Liten, kraftig, fullspekket av funksjoner, støtte for nesten alle typer sensorer og tredjeparts apper og tjenester, og med talestyrt navigering! Dette er sykkelcomputeren de store aktørene bør passe seg for.

Navnet «Bryton» låter kanskje ikke så kjent for nye syklister, men det taiwanske selskapet har de siste årene kommet med en rekke sykkelcomputere som gradvis tar etter sine konkurrenter i både funksjon og innovasjon.

Bryton Rider 750
Bryton Rider 750

Product Name: Bryton Rider 750

Brand: Bryton

MPN: 4499

Currency: NOK

85%

Konklusjon

Bryton Rider 750 leverer en svært solid totalpakke og er uten tvil selskapets mest vellykkede sykkelcomputer til nå. Selv om Garmin fremdeles er kongen på haugen i verdenen av sykkelcomputere, så viser Bryton at de ønsker å ha en finger med i spillet. Rider 750 tilbyr en meget god miks av funksjoner og finesser som gjør computeren enkel i bruk, samtidig som den leverer en solid mengde data for selv den ivrigste datanerden.

Designmessig treffer Bryton perfekt, og skjermen og muligheten for å tilpasse oppsettet via partnerappen, gjør Bryton Rider 750 til ett meget godt alternativ for alle som liker ting som er enkelt.

Bryton Rider 750 støtter nesten alt av sensorer og tredjeparts tjenester, og selv om Bryton Active App ikke er verdens beste, så gjør den en mer enn grei nok jobb for de fleste.

Med detaljerte kart, Turn-by-turn navigering og mulighet for å søke opp destinasjoner og POIs kun ved hjelp av stemmen, kan vi ikke annet enn å si at Bryton Rider 750 er en meget konkurransedyktig og god sykkelcomputer – og det til en minst like konkurransedyktig pris.

Pros

 • Flott fargeskjerm med god respons.
 • Gode og detaljerte kart med stemmesøk.
 • Kompatibel med en rekke tredjepartssensorer og tjenester.
 • Enkelt å sette opp dataskjermer + kan brukes med flere sykler.
 • «Virtual Track Simulation» gjør det enkelt å sykle turene din vinne på rulla.
 • Ruteplanlegging og treningsplanlegging i appen + enkel import fra andre tjenester.
 • Solid frontfeste. Bundle-pack gir mye for pengene.

Cons

 • Noen oversettelsesfeil.
 • Stemmesøk fungerer ikke hver gang.
 • Ingen popularitetsruting eller andre funksjoner som hjelper deg å planlegge ruter i nærområdet.

Bryton Rider 750 er den nyeste toppmodellen, og tar sikte på å konkurrere med mellom- til toppklasse computere fra Garmin og Wahoo. Bryton tilbyr per dags dato ingen klokker, så produktene er definitivt mest rettet mot deg som trives best på to hjul, eller som ønsker en dedikert sykkelcomputer i tillegg til en klokke på hånden.

Bryton Rider 750

Bryton Rider 750 – perfekt størrelse og massivt utstyrt

Bryton Rider 750 kommer med det beste av det beste og imponerer både på papiret og i virkeligheten. Her finner du en 2,8″ touch fargeskjerm, full GNSS-støtte (GPS, Glonass, Galileo, Beideo og QZAA), støtte for ANT+ og Bluetooth, WiFi, forhåndsinstallerte kart via OpenStreetMaps, en egen app med rutebygger, integrasjon med elektroniske girsystem, Garmin Varia Bike Radar, sykkellykter, smart ruller, kraftmåleren og mye, mye mer. Rider 750 mottar også smartvarsler fra mobilen.

Modellen leveres i to ulike pakker, hvorav følgende er inkludert:

 • Bryton Rider 750 E: Sykkelcomputer, USB-kabel, Sport Mount feste til sykkel. sikkerhetsstropp, quick start guide.
 • Bryton Rider 750 T: Sykkelcomputer, Hastighets- og kadenssensor, pulsbelte, USB-kabel, Sport Mount feste til sykkel. sikkerhetsstropp, quick start guide.

Størrelsesmessig legger den seg mellom Garmin Edge 830 og Edge 1030, og er i våre øyne et perfekt kompromiss som gjør den ideell for både terrengsykkelen og landeveissykkelen. Festet i utfrest stål holder den trygt på plass, og den fargerike og kontraststerke skjermen med automatisk justering av lysstyrken gjør det enkelt å lese av tall og skrift underveis. Med opptil 20 timer batteritid (forvent rundt 15 timer), turn-by-turn rutenavigering og enkel import av ruter fra tredjeparts apper som Strava, Komoot, Wikilock, etc., er du nesten garantert å kunne navigere fra A til Å uten problemer.

Legg inn interessante POIs underveis på ruten, og bruk «Distance to next POI/Peak» funksjonen for å se hvor langt det er igjen til neste delmål. Sykler du feil vil Bryton Rider 750 automatisk rekalkuere ruten å hjelpe deg tilbake på riktig vei.

