Vi gir deg oversikten over de beste og mest populære proteinpulver med blandingsprotein i 2025!
Alle som trener mye og ønsker å bygge muskler, trenger ekstra proteiner. Proteinpulver er en lettvint måte å sikre seg tilstrekkelig med proteiner i løpet av dagen, og er i tillegg av høy næringsmessig kvalitet.
Studier har også vist at et proteinpulver med en blanding av whey og kasein, i kombinasjon med styrketrening, gir størst økning i fettfri masse.
Du kan lese mer om de ulike typene kasein– og myseprotein nederst i denne artikkelen.
Blandingsprotein med whey og kasein – Best i test 2025!
Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet ingredienser/virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon, for å sette opp våre topplister.
Produktene er testet ved å vurdere næringsinnhold (proteinsammensetning, karbohydrater, sukkerinnhold og fett), smak og konsistens og pris. Vi har testet de vanligste smakene for proteinpulver som er sjokolade, cookies og vanilje.
Du kan lese mer om kriteriene for testen av blandingsprotein lenger ned i artikkelen.
PS: Prisene og utvalget kan variere fra dag til dag. Prisene vi oppgir er veiledende priser. Nettbutikkene har ofte gode tilbud og produktene kan være på kampanje til en rimeligere pris enn det om er oppgitt her.
Vi forsøker til enhver tid å holde listen oppdatert med produkter som er på lager. Der det er flere alternative priser linker vi til flere butikker.
Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet.
- Best i test – MyoProtein
- Høyest proteininnhold – Fairing Complete Protein 3
- Best på smak – Select Protein
- Mest for pengene – Star Nutrition’s Supreme Night Time Protein
SORTER ETTER:
Myo Protein
Proteiner per 100 g
82 g
Proteiner per servering
24,6 g
Proteinkilder
Myse- og kaseinisolat
Kalorier per 100 g
372 kcal
Kalorier per servering
112 kcal
Karbohydrater per 100 g
6 g
Sukkerinnhold per 100 g
3 g
Fett per 100 g
2 g
Kilospris
642 kroner
Annonselenke
MyoProtein fra Myrevolution har et enestående blandingsforhold på 50:50 mellom myse og kaseinisolat, som sikrer en rask og vedvarende stimulering av proteinsyntesen. Perfekt for deg som vil bygge muskler!
Proteinisolat inneholder høyest mengde proteiner og har lite innhold av fett og sukker. Proteinisolat er gjennom flere filteringsprosesser enn proteinkonsentrat og proteinhydrolysat, og er derfor nesten helt fri for laktose. Proteinisolat kan dermed gi mindre oppblåsthet enn andre typer som inneholder mer laktose.
MyoProtein fås kjøpt i poser på 900 gram, og kilosprisen blir da 642 kroner.
Prisen blir lavere per stykk ved kjøp av flere. Prisen som står oppgitt her er ved engangskjøp av 1 stk. Det er også mulig å bestille med abonnementsavtale til en rimeligere pris, slik at man får tilsendt MyoProtein månedlig eller hver 3.måned.
MyoProtein fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser! Alle smakene er produsert for å gi en kremete og god milkshake-konsistens, enten det blandes med vann eller melk! Lite tips er å la shaken stå ett par minutter etter du har blandet ut pulveret, da blir konsistensen enda mer fyldig.
Fås i smakene: Bourbon Vanilla, Choco Peanut, Chocolate, Mocca Choco, Strawberry, Mango, Salty Caramel og Natural.
Vi fikk testet smakene sjokolade og vanilje, og alle hadde en naturlig og god smak, uten noe ettersmak. Pulveret løste seg også raskt opp både i vann og i melk. I tillegg testet vi pulveret med naturell smak, som passer ypperlig i smoothie eller bakst, der du ønsker å få opp proteininnholdet.
Fordeler
- Enestående blandingsforhold 50:50 myse og kasein
- Høy biotilgjengelighet
- Milkshake konsistens!
- Proteinisolat gir mindre oppblåsthet
- Stimulerer proteinsyntese og motvirker nedbrytning av muskelmasse
Ulemper
- Litt dyrt
Fairing Complete Protein 3
Proteiner per 100 g
86 g
Proteiner per servering
29 g
Proteinkilder
Myse- og melkeproteinisolat, kalsiumkaseinat
Kalorier per 100 g
362 kcal
Kalorier per servering
123 kcal
Karbohydrater per 100 g
3,2 g
Sukkerinnhold per 100 g
1,5 g
Fett per 100 g
1 g
Kilospris
554 kroner
Annonselenke
Complete Protein 3 inneholder hele 86% proteiner og en servering gir hele 29 g proteiner og kun 0,3 g fett og 0,5 g sukker.
Complete Protein 3 fra Fairing er et svensk produsert proteinpulver som inneholder samme proteinfordeling som du finner i melk. Det inneholder både myseproteinisolat, melkeproteinisolat (80% micellært kasein og 20% myse) samt kalsiumkaseinat, i tillegg til å ha et naturlig høyt innhold av BCAA.
Dette pulveret hadde høyest proteininnhold i denne testen!
Proteinpulveret fås i smakene Chocolate Toffee, Pear/Vanilla, Strawberry og Vanilla Ice Cream.
Vi testet førstnevnte med sjokolade toffee- smak og den hadde en søt og god smak, uten kunstig ettersmak. Det var en fyldig og god konsistens på shaken og smakte (nesten) like godt med vann som med melk.
Complete Protein 3 fås kjøpt i en boks på 900 gram og har da en kilospris på 554 kroner.
Pulveret er søtet med aspartam og acesulfam-K.
Fordeler
- Høyt proteininnhold!
- Lite fett og sukker
- Gode smaker
- Inneholder litt fiber
- Passer både som nattprotein og etter trening
Ulemper
- Ganske dyrt
Select Protein
Proteiner per 100 g
77 g
Proteiner per servering
24 g
Proteinkilder
Melkeproteinisolat, mysekonsentrat
Kalorier per 100 g
374 kcal
Kalorier per servering
116 kcal
Karbohydrater per 100 g
8 g
Sukkerinnhold per 100 g
4,8 g
Fett per 100 g
4,8 g
Kilospris
586/644 kroner
Annonselenke
Select protein fra Physique Enhancing Science inneholder 24 g proteiner, 1,5 g fett og under 1 g sukker per servering.
Pulveret har også høyt innhold av BCAA og Leucine er spesielt fremhevet, som er viktig for muskelvekst.
Vi testet proteinpulveret med vaniljesmak (Gourmet vanilla) og det blandet seg godt ut både med vann og melk. Det hadde en søt, naturlig og god smak av vanilje, uten noe ettersmak. Proteinshaken fin en fyldig og god konsistens når det ble blandet ut i melk. Var ikke like fyldig konsistens når det ble blandet ut med vann, men smaken var fortsatt like god.
Proteinpulveret fås i smakene Peanut Butter Cup, Gourmet Vanilla og Chocolate Truffle.
Dette pulveret har et noe høyere innehold myseproteinkonsentrat, som også gir en søtere og bedre smak.
Select protein fås kjøp i to størrelser, 837 gram eller 1,79 kilo, som gir en kilospris på 644 eller 586 kroner.
Select Protein er søtet med sukralose og acesulfam-K.
Fordeler
- Bra proteininnhold
- Naturlige og gode smaker
- Inneholder Leucin-peptider
- Lavt innhold av fett og sukker
- Inneholder melkeproteinisolat
Ulemper
- Ganske dyrt
Star Nutrition's Supreme Night Time Protein
Proteiner per 100 g
77,9 g
Proteiner per servering
31,7 g
Proteinkilder
kalsiumkaseinat,mysekonsentrat, mysepeptider
Kalorier per 100 g
369 kcal
Kalorier per servering
147 kcal
Karbohydrater per 100 g
4,5 g
Sukkerinnhold per 100 g
2,3 g
Fett per 100 g
3 g
Kilospris
329 kroner
Annonselenke
Star Nutrition’s Supreme Night Time Protein inneholder en god proteinsammensetning som gjør det like godt egnet å brukes på dagtid, så vel som et nattprotein.
En servering gir hele 31 g proteiner og inneholder kun 0,9 g sukker og 1,2 g fett.
Pulveret er sammensatt av kalsiumkaseinat, mysekonsentrat, melkeproteinkonsentrat og mysepeptider med økte nivåer av tryptofan.
Pulveret er tilsatt sink og magnesium, som forbedrer restitusjonsprosessen og kan bidra til bedre søvn.
Proteinpulveret fås i smakene vanilje og sjokolade. Vi testet pulveret med sjokoladesmak. Det blandet seg raskt ut både i vann og i melk og fikk en veldig fyldig og pudding-aktig konsistens. Sjokoladesmaken hadde en litt kunstig ettersmak, som ble mest fremhevet når pulveret ble blandet ut i vann.
Supreme Night Time blandeprotein selges i 1 kilos sekker til 329,- . Ved kjøp av 4×1 kg blir prisen 1019,- som gir 25% rabatt.
Pulveret er søtet med sukralose og acesulfam-K.
Fordeler
- Høyt proteininnhold
- Sammensatt av flere ulike proteinkilder
- Tilsatt sink og magnesium
- Lavt innhold av sukker og fett
- Inneholder litt fiber
- Mye for pengene
Whey Tech Protein
Proteiner per 100 g
75 g
Proteiner per servering
33,8 g
Proteinkilder
4 ulike proteinkilder
Kalorier per 100 g
375 kcal
Kalorier per servering
169 kcal
Karbohydrater per 100 g
13,8 g
Sukkerinnhold per 100 g
2,4 g
Fett per 100 g
2,2 g
Kilospris
369 kroner
Whey Tech proteinpulver inneholder 33 g proteiner per servering og kun 3 g sukker og 3,2 g fett. Inneholder også en liten mengde kostfiber.
Dette er et sammensatt proteinpulver som består av myseproteinisolat,melkeproteinkonsentrat, hydrolysert myseprotein og myseproteinkonsentrat.
Whey Tech inneholder 80 % myse og 20% kasein, som er samme proteinfordeling som i melk. Det er også rikt på BCAA og spesielt leucine.
Vi testet pulveret med sjokoladesmak, men det fås også i både jordbær og vaniljesmak.
Pulveret blandet seg ikke så fort ut, så måtte shakes litt ekstra for å unngå klumper. Det hadde ellers en god og søt sjokoladesmak, til tross for lavt innhold av sukker og fett. Smaken minner om O’Boy! Proteinshaken bevarte også den gode smaken når pulveret ble blandet ut i vann, men ble litt tynnere konsistens.
Fordeler
- Høyt proteininnhold og 4 ulike proteinkilder
- 3700mg Leucine per servering
- Lavt innhold av fett og sukker
- Mye for pengene
- God smak
Ulemper
- Må ristet godt for å unngå klumper
BSN Syntha-6 Edge
Proteiner per 100 g
63 g
Proteiner per servering
24 g
Proteinkilder
6 proteinkilder
Kalorier per 100 g
397 kcal
Kalorier per servering
155 g
Karbohydrater per 100 g
11 g
Sukkerinnhold per 100 g
2,8 g
Fett per 100 g
9,4 g
Kilospris
480 kroner
Annonselenke
Syntha-6 Edge fra BSN inneholder 24 g proteiner, 3,7 g fett og 1,1 g sukker per servering.
Pulveret er sammensatt av 6 ulike proteinkilder; mysekonsentrat, myseisolat, hydrolysert myseisolat, melkeproteinkonsentrat, micellært kasein og kalsiumkaseinisolat.
Syntha-6 er BSN sin storselger og er kjent for god smak og kremete konsistens. Syntha-6 Edge er premiumversjonen av denne, hvor både smak og næringsinnhold har blitt enda bedre!
Produsenten sier at grunnet proteinpulverets sammensetning av proteiner passer det perfekt å innta til alle tider på døgnet.
Syntha-6 Edge er ideell for alle som ønsker å opprettholde en sunn livsstil og passer veldig godt for de som ønsker å bygge muskler og gå ned i fettprosent.
Syntha-6 Edge i flere ulike smaker som Chocolate Milkshake, Cookies and Cream, Strawberry Milkshake og Vanilla Ice Cream.
Vi testet pulveret med cookies and cream og det hadde en søt og naturlig smak. Pulveret brukte litt tid på å løse seg opp i væske, men blandet seg godt ut etter hvert, etter å å ha ristet godt en stund. Proteinshaken hadde like god smak både når det ble blandet ut i vann og i melk, men konsistensen var litt fyldigere når det ble blandet ut med melk.
Syntha-6 Edge er søtet med sukralose og acesulfam-K.
Pulveret fås bare kjøpt i en størrelse på 1,82 kilo, som gir en kilospris på 480 kroner.
Fordeler
- 6 kvalitets proteinkilder
- Inneholder myseprotein og micellaer kasein
- Fås i mange ulike smaker
Ulemper
- Kun 63% protein
R1 Source 7 fra Rule One Proteins
Proteiner per 100 g
53,7 g
Proteiner per servering
22 g
Proteinkilder
7 ulike proteinkilder
Kalorier per 100 g
417 kcal
Kalorier per servering
170 kcal
Karbohydrater per 100 g
24,4 g
Sukkerinnhold per 100 g
12,2 g
Fett per 100 g
11 g
Kilospris
433 kroner
Annonselenke
R1 Source 7 Protein Gelato inneholder protein fra 7 ulike kilder og gir 22 g protein, 4,5 g fett og 5 g sukker per servering.
Pulveret er sammensatt av mysekonsentrat, myseisolat, mysehydrolysat, micellært kasein, melkeproteinisolat og erteprotein og hjelper derfor både mot muskelnedbrytning og til muskelvekst. Pulveret har en god sammensetning av proteiner, men får ikke full score ettersom det totale proteininnholdet bare er på 53,7 g per 100 g.
R1 Source 7 Protein kommer i smakene sjokolade, sjokolade peanøttsmør, vanilje og cookies and cream. Vi testet sistnevnte og shaken hadde en god og naturlig smak.
Shaken får en fyldig og kremete milkshake konsistens når det blandes ut i vann, blir litt tammere både på smak og konsistens når det blandes ut i vann. Pulveret løser seg fort opp både i vann og melk.
En boks med R1 Source 7 Protein er på 920 g og kilosprisen blir derfor 433,-.
R1 Source 7 Protein er søtet med sukralose og acesulfam-K.
Fordeler
- 7 forskjellige proteinkilder
- Fyldig og god smak
- Blandes raskt ut i væske
- Inneholder fiber
Ulemper
- Kun 53,7 g proteiner per 100 g
- Litt høyt innhold av karbohydrater
Kriterier for testen
Denne listen består av proteinpulver med blandingsprotein som vi kan anbefale ut fra ulike kriterier vi anser som viktigst når du skal velge rett proteinpulver:
- Proteinsammensetning
Den totale mengden proteiner blir vurdert, samt at en høyere andel myseproteinisolat, micellært kasein og melkeproteinisolat gir en høyere score.
Type proteiner: Myseproteinkonsentrat, myseproteinisolat og myseproteinhydrolysat. Micellært kasein, kalsium kaseinat og natrium kaseinat og melkeproteinisolat. - Karbohydratinnhold
Proteinpulveret fikk en høyere score jo mindre karbohydrater det inneholdt. - Sukkerinnhold
Proteinpulveret fikk en høyere score jo mindre sukker det inneholdt. - Fettinnhold
Proteinpulveret fikk en høyere score jo mindre fett det inneholdt. - Smak
Vi testet ulike smaker fra de forskjellige merkene, og fikk testet de smakene som er mest populære blant proteinpulver; cookies, sjokolade og vanilje. Hvilken smaker man liker er individuelt, så vi var her mest opptatt av at proteinpulveret ikke skulle ha en kunstig og syntetisk smak eller ettersmak, men ha en naturlig og god smak. Vi blandet det ut både i vann og melk, for å se om det gjorde noe forskjell i smaken. - Konsistens
Her testet vi hvor lett pulveret blandet seg ut i væske, og hvor mye/ lite væske vi trengte for å få en god og fyldig konsistens på shaken. Vi blandet det ut både i vann og melk, for å se om det gjorde noe forskjell i konsistensen. - Pris
Pris er alltid en faktor ved kjøp av kosttilskudd. Prisen bør likevel ses i forhold til de andre faktorene, når du skal kjøpe proteinpulver. Et renere pulver med høyere andel proteinisolat, er dyrere enn pulver basert på proteinkonsentrat.
