å gjøre utrolige ting. Akrobatikk er det jeg hovedsakelig har drevet med, men de siste årene har det blitt mer friluftsliv som klatring, surfing, ski og toppturer. Det er på grunn av disse interessene at jeg bosatte meg i Lofoten.

Aktuell i ulike konkurranser

Elise har erfaring fra mange ulike konkurranser. På merittlisten hennes står blant annet at hun har hatt en plass på landslaget i apparatturn på junior- og seniornivå, NM-bronse i undervannsrugby, seks NM-gull i polesport, to femteplasser i polesport i VM, to gull i NM i streetworkout og i høst vant hun NM og overalltittelen i bodyfitness.

– Akkurat nå er målet med treningen å bli bedre mot konkurranser jeg skal delta i. Hva jeg konkurrerer i kommer an på når du spør meg, for det kan være alt fra polesport, streetworkout, fitness, fjelløp eller triatlon.

– I det daglige handler treningen mest om å føle seg vel ved å ha en sterk og smidig kropp, og få utløp for energien som hoper seg opp i meg.

inspirasjon
Foto: Geir Wilsgård

Ny opplevelse med fitness

Elise beskriver at det å trene mot fitness var en annerledes opplevelse.

– For noen uker siden var jeg i siste innspurt mot mine første fitnesskonkurranser, Sandefjord Open og NM. Da gikk treningen stort sett i mye cardio og mindre styrketrening enn jeg noen gang har gjort. Jeg fikk også kjenne på å ha lite energi, for vanligvis er jeg en energibombe!

– Det er samtidig utrolig spennende å se hvor langt man kan pushe seg med målrettet trening, og hvordan man kan manipulere og trene kroppen til å se ut på en spesiell måte. Nå når jeg er ferdig med fitnesskonkurransene er målet å bygge meg opp igjen. Jeg spiser godt, får energien tilbake og forbereder kroppen til neste konkurranse som er Nordisk mesterskap i streetworkout.

Fra akrobatikk til streetworkout

Til tross for at den siste tiden har dreid seg om å løfte vekter og vektnedgang til fitnesskonkurranser, merker Elise at det har gjort henne merkbart bedre i streetworkout. Hun forteller at bakgrunnen som turner har gitt henne en kroppsbeherskelse som hun nyter godt av nå når hun er aktiv innen idrettene hun nå konkurrerer i.

– Jeg var den eneste utøveren i Lofoten som trente på streetworkout, som også kalles chalistenics. Derfor fant jeg inspirasjonen på Instagram og YouTube og er i stor grad selvlært.

– Treningen mot å bli god i streetworkout handler i stor grad om å repetere og feile sykt mange ganger. Styrketrening gjør det lettere å klare mange av øvelsene, men til syvende og sist handler det om å prøve, feile, analysere, repetere og til slutt klare.

– Det er smart å ikke gå for fort fram slik at man blir skadet, for da blir mye satt på vent.

inspirasjon
Foto: Geir Wilsgård

Kosthold for energi og prestasjon

I forbindelse med fitnesskonkurransene var det mye fokus på mat. Det er fordi man har et begrenset inntak av kalorier, og må være ekstra påpasselig med at kroppen får i seg det den trenger innenfor den rammen.

– Det har vært spennende og lærerikt fordi jeg virkelig fikk kjenne på virkningen av ulike mengder og typer fett, karbohydrat og protein.

Når Elise trener mot mesterskap innen streetworkout handler det i større grad om å spise slik at hun har energi til treningen.

– Jeg spiser mye grønnsaker, proteiner og fisk fordi jeg merker at dette er mat jeg presterer og fungerer bra på. Med det aktivitetsnivået jeg har er jeg stort sett sulten hele tiden, og jeg er ekstremt glad i mat. Generelt velger jeg alltid den maten jeg merker kroppen min lever best på.