Bryton Rider 750
Den store og kontrastrike fargeskjermen på Bryton Rider 750 gjør det enkelt å følge veibeskrivelsene under navigering. Stemmestyringen fungerer for det meste godt, og er en flott nyvinning i verdenen av sykkelcomputere.

Stemmestyring og enkel betjening

Glem avanserte sykkelcomputere og vanskelig betjening via en dårlig touchskjerm. Bryton Rider 750 gir deg muligheten til å navigere både via touchskjermen og knapper. Skjermen fungerer godt selv med hansker, men de to knappene på hver sin side er utvilsomt nyttig når det regner og skjermen er full av regndråper. Den kanskje mest geniale funksjonen er stemmestyringen med støtte for over 100 språk, og som lar deg søke opp steder og POIs kun ved å bruke stemmen. Sørg for å ha Bryton Active appen åpen i bakgrunnen på telefonen, og Bryton Rider 750 vil automatisk benytte Bluetooth-forbindelsen og internetttilkoblingen på telefonen til å søke opp stedene du ønsker deg. Som med all talestyringen kan du oppleve litt «hit and miss», men stort sett klarer Bryton Rider 750 seg greit, og det er funksjon som har skapt definivt mer glede enn frustrasjon.

 

Tren utendørsøktene inne på rulla!

Men Bryton Rider 750 imponerer ikke bare ute på veien, eller på fjelltur for den saks skyld (Ja, du kan godt bruke denne som en håndholdt GPS på tur!). Like enkelt som computeren automatisk oppdager sensorer og legger til sensorer som hastighets- og kadenssensorer, wattmåler eller en pulssensor, så vil Rider 750 via ANT+ FE-C automatisk kommunisere med smart ruller som deretter vi simulere motstanden fra en forhåndsbestemt treningsplan eller tidligere sykkeltur. Bruk Bryton Active App til å opprette egne treningsplaner, eller importer en plan fra anerkjente TrainingPeaks Workout.

Takket være Virtual Track Simulation kan du gjennoppleve anstrengelsen av å sykle ruter du tidligere har gjort utendørs. Rider 750 vil kommunisere med smart rulla slik at den automatisk justerer motstanden basert på høydeprofilen i løypa du syklet ute. Eller planlegg og gjennomfør en helt ny løype du ønsker å teste før du faktisk legger deg på hjul utendørs.

 

Full støtte for elektriske gir og el-sykkel

Du kan elske det eller hate det, men «el» er trendy i sykkelverdenen om dagen. Med ESS-støtte kan du benytte Bryton Rider 750 til å få oversikt over alt fra girkombinasjon, gir-ratio (forhold) og batteritid fra elektriske girsystemer som Shimano’s Di2, SRAM’s eTap og Campagnolo’s EPS.

En annen genial funksjon er støtten for ANT+ Radar som gjør det mulig å holde oversikt over biler som nærmer seg bakfra. I motsetning til den lille prikken som dukker opp på siden av skjermen på Garmin-computere, viser Rider 750 en mer tydelig «bil» som forflytter seg på siden av skjermen.

«E-støtten» stopper ikke her, og Rider 750 gir deg i tillegg Shimano Steps og ANT+ LEV e-bike støtte for en rekke kompatible merker. Computeren vil dermed vise relevante data som motornivå, distanse, girutveksling og mulighet til å bytte motor-/assist modus.

 

Synkroniser med de mest populære appene

Via Bryton Active App kan du enkelt kunne dele dataene til hvilken som helst tredjeparts tjeneste. Øktene kan lastes opp automatisk til Strava, TraininigPeaks, Selfloops eller Relieve, men du kan også eksportere økta i et FIT-format som lar deg laste opp til de fleste tjenester.

Bryton Rider 750
Bryton Rider 750 kan automatisk synkronisere med de mest populære tjenestene som Strava og TrainingPeaks, men du kan også eksportere treningsdataen som FIT-filer fo rå laste opp andre steder.

Bryton Active App

Ønsker du rakest mulig tilgang til dataene får du det i Bryton Active App. Om ikke like polert og gjennomført som partnerappen til Garmin, så gir den deg god oversikt over alt computeren har registrert underveis på turen, og så klart en flott kartvisning over løypa du har tilbakelagt. I Bryton Active App eller på nettportalen kan du også planlegge ruter og treningsøkter som overføres til Rider 750 via et par trykk.

Bryton Rider 750
Bryton Active App gir deg oversikt over alt computeren har registrert underveis, samt et detaljert kart over hvor du har syklet.

Oppsettet av dataskjermer gjøres lekende lett via appen, eller ved å holde lenge på en felt på skjermen til du får mulighet til å endre til det fru ønsker. Du kan tilpasse computeren nærmest 100% etter eget ønske. Benytt deg av opptil 12 ulike datafelter og åtte ulike skjermer. Bryton Rider 750 støtter 3 ulike sykkelprofiler slik at du kan sette opp ulike dataskjermer å koble til ulike sensorer for landeveissykkelen og terrengsykkelen.

Bryton Rider 750
Med opptil 12 ulike datafelter per dataskjerm har du full oversikt over alt til enhver tid.

