Liten nok til å være umerkelig, men kraftig nok til å imponere alt og enhver – DJI Pocket 2 er et kamera i en helt egen klasse, og enhver video- og foto entusiast drøm.

Hører du til blant de som liker å ta korte filmsnutter og bilder, leke deg med noen filter eller redigeringsverktøy, og deretter pushe de ut i sosiale medier raskere enn Karsten Warholm fullfører 400 meter hekk? I så fall kan DJI Pocket 2 være en ny bestevenn.

DJI er kanskje mest kjent for sine imponerende droner, men de har også både actionkameraer og gimbals for mobil og DSLR. I 2019 lanserte de DJI Osmo Pocket- et kamera verden aldri hadde sett maken til, og nå er oppfølgeren klar.

Og DJI har uten tvil gjort endringer som gjør det verdt å oppgradere fra den forrige modellen. Selv om DJI Pocket fremdeles er et et godt videokamera og gjør det den skal være god på veldig godt, så er DJI Pocket 2 et lite hestehode foran.

 

DJI Pocket 2 – de viktigste nyhetene

Nytt for DJI Pocket 2 er et en 64MP sensor og bildebrikkepå 1/1.7″, noe som gjør den i stand til å presentere langt bedre enn DJI Pockets 12MP sensor og 1/2.3″ bildebrikke. en annen velkommen forbedring er den mye bredere synsfeltet takket være en FOV (field of view) på hele 93 grader sammenlignet med forgjengerens 80 grader. Gjør vi disse tallene om til mer kjente termer, så betyr det en imponerende blenderåpning på f/1.8 sammenlignet med f/2.0.

Videokvaliteten har også fått en real boost og DJI Pocket 2 kan nå skilte med HDR-video, større ISO-bredde, forbedret lydkvalitet, slow-motion i full HD, og et ganske unikt tilbehør som utvider funksjonaliteten ytterligere.

DJI selger Pocket 2 i to utgaver der den dyreste, Creator Combo, kommer med en rekke tilbehør som forvandler DJI Pocket 2 til et kraftig videoverktøy som gir enorme muligheter for enhver kreativ sjel. De to pakkene inneholder følgende:

 • DJI Pocket 2: DJI Pocket 2, Mini Control Stick, Pocket Cover (beskyttelsesetui), Tripod Mount, hånløkke, adapter til USB-c og Lightning, ladekabel.
 • DJI Pocket Creator Combo: I tillegg til alt i pakken over får du: USB Splitter ladekabel (Type-A ti Type-C), ekstern mikrofon, vindtette, vidvinkellinse, tripod, Do-It-All handle (huser en 3,5mm lydadapter, trådløs mikrofonmottaker og høyttaler).

Prisen på DJI Pocket 2 er 4380 kr, mens DJI Pocket 2 Creator Combo koster deg rundt 1500 kr mer og legger seg på 5990kr.

Design og byggekvalitet

 • 124.7 x 38.1 x 30.0 mm
 • 117 gram
 • 1″ touchskjerm
 • 875mAh ikke-utskiftbart (Opptil 140 min avhengig av innstillinger)
 • USB-C inngang for lading
 • microSD-kort

Noe av det som gjør DJI Pocket 2 så unik, er det superkompakte designet og utformingen som gjør den behagelig å holde over lengre tid. Pocket 2 er en 3-akser gimbal med form som en liten tryllestav, veier kun 117 gram og kommer med en liten 1″ touchskjerm, tre knapper og en inngang for microSD-kort. Skjermen kan brukes til å betjene kameraet ved å sveipe opp, ned og til sidene, samt til å se hva du filmer. Ønsker du bedre oversikt og kontroll så kan du koble Pocket 2 til Mimo-appen på telefonen å betjene kameraet herfra.

Under skjermen er det to knapper der den ene (røde) knappen brukes til å starte/stoppe video og å ta bilder, mens den andre fungerer som en «multifunksjons knapp» som lar deg switche mellom film- og foto, sentrere gimbal-hodet, skifte mellom de tre ulike modusene Follow (kameraet er låst i horisontalplanet), Tilt Locked (opp/ned rotasjon er deaktivert) og FPV (first person view – all bevegelse er tillatt). DJI har også lagt inn en smart funksjon som gjør at kameraet automatisk starter opp med linsen vendt mot deg dersom du trykker og holder inne Power-knappen, mens den vender kameralinsen vekk fra deg dersom du holder inne multifunksjons knappen.

Mellom skjermen og de to knappene er det et lite plastikkdeksel som kan fjernes ved å trekke det til siden. Under dekselet huser Pocket 2 åtte små kontaktpunkter som lar deg koble til enten en USB-C/Lightning modul slik at du kan bruke mobilen som skjerm mens du filmer, oppdatere programvaren på kameraet, eller DJI sin egen Mini Control Stick. Sistnevnte er en genial liten kontroll som gir deg en ekstra knapp som lar deg skifte mellom de ulike gimbal-modusene, samt en liten joystick til å styre kameraet og zoom.

Er det en ting vi virkelig hadde likt å se med DJI Pocket 2, så er det værtetting. For tror du at dette er et rendyrket actionkamera, så tror du feil. DJI Pocket 2 er verken vanntett eller værtett, og tåler ikke fall fra større høyder, selv om DJI har sørget for at Pocket 2 automatisk folder sammen gimbal-hodet for å beskytte det dersom du skulle minste det i bakken.

Ønsker du å bruke kameraet i fuktige omgivelser er det mulig å kjøpe et vanntett deksel (DJI Waterproof Case) som gjør Pocket 2 vanntett ned til 60 meter. Ser du etter et fullstendig vanntett og realt actionkamera bør du heller velge DJI Osmo Action eller GoPro Hero 9 Black. Vi har likevel et sterkt ønske om at DJI Pocket 3 skal komme med bedre værtetting, for ingen av de nevne actionkameraene tilbyr de samme unike funksjonene som Pocket 2 gjør.

Enkelt menysystem

Til tross dor den lille skjermen på kun 1″, så er det virkelig lettvint å betjene kameraet direkte fra skjermen og via knappene. Ved å sveipe fra sideveis og opp/ned vil du få tilgang til de ulike menyene og innstillingene. Skjermen responderer godt og er lett lesbar selv i sterkt sollys.

Under hver enkelt «modus», som for eksmepel «Bilde», eller «Slow Motion», får du mulighet til å gjøre innstillinger for den aktuelle modusen ved å sveipe til venstre. Du kan også aktivere Pro Mode fra innstillingene, justere hastigheten på gimbal og zoom, aktivere/deaktivere følgefunksjonen, m.m..

Do-It-All-Handle

Do-It-All-Handle er så smart liten enhet at den fortjener litt ekstra omtale, for med denne vesle saken påstørrelse med en fyrstikkeske, så fremstår DJI Pocket 2 som et vanvittig kraftig verktøy. Ved å trekke av det lille dekselet i bunn på Pocket 2 vil du få tilgang til en USB-C port som kan brukes til å koble til Do-It-All-Handle. Dette tilbehøret vil med sine ekstra centimeter i lengden fjøre DJI Pocket 2 mer behagelig å holde, og har en innebygd Wi-Fi- og Bluetooth-modul, trådløs mikrofonmottaker og 1/4 gjenget hull for å feste kameraet på standard stativfester. Du vil også få utvidet mulighetene for å ta opp langt bedre lyd ved å bruke den sammen med DJI Wireless mikrofonsender, eller koble til eksterne øretelefoner/mikrofon via 3,5 mm inngangen.

 

Batteritid og lagring

En liten enhet har som regel et lite batteri og begrenset kapasitet. DJI Pocket 2 kommer med et 875mAh fast batteri som ikke kan byttes ut. Batteritiden varier med innstillingene og varer alt fra en knapp time til nærmere 2 timer. Filmer du i 4K kan du forvente rundt 50-60 minutter, mens Full HD gir deg nesten det dobbelte. Ønsker du å utvide batteritiden kan du koble en ekstern batteribank å fortsette å filme. DJI anbefaler ikke at du filmer mens du lader kamera ettersom det kan føre til høy varmeutvikling, men så lenge du ikke filmer i 4K og det er tropesol ute, så er dette etter vår erfaring helt greit.

DJI Pocket 2 støtter microSD kort opptil 256GB lagring, og skal du filme mye i 4K, bør du absolutt velge et minnekort med høy kapasitet. Bare 4-5 minutter filming i 4K vil spise rundt 3GB lagring.

Video og bildekvalitet

 • 1/1.7″ CMOS Sensor
 • 20mm F1.8, FOV (93 grader)
 • 16MP bildemodus med 4x tapsfri zoom
 • Opptil 64MP (9216 x 6912) RAW format med 8x zoom
 • Opptil 4K/60fps med 100Mbps
 • Slow Motion opptil 240fps i full HD
 • Bildemodus: HDR, Panorama, Self-Portrait, Time-Lapse Movie
 • Livestream (krever Do-It-All-Handle)

DJI Pocket 2 er i all hovedsak et videokamera, men kan med rette også brukes til rene stillbilder. Den lille tryllestaven kommer med noen flotte funksjoner som gjør det enkelt å fremstå som en «proff» bare ved å skyte vanlig film og bilder.

