Egg er svært næringsrikt og inneholder alle de essensielle aminosyrene og proteiner av høy kvalitet. I tillegg er egg en god kilde til vitamin D, jod, jern, sink, selen, ulike B-vitaminer, vitamin A og E.
Egg inneholder dermed en rekke næringsstoffer vi trenger, og har mange bruksområder. Denne retten passer både som lunsjrett og til middag, og er både sunn og god på smak. I tillegg er den rask å tilberede og kan fint lages i større porsjoner, så det holder til hele familien!
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Salat
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 818 kcal
Proteiner: 33 g
Karbohydrater: 80 g
Fett: 39 g
Fiber: 7 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Egg (1 stk): 81 kcal, K: 0,4 g, P: 7 g, F: 5,6 g
Potet: 9 kcal, K: 1,9 g
Olivenolje (1 g): 9 kcal, F: 0,9 g
Løk: 4 kcal, K: 0,6 g
Salat: 3 kcal
Tomat: 2 kcal
Agurk: 2 kcal
Avokado: 20 kcal, F: 2 g
Paprika: 3 kcal
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: Sannheten om å spise mye egg
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene