Fisk inneholder mange gode næringsstoffer, og i tillegg til de sunne omega-3 fettsyrene, inneholder fisk også proteiner, selen, vitamin B12 og jod. Ris og belgvekster er gode kilder til fiber, og vil derfor gjøre at du holder deg mett lenger.
Denne middagsretten er svært rask å lage og sikrer at du får i deg sunn og god mat, selv i en travel hverdag.
Stekt laks med bønnesalat
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 1 laksefilet (125 g)
- 1/2 boks kokte kikerter (125 g)
- 50 g villris (eller fullkornsris)
- 2 ss mager cottage cheese (30 g)
- 100 g fennikel
- 1/2 eple
- 150 g aspargesbønner
- 1 vårløk
- 10 g olivenolje (Extra Virgin)
- 1/2 ts salt
- 1/3 ts pepper
- 1/2 lime
Slik gjør du det
- Kok risen etter anvisning på pakken
- Skyll kikertene i kaldt vann og ha de over i en bolle
- Kutt fenikkel og eple i terninger og finhakk vårløken
- Ha grønnsakene og cottage cheese over i bollen med kikerter
- Bland sammen olivenolje og saften fra en halv lime, og ha det over salaten
- Stek fiskefileten i en passe varm stekepanne med litt olje, krydre med salt og pepper
- Stekes 2-3 minutter på hver side
- Når risen er ferdigkokt serveres den på en tallerken med bønnesalaten og fiskestykket
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 825 kcal
Proteiner: 48 g
Karbohydrater: 79 g
Fett: 32 g
Fiber: 17 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Laksefilet: 21 kcal, P: 2 g, F: 1,4 g
Kokte kikerter: 14 kcal, P:0,7 g, K:1,9 g
Villris: 39 kcal, P: 1g, K: 7,9 g
Mager Cottage cheese: 8 kcal, P:1,3 g
Vårløk: 4 kcal
Fenikkel: 3 kcal
Eple: 5 kcal, K:1,1 g
Aspargesbønner: 3 kcal
Olivenolje (1g): 9 kcal, F:0,9 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Les også: 7 faktorer for en sunn og funksjonell kropp