Pocket 2 kommer med en 64MP sensor, en 1.7″ bildebrikke med 93 grader FOV – Field of View- (tilsvarer 20mm brennvidde) og skyter video i 4K opptil 60fps. Den økte brennvidden gjør at du kan få plass til langt mer i bildet sammenlignet med Osmo Pocket som «bare» hadde 80 grader FOV. I tillegg har du mulighet til å veksle mellom en rekke ulike video- og fotoinnstillinger. Som standard lagrer den bilder i 16MP oppløsning, men du kan booste bildene opp til ganske heftige 64MP i Pro-mode.

Til tross for den kompakte størrelsen har du også mulighet til å zoome inn 4x tapsfritt for 16MP stillbilder og 1080p video, 3x for 2,7k video og 2x på 4k. Benytter du «Pro Mode» med 64MP kan du zoome inn hele 8x.

Bildekvaliteten på video er kort fortalt god, og HDR-video modusen gjør at fargene fremstår livlige og godt justerte. DJI Pocket 2 er tross alt utrolig liten, og det kan ikke forventes at denne skal hamle opp med kraftigere kameraer og mobiler. Er du ute etter å ta det skarpeste og beste bildet, eller en enkel video der det ikke er behov for noe stabilisering, så vil antageligvis mobilen din levere minst like gode resultater. Men mobilen din klarer neppe å levere de samme gode videoene som DJI Pocket 2 så snart du begynner å bevege deg.  Den elektroniske stabiliseringen er kort sagt svært god, og den sørger for jevn og god flyt i videoen. Det du bør være klar over er at selve kamerahodet beveger seg ganske langsomt, så dersom du for eksempel har tenkt å følge en person i bevegelse, så er det i hovedsak bevegelsen du utfører ved å dreie på kameraet med hånden som gjør at bildeutsnittet endrer retning.

Til stillbilder leverer DJI Pocket 2 godt i de fleste situasjoner så lenge lysforholdene er gode, men det er tydelig at det sliter mer i dårlig belyste settinger. Her blir bildene noe kornete, og i skarpt lys vil noe av dynamikken forsvinne. GoPro Hero 9 Black kommer til å være en mer kjent referanse for mange enn DJI Osmo Action som er DJI sitt eget actionkamera, og konkurrenten leverer jevnt over bedre bildekvalitet enn det Pocket 2 gjør. Uansett, som kamera kommer nok mobilen din til å gjøre en minst like god jobb.

Er du gira på å streame live video i en eller flere sosiale kanaler, så kan DJI Pocket 2 streame live til både Facebook og YouTube. For å gjøre dette krever det at du benytter Do-It-All-Handle som følger med Creator Combo pakken (eller kjøpes løst).

DJI treffer også blink med redigeringsverktøyene som automatisk syr sammen korte filmsnutter til flotte videoer. Mer om dette finner du lengre ned på siden.

ActiveTrack 3.0 og FaceTrack

Noe av det som skiller DJI Pocket 2 fra mobiltelefoner og kraftige DSLR-kameraet med bedre video- og bildekvalitet, er de ulike video- og fotomodusene som Pocket 2 tilbyr. De kanskje mest spennende funksjonen er ActiveTrack 3.0 og FaceTrack som tilbyr automatisk følgefunksjon. Mens ActiveTrack 3.0 kan følge hva som helst du markerer på skjermen (via mobilen), vil FaceTrack automatisk registrere ansikter og konsekvent følge bevegelsen til ansiktet gjennom hele filmsekvensen.

Vi har tidligere testet flere gimbals som skal tilby de samme funksjonene, men ingen har klart det like godt som DJI Pocket 2. Resultatene du kan oppnå er enkelt og greit imponerende, og selv nybegynnere innen film og foto vil kunne få til dette på første forsøk. Umiddelbart i det du skifter til «selfie modus», vil FaceTrack aktiveres og Pocket 2 vil sørge for at ansiktet ditt er i fokus av bildet.

Benytter du vanlig filmmodus trenger du bare å bruke DJI Mimo appen til å markere objektet du ønsker å følge ved å tegne en firkant rundt det på skjermen, og deretter starte opptaket. DJI Pocket 2 vil nå følge objektet helt til du velger å avslutte. ActiveTrack vil naturlig nok ha en begrenset rekkevidde, men den overraskende god. selv 15-20 meter unna klarer Pocket 2 å følge oss så lenge den har «fri sikt». Når vi forsøker å «lure» den med å gjemme oss bak et tre utendørs, så klarer hender det av og til at den mister trackingen, og klarer da heller ikke å gjenoppta dette når vi titter frem igjen.

Video- og fotomodus

Mens ActiveTrack 3.0 og FaceTrack kanskje er de mest spennende funksjonene, så skal man ikke kimse av de ferdig konfigurerte film- og fotomodusene som DJI Pocket 2 tilbyr. Her kan du leke deg med tradisjonell Timelapse, Motionlapse, Hyperlapse og Slow Motion for å lage magiske scener som får selv amatører til å fremstå proffe.

Timelapse er ikke noen nyhet i seg selv, men gir deg muligheten til å sette sammen bilder tatt med et bestemt tidsintervall til en liten filmsnutt. Dette er en fin funksjon for å fange soloppganger/solnedganger, stjernehimmelen, gatebilder, etc..

Motionlapse tilfører enda litt mer spenning, og med Custom Mode kan du velge en bestemt bane som kameraet skal følge. Her kan du bestemme fire punkter, og DJI Pocket 2 vil bevege seg fra venstre til høyre ved å følge «banen» du har tegnet.

Hyperlapse lar deg skyte video som automatisk settes sammen til en video som spilles av i høy hastighet og gir inntrykk av at du setter filmen på hurtigspoling. Dette er en genial funksjon dersom du ønsker å dokumentere en scene som utspiller seg over lang tid. Hva med å filme mens du bygger en uteplatting? Eller et sandslott på stranda i sommer?

Slow Motion gjør det mulig å skyte video i opptil 240fps i 1080p slik at du kan fryse nærmest fryse objekter i høy hastighet.

Panormafunksjonen lar deg velge mellom et tradisjonelt panoramabilde der DJI Pocket 2 tar fire bilder over 180 grader (horisontalt) og syr disse sammen til ett bilde, eller en spennende 3×3 kombinasjon der kameraet tar totalt 9 bilder og kombinerer de til et stort 5×7″ bilde. Selve prosessen der bildene settes sammen gjøres automatisk i Mimo appen, og det tar bare noen sekunder.

Pro Mode

Noe av det fine med DJI Pocket 2 er at det kan brukes av både amatører og profesjonelle. Med Pro Mode kan du leke deg med innstillingene å endre på for eksempel ISO-verdi, eksponeringsverdier, lukkerhastighet, hvitbalanse, autofokus og mye mer. Du kan også velge om du ønsker å filme i DJI Standard Profile eller DJI D-Cine Profile. Førstnevnte er best dersom du ikke ønsker å gjøre noe etterarbeid og ønsker «best muligvideo rett ut av kameraet». Denne modusen er godt balansert og relativt nøytral. DJI D-Cine gir deg en mer flat og dempet fargeprofil og er bedre dersom du ønsker å endre farger og kontraster i etterarbeidet.

I Pro Mode kan du også fotografere i RAW format slik at du har 100% frihet til å redigere bildet i ettertid. Bildet lagres da som en DNG-fil og tar relativt heftig stor plass med sine ca. 130 MP. Til vanlig tar et bilde B

Lyd

 • 4.0-kanal Stereo, AAC
 • DJI Matrix Stereo
 • SoundTrack, Audio Zoom, Retningsbestemt lyd

En av de største svakhetene med kompakte digitalkameraer og actionkamerar er den dårlige lydkvaliteten, men også her hat DJI tatt grep for å maksimere det du kan få ut av en så kompakt enhet. DJI Pocket 2 har nå støtte for stereo lyd med fire innebygde mikrofoner (tidligere kun 2). Med SoundTrack vil Pocket 2 automatisk justere lyden i retningen du peker kameraet slik at objektet du filmer blir tydelig hørt. Audio Zoom er gjør at lydbildet zoomer inn samtidig som kameraet zoomer inn på objektet. Dette skaper et mer dynamisk lydbilde. Directional Audio lar deg ta opp lyd i tre ulike retninger for å fange mest mulig lyd og å tilpasse scenen. Du kan også selv velge å deaktivere to av mikrofonene i front eller bak.

Lyden er overraskende god til å være et kamera på denne størrelsen, og langt bedre enn vi forventet før vi fikk testet det selv.