 

Kort oppsummert

Bryton Rider 750 er ikke den nye tronarvingen etter «top of the line» Garmin Edge 1030 Plus, men det kinesiske selskapet leverer utvilsomt kvalitet på høyt nivå. Prisen er også bedre enn det egentlig er lov å håpe på, og du får enormt mange funksjoner og høy brukervennlighet for hver krone.

Så gjenstår det noen små detaljer før Bryton er helt oppe på toppen, men de tar store skritt med hver modell de lanserer. I mellomtiden får du leve med noen enkle oversettelsesfeil i både appen og på computeren. Du skal være rimelig treig i toppen om du ikke skjønner hva computeren mener når de få gangene den mister en bokstav eller blander inn et engelsk eller spansk ord, selv om dette burde være enkelt for Bryton å luke bort.

Veiledende pris på Bryton Rider 750 er 4499kr for kun computer. Legger du til tilbehøret spretter prisen opp rundt 1000kr. I dette prissjiktet konkurrerer Rider 750 med Garmin Edge 830, men det som taler Bryton sin fordel, er at computeren ofte selges langt rimeligere. I skrivende stund er det mulig å få kjøpt kun computeren til knappe 2600kr, og «Bundle-pack» til drøye 3400kr. Da gjør du med andre ord en god handel.

Se også våre andre tester av Bryton sykkelcomputere:
– En sykkelcomputer driftet av Android: Test: Bryton Rider 860
– For deg som trenger eviglang batteritid: Test: Bryton Aero 60 T
– For deg som kun trenger det viktigste: Test: Bryton Rider 15

Viktigste data

 • Mål: 92.5 x 49,7 x 23.8 mm
 • Vekt: 93 gram
 • Display: 2.8″ fargedisplay med touch, 4 knapper på sidene
 • Fargekart, Turn-by-Turn navigering, Stemmestyring
 • Batteritid: Opptil 20 timer
 • Lagringsplass: Inntil 300 timer
 • GNSS: Full GNSS-dekning (GPS, Glonass, Galileo, Beideo, QSZZ
 • Vanntett: IPX7 (ja)
 • Tilkobling: Wi-Fi, ANT+, ANT+ FE-C, Bluetooth, ESS, ANT+ LEV
 • Kompatibilitet: Åpen plattform med integrasjon til en rekke tredjeparts apper.
 • Smartvarsler, Bryton Active App, Bryton Active Web

Konklusjon

Bryton Rider 750
Bryton Rider 750

Product Name: Bryton Rider 750

Brand: Bryton

MPN: 4499

Currency: NOK

85%

Konklusjon

Bryton Rider 750 leverer en svært solid totalpakke og er uten tvil selskapets mest vellykkede sykkelcomputer til nå. Selv om Garmin fremdeles er kongen på haugen i verdenen av sykkelcomputere, så viser Bryton at de ønsker å ha en finger med i spillet. Rider 750 tilbyr en meget god miks av funksjoner og finesser som gjør computeren enkel i bruk, samtidig som den leverer en solid mengde data for selv den ivrigste datanerden.

Designmessig treffer Bryton perfekt, og skjermen og muligheten for å tilpasse oppsettet via partnerappen, gjør Bryton Rider 750 til ett meget godt alternativ for alle som liker ting som er enkelt.

Bryton Rider 750 støtter nesten alt av sensorer og tredjeparts tjenester, og selv om Bryton Active App ikke er verdens beste, så gjør den en mer enn grei nok jobb for de fleste.

Med detaljerte kart, Turn-by-turn navigering og mulighet for å søke opp destinasjoner og POIs kun ved hjelp av stemmen, kan vi ikke annet enn å si at Bryton Rider 750 er en meget konkurransedyktig og god sykkelcomputer – og det til en minst like konkurransedyktig pris.

Pros

 • Flott fargeskjerm med god respons.
 • Gode og detaljerte kart med stemmesøk.
 • Kompatibel med en rekke tredjepartssensorer og tjenester.
 • Enkelt å sette opp dataskjermer + kan brukes med flere sykler.
 • «Virtual Track Simulation» gjør det enkelt å sykle turene din vinne på rulla.
 • Ruteplanlegging og treningsplanlegging i appen + enkel import fra andre tjenester.
 • Solid frontfeste. Bundle-pack gir mye for pengene.

Cons

 • Noen oversettelsesfeil.
 • Stemmesøk fungerer ikke hver gang.
 • Ingen popularitetsruting eller andre funksjoner som hjelper deg å planlegge ruter i nærområdet.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Bekledning

Vektvester best i test 2024 – Topp 10 vektvester- Guide og anbefalinger

Vi har testet og sammenlignet noen av de beste vektvestene som…
Dato: Mai 04, 2022
Produkttest

Justerbare manualer best i test – Topp 10 justerbare treningsmanualer!

Vi gir deg en oversikt over de beste justerbare treningsmanualene på…
Dato: Mar 08, 2022
Produktomtaler

Test: VIVAGUN – PRIME 3.0 massasjepistol

De siste årene har salget av massasjepistoler skutt i været, og…
Dato: Feb 22, 2022