– Fordi jeg driver med vektbærende idrett må jeg passe på at jeg ikke blir for tung fordi det kan gå ut over prestasjonen i streetworkout. Derfor er fokuset å spise nok slik at jeg kan prestere best mulig, men ikke for mye fordi vektøkning vil redusere prestasjonen.

inspirasjon
Foto: Espen Mortensen

Trening og kosthold for helse

Når Elise blir spurt om hva hun gjør for å ta vare på helsen sin forteller hun at hun jogger flere ganger i uken fordi hun vil ha et sunt hjerte- og karsystem, i tillegg til at det forbedrer prestasjonen på trening.

– Jeg tøyer også hver dag fordi jeg elsker følelsen av en varm og smidig kropp, og ikke minst hvor elegant man kan være av å være fleksibel. Det er en del av morgenrutinen min eller som en del av oppvarmingen før en treningsøkt.

– Kostholdet er viktig for meg, og jeg spiser variert med mye grønnsaker og ulike proteinkilder. Jeg prøver å gjøre sunn mat til en delikatesse, slik at jeg kan glede meg til å spise. Ved ulike anledninger kan jeg kose meg litt ekstra.

– Å være ute i naturen gir en ro i kroppen som treningssenteret ikke gir, og derfor prioriterer jeg ofte dette.

Du kan følge Elise på Instagram: @elised_d

Susanne Sommerseth

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Trening

Dette er yoga!

17Det er ingen tvil om at yoga er en populær treningsform…
Dato: Jan 17, 2022
Kosthold

Dette skjer når kroppen får for lite mat!

Mange blir utålmodige når de skal ned i vekt og faller…
Dato: Jan 14, 2022
Ukategorisert

Muskelbygging for deg over 50 år!

En av de mange tingene som er fantastisk med styrketrening er…
Dato: Jan 12, 2022
Trening

Trening gjort enkelt!

Trening kan virke kompliser og tidkrevende for de som ikke er…
Dato: Jan 10, 2022
Fysisk og psykisk helse

Ortoreksi: fra sunn til syk!

Det er ingen tvil om at trening og sunt kosthold er…
Dato: Jan 07, 2022
Ukategorisert

Trening med kettlebells for nybegynnere – med treningsprogram!

Kettlebells er gode redskap for å bygge muskler, trene kondisjon, øke…
Dato: Jan 05, 2022
Styrketrening

Hjemmetrening – fra budsjett til luksus!

Nå er samfunnet og treningssentrene åpne igjen, men hjemmetrening er fortsatt…
Dato: Jan 04, 2022

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Motivasjon

Nyttårsforsetter: hvordan lage og holde de!

Da er vi inne i det nye året, og som så…
Dato: Jan 03, 2022
Slanking & forbrenning

Slik går du ned i fettprosent på en smart måte!

Å redusere fettprosenten kan for mange være en utfordrende oppgave som…
Dato: Jan 03, 2022
Ernæring

Væskebalansen – tips for optimal treningsprestasjon!

For å prestere optimalt på trening eller i konkurranse er det…
Dato: Des 30, 2021
Ernæring

Derfor trenger du Omega-3!

De fleste vet at det er anbefalt å regelmessig få i…
Dato: Des 30, 2021
Fysisk og psykisk helse

Løping kan hjelpe deg å leve lenger, men «mer er ikke alltid bedre»!

Løping kan hjelpe deg å leve lenger, men "mer er ikke…
Dato: Des 27, 2021
Fysisk og psykisk helse

Dette skjer med hjernen når du trener!

Regelmessig fysisk aktivitet er ikke bare viktig for muskler, ledd og…
Dato: Des 24, 2021
Sponset

PMS plager? Prøv VitaWoman PMS Relief – Helt GRATIS!

Styrketrening

Styrketrening for deg som har dårlig tid!

Grunnen til at mange ikke trener regelmessig er den evinnelige tidsklemma.…
Dato: Des 20, 2021
Styrketrening

Slik trener du triceps optimalt!

Triceps, musklene på baksiden av overarmen er en stor muskelgruppe i…
Dato: Des 17, 2021