Det du skal være klar over er at det lett kan oppstå forstyrrende skurring når du bruker kameraet mens det blåser. Her kommer den eksterne mikrofonen som følger med Creative Combo til sin rett. Velger du å legge noen ekstra kroner på bordet for Creator Combo vil du nemlig få med en trådløs mikrofon som kan festes på skjortekragen. Den trådløse mikrofonen veier ikke mer enn 21,4 gram, og måler 5 x 2,86 x 2,28 cm. Den er ikke akkurat diger, men ønsker du å gjemme den unna enda mer, kan den legges i en lomme mens du kobler til en Lavier-mikrofon via minijacken.

Den trådløse mikrofonen kommer nemlig med en vindtette som i stor grad eliminerer skurringen som oppstår ved vindsus, og sammen med ActiveTrack funksjonen er dette en killer-funksjon og tryller om DJI Pocket 2 til et mini-filmteam som gjør deg til en selvstendig regissør.

 

DJI Mimo App

 • Kontroller DJI Pocket 2
 • Story Mode
 • Al Editor
 • Del video og bilder

DJI Mimo App er appen som gir deg mulighet til å styre kameraet rett fra mobilen, redigere film og foto, dele innhold med venner, og ikke minst endre innstillinger for opptak og gimbalen.

Velger du å kjøpe «Phone Clip» tilbehøret kan lettere koble telefonen direkte til Pocket 2 ved å feste tilbehøret til det samme kontaktpunktet som du fester Mini Control Stick. Det er fullt mulig å koble til telefonen uten Phone Clip også, men det blir fryktelig ustabilt og anbefales ikke til annet enn når du skal oppdatere programvaren. Å bruke telefonen som en skjerm gjør det enklere å se hva du filmer og å gjøre endringer på innstillingene, samtidig som du vil kunne få varsler for overeksponering dersom lysforholdene ikke er ideelle. Derimot vil det gjøre selve kameraet mer ustabilt, og Pocket 2 mister litt av sjarmen med å være så liten og lett.

Alt innholdet du filmer/fotograferer med DJI Pocket 2 blir lagret på et microSD kort og kan importeres direkte i Mimo App slik at du får enkelt tilgang til deg på mobilen. I Mimo App kan du benytte redigere innholdet direkte, eller velge å bruke en annen app. Med Al Editor vil klippene du fester til film automatisk kombineres med overganger og musikk for å lage videoer du kan lagre og dele med andre. Denne er meget enkel i bruk og full av kraft, så vi kan virkelig anbefale og prøve seg på et noen små filmsnutter her. Ved hjelp av DJI Academy kan du følge steg-for-steg videoer/guider som hjelper deg til å bli en bedre videoskaper og fotograf.

Med Story Mode vil DJI Mimo appen automatisk bruke klippene dine i ferdige templates med video og musikk til å skape korte og engasjerende filmer. Samtlige templates har varighet på under 1 minutt slik at de skal egne seg for deling i sosiale medier.

 

Konklusjon

DJI Pocket 2
DJI Pocket 2

Product Name: DJI Pocket 2

Brand: DJI

MPN: 4380

Currency: NOK

90%

Konklusjon

Med DJI Pocket 2 har du et kamera som er i stand til å gjøre selv amatører langt mer proff enn du trodde var mulig. Ved hjelp av mange fine film- og fotoinnstillinger, god bildekvalitet, super bildestabilisering og meget enkel betjening, så er DJI Pocket 2 noe helt unikt. Sleng på utstyrspakken du får med Creator Combo, og du blir din egen regissør på 1-2-3. Her får du følgemodus, trådløs mikrofon, tripod og alt du trenger for å skape imponerende film og foto.

Vi er mektig imponert over DJI Pocket 2, og anbefaler den varmt til alle som er glad i å filme/fotografere, og som ønsker det lille ekstra.

Pros

 • Unikt design; kompakt og lett.
 • God stabilisering.
 • Enkel betjening via Mini Control Stick eller Mimo App på telefonen.
 • Geniale redigeringsverktøy for enkel innholdsskaping.
 • Flotte film- og fotomoduser.
 • God lydkvalitet.
 • ActiveTrack og FaceTrack fungerer glimrende.
 • Do-It-All-Handle forvandler Pocket 2 til et lite filmstudio.

Cons

 • Ikke vanntett.
 • Ikke-utskiftbart batteri.
 • Sliter under vanskelige lysforhold.
 • Først og fremst et videokamera.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022