Trodde du at bønnespirer kun var forbeholdt vegetarianere? Da bør du lese dette.
Bønnespirer og spirer er som regel noe du forbinder med helfrelste vegetarianere og personer som sverger til plantebasert kost, men denne matvaren har faktisk så mange fordeler at du burde vurdere å inkludere den i kostholdet ditt uansett om du spiser kjøtt eller ikke.
Spirer er ikke annet enn frø som har gjennomgått spiringsprosessen, og det kan være frø av reddiker, brokkoli, linser, quinoa, ulike bønner, etc.. Spiringsprosessen kan endre et frøs kjemiske sammensetning å gi det en annen ernæringsprofil enn før det begynte spiringen. Fellestrekket for alle de ulike variantene er at de er svært næringsrike, og så lite som en 1/2 kopp med bønnespirer til måltidet, er nok til å utgjøre en forskjell.
Bønnespirer har noen fordeler fremfor modne planter ettersom næringsstoffene lettere kan taes opp i kroppen. Dermed vil spirene kunne øke proteininnholdet og mikronæringsstoffer som magnesium og fosfor, å hjelpe til med å opprettholde sterke bein og å reparere ødelagt vev. Hver sort har forskjellige helsemessige fordeler. Radis og solsikke spirer inneholder rikelig med fenolforbindelser som er effektivt for å motvirke kreft. En studie fra Japan fant at så lite som 20 gram rå brokkolispirer om dagen hjalp fordøyelsen på grunn av en forbindelse som kalles sulforaphane.
Spirer kan kjøpes i dagligvarebutikker, helsekostbutikker og ulike nettbutikker. Du kan også dyrke de selv hjemme.
Kilde
Mensjournal.com
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene