Føler du deg slapp og ukonsentrert? Er huden gusten og grå, eller er magen oppblåst etter mye usunn mat? Da kan en rensekur være en god idé. Detox er i vinden, og spesielt vis du ønsker å starte et sunnere livsstil med en renvasket kropp.

I en stadig mer stresset og forurenset hverdag blir kroppens organer overbelastet, og den klarer ikke å kvitte seg med alle gift- og avfallstoffene. Kaffe, rødvin, dårlig kosthold, stress, miljøgifter, tobakk, alkohol og andre kjemiske stoffer bidrar til at kroppen samler opp giftstoffer. Symptomer som trøtthet, søvnmangel, oppblåsthet og livløst hår og hud er bare noe av det negative skadelige stoffer fører med seg.

Detoxing er en naturlig prosess i kroppen, men ved å gjennomføre en kur kan du forbedre prosessen. Å detoxe, betyr å rense kroppen for gift. I prosessen fjernes urenheter fra blodet i leveren, der giftstoffene samler seg opp for å brytes ned. Giftstoffene brytes også ned i nyrene, tarmen, lungene, lymfene og huden, og en detox-kur hjelper også til her.

Detoxkur gir deg så absolutt følelsen av renhet, redusert vekt og økt velfølelse (noen kaller det økt energi/overskudd).

 

Topp 5 detoxkurer – Best i test 2022

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet ingredienser/virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon for å sette opp våre topplister. Produktene er ikke testet fysisk av oss. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.
1.

MTD Detox Express granateple-pasjonsfrukt

Antall serveringer:

7

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 259,-
Bestill her

Annonselenke

MTD Detox Express er en detoxkur på bare syv dager. Kuren inneholder naturlige råvarer og gir deg en mild, men rask rensing. MethodDraine Detox Express inneholder økologiske råvarer og virker på en mild måte fra første dag.

I tillegg til en rekke antioksidanter som kan støtte opp om immunforsvaret, samt virke antiinflammatorisk, vil MTD Detox Express kunne virke vanndrivende.

2.

Detoxner Detox

Antall serveringer:

5

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 299,-
Bestill her

Annonselenke

DETOXNER® DETOX er et fem-dagers program. På fem sammenhengende dager, starter du dagen med ett glass DETOXNER®-mix på tom mage. I løpet av dagen drikker du 4 DETOXNER®-drikker: tidlig morgen, (ett glass DETOXNER®-mix), og sammen med frokost, lunsj og middag.

Detoxner Detox renser og avgifter mage og tarm, samt gjenoppbygger en sunn tarmflora. Det bidrar også til økt opptak av viktige næringsstoffer.

Dokumentert effekt.

3.

Renée Voltaire Mix Green Detox

Antall serveringer:

7

Score: 80/100

Rating: 4.8/6
Kr 99,-
Bestill her

Annonselenke

Superfood Mix Green Detox fra Renée Voltaire er fullstappet med chlorella, hvetegress og ingefær. Passer både for personer som tidligere har gjennomført en detoxkur og for nybegynnere.

Renée Voltaires Superfood Mix Green Detox er en kraftpakke bestående av pulver fra chlorella, hvetegress og ingefær. Chlorella er en alge som inneholder mye klorofyll og proteiner. Hvetegress på sin side inneholder svært mye c-vitamin og ingefær inneholder mye vitaminer og mineraler. Sammen er de effektive når man vil rense kroppen sin.

I tillegg kan produktet bidra til å redusere søtsuget, samtjon øke energien og konsentrasjonen.

4.

Aquamin Total

Antall serveringer:

15

Score: 75/100

Rating: 4.5/6
Kr 229,-
Bestill her

Annonselenke

Aquamin Total er lett vanndrivende og er for deg som er plaget med mye vann i kroppen eller skal ned i vekt. Aquamin Total er derfor fin som rensekur og mot hevelser som skyldes for eksempel sommervarmen og mot hevelser under øynene, fingrene og i føttene.

I tillegg til å kunne være effektivt mot hevelser, kan det motvirke uren hud og celluliter.

 

5.

New Nordic BioDrain

Antall serveringer:

45

Score: 82/100

Rating: 4.9/6
Kr 519,-
Bestill her

Annonselenke

BioDrain anbefales til personer som vil ha hjelp til å bevare en sunn fordøyelse og en normal utskillelse av avfallsstoffer. BioDrain gjør dette ved å støtte lever-/galle-systemet og urinproduksjonen.

BioDrain oppskriften inneholder blant annet mariatistel og artisjokk, som støtter oppunder dannelsen av galle, som hjelper med å bryte ned kostens fett. Dessuten inneholder tabletten løvetann, som støtter oppunder en sunn urinproduksjon. Det anbefales å følge BioDrain utrensningsprogram to ganger i året.

Produkter inneholder også vitamin A og vitamin C.

Kroppens naturlige renselsesprosess

En detox-kur kan hjelpe kroppens naturlige renselsesprosess gjennom å:

  1. La organane få hvile gjennom fasten.
  2. Stimulere leveren til å drive giftstoffene ut av kroppen.
  3. Bidra til å fjerne giftstoffer i tarmen, nyrene og huden.
  4. Øke blodsirkulasjonen.
  5. Redusere faren for inflammasjon (betennelser).
  6. Gir mer energi og bedre konsentrasjon.
  7. Redusere søtsuget og bidra til vekttap.
  8. Gjenfylle kroppen med sunne næringsstoffer.

 

10 gode råd når du detoxer

1. Spis mye fiber, som du for eksempel finner i brun ris, frukt og grønnsaker. Når du detoxer bør du velge organiske produkter. Rødbeter, reddiker, artisjokker og kål er grønnsaker med spesielt rensende effekt. Det er også spirulina, klorella og sjøgress, som fåes kjøpt i pulverform i helsekostbutikker.

2. Rens og beskytt leveren ved å få i deg planter som borrer, tistler og løvetann. Du må selvfølgelig ikke plukke dem selv, disse finnes alle som kosttilskudd.

3. Ta c-vitamin som kosttilskudd. Det hjelper kroppen leveren med å fjerne giftstoffene

4. Drikk masse vann! Minst to liter om dagen.

5. Trekk pusten ekstra dypt noen ganger om dagen. Da sirkulerer oksygenet bedre gjennom kroppen.

6. Når du er stresset, prøv å tenke på positive og hyggelige ting.

7. Prøv hydroterapi hjemme. Dette er en gammel behandlingsform der man bruker vann som helbredelsesmiddel. Skru opp temperaturen på vannet så varmt du orker, og stå under dusjstrålen i fem minutter. Så skrur du av all varmen, og dusjer i iskaldt vann i 30 sekunder. Gjenta dette tre ganger, før du legger deg i sengen og slapper helt av i 30 minutter.

8. Ta badstu, og svett ut avfallsstoffer!

9. Skrubb kroppen mens du er tørr, eller ta et fotbad. Dette hjelper til å fjerne giftstoffer gjennom porene i huden.

10. Og aller viktigst – tren! For å sette systemet skikkelig i gang bør du være i fysisk aktivitet en time hver dag.

André M. Hefner

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Bekledning

Vektvester best i test 2022 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022