Hvorfor er proteiner viktig?
Proteiner er bygget opp av aminosyrer. I kroppen har vi 20 ulike aminosyrer, hvorav 8(9 for spebarn) av de er essensielle, det vil si at kroppen ikke kan produsere de selv og vi må tilføre de via kostholdet.
Aminosyrene har mange viktige funksjoner i kroppen og er viktige for oppbygning av celler og vev i hele kroppen, i produksjon av hormoner og enzymer og for normal funksjon av immunsystemet. I tillegg kan aminosyrene brukes som ekstra energilager.
Proteiner lagres som fett i kroppen om man spiser mer enn det kroppen klarer å ta opp, og i tillegg ligger i et kalorioverskudd.
Proteiner er viktig for muskelvekst og er også viktig om du ønsker å gå ned i vekt da proteinene holder deg mett lenger, og gjør at du spiser færre kalorier.
Selv om kosttilskudd ikke skal erstatte vanlig mat, så er proteinpulver en god og billig proteinkilde, som kan sørge for tilstrekkelig inntak av proteiner gjennom dagen.
Se andre relevante tester her:
Hvorfor er proteinpulver med blandingsprotein så bra?
Blandingsprotein betyr at proteinpulveret består av både myseprotein(whey) og kaseinprotein.
Mens whey protein tas raskt opp i kroppen, blir kaseinproteinene langsommere brutt ned. Tatt hver for seg er det derfor ideelt med whey- protein i forbindelse med trening og kasein-protein før man legger seg.
Wheyprotein stimulerer proteinsyntesen (muskelvekst) og Kaseinprotein hemmer proteinnedbrytningen.
Ved å bruke proteinpulver med blandingsprotein kan du se det som at whey setter i gang proteinsyntesen og så tar kasein over stafettpinnen og viderefører proteinsyntesen, slik at den varer enda lenger og dermed fører til større muskelvekst!
Ulike typer proteinpulver fra melk
Proteinpulver med myse
Myseprotein er mest kjent under ulike former for Whey protein og er det mest brukte på markedet.
Whey/myse utvinnes fra kumelk og er overskuddet fra osteproduksjonen og har høy ernæringsmessig kvalitet. Myseprotein inneholder en stor andel av de essensielle aminosyrene, og er spesielt rik på aminosyren Leucin, som i studier har vist seg å ha god anabol (vekstfremmende) effekt.
Melk består av 80% kasein og 20% myse. For å sikre muskelvekst når du trener styrke, er det viktig å tilføre ekstra proteiner gjennom kostholdet.
Det er tre ulike typer myseprotein; myseproteinisolat, myseproteinkonsentrat og myseproteinhydrolysat. De varierer i proteininnhold, fordøyelighet, smak og pris. Den billigste typen er myseproteinkonsentrat.
Den første filtrerings- og renseprosessen gir et konsentrat av myseprotein. Konsentrat inneholder 70-80% protein og har best smak, ettersom det fortsatt inneholder noe laktose(melkesukker) og fett.
Ved en videre filtrering får man myseproteinisolat, hvor enda mer karbohydrater og fett filtreres bort. Myseproteinisolat har derfor et høyere proteininnhold og lavere innhold av fett og karbohydrater. Myseproteinisolat inneholder rundt 85-90% protein og er da også noe dyrere enn myseproteinkonsentrat. Denne typen har ikke like god smak som konsentrat, siden det inneholder mindre fett og laktose. Isolat er tilsatt annen type søtning som skal heve smaken!
Ettersom proteinisolat nesten er fri for laktose, vil det også kunne bidra til mindre oppblåsthet enn ved andre typer som inneholder mer laktose.
Så ønsker du et renest mulig Whey-tilskudd med høyest andel proteiner, så bør du gå for det med myseproteinisolat.
Ønsker du et litt rimeligere protein, som ofte smaker litt bedre, bør du gå for det med myseproteinkonsentrat.
Hydrolysert myse er tilsatt enzymer som spalter proteinene og gjør at de tas opp enda raskere i kroppen.
Proteinpulver med kasein
Kaseinprotein brytes ned langsommere enn whey, og gir derfor en lengre tilførsel av aminosyrer.
Denne typen proteinpulver er spesielt brukt som kveldsprotein, da det tilfører kroppen proteiner mens vi sover og dermed hemmer muskelnedbrytning(katabolsk prosess) i denne fasteperioden.
Kasein finnes i tre ulike former; Micellar Casein, Kalsium Kaseinat og Natrium Kaseinat.
Micellært kasein regnes som «gullstandarden» i kasein- proteinpulver:
Dette kaseinproteinet er en god kilde til kalsium og fosfor.
Når du drikker en proteinshake med micellært kasein vil det koagulere å danne en geleaktig konsistens når det kommer i kontakt med magesyren.
På denne måten vil micellært kasein bevege seg mye langsommere gjennom fordøyelseskanalen og langsomt frigi aminosyrer til blodet. Dette proteinet vil derfor være mer mettende enn whey-protein som tas opp mye raskere.
Kalsium Kaseinat og Natrium Kaseinat er kaseinproteinsalter av kalsium og natrium, som tilsettes mat for å gi bedre tekstur. Kaseinatene er isolerte kaseinproteiner som ikke løses opp i væske, men gjøres løselige ved å blandes med eksempelvis salt.
De fungerer på samme måte som micellært kasein, men koagulerer ikke på samme måte som micellært kasein gjør i kontakt med magesyre, og vil derfor ikke gi den samme langsomme tilførselen av aminosyrer, på veien gjennom fordøyelseskanalen.
Mye kasein- proteinpulver er tilsatt kalsium- og natriumkaseinat, noe som nok skyldes at micellært kasein mye er dyrere å produsere.
Skal du ha et renest mulig kaseinprotein som sikret langsom tilførsel av proteiner, bør du se etter proteinpulver som inneholder micellært kasein.
Proteiner før leggetid er avgjørende for muskelvekst!
Mar 31, 2025
BCAA
Både whey-protein og kasein-protein inneholder BCAA, i tillegg til andre essensielle aminosyrer.
BCAA står for Branched Chained Amino Acids og består av aminosyrene Leucine, Isoleucine og Valine.
Disse aminosyrene og spesielt Leucine, blir ansett som viktige faktorer for proteinsyntesen og muskelvekst, ved at de øker hastigheten på proteinsyntesen (anabole fasen).
I tillegg reduserer de hastigheten på nedbrytning av proteiner (katabole fasen). BCAA kan også inntas som supplement alene.
BCAA kosttilskudd – Best i test 2025!
Mar 31, 2025
Blandingsprotein inneholder en blanding av myseprotein og kaseinprotein
Etter å ha testet ut ulike typer blandingsprotein, ser det ut til at det er mest vanlig med en høyere mengde whey enn kasein, som jo er den mer naturlige ratioen som vi finner i melk. Whey sikrer hurtig aktivering av proteinsyntesen og kaseinet forlenger denne.
Når du skal handle inn proteinpulver med blandingsprotein må du se etter dette i innholdsfortegnelsen:
- Myseproteinkonsentrat
- Myseproteinisolat*
- Myseproteinhydrolysat
- Melkeproteinisolat (Inneholder 80% micellært kasein, 20% whey, slik som i vanlig melk)*
- Micellar casein*
- Calsium caseinate
- Sodium caseinate
* De mest konsentrerte formene
Kilder:
Orally administrated leucine stimulates protein synthesis in skeletal muscle. – The journal of nutrition
The effect of protein and amino acid supplementation on performance and training adapatations during ten weeks of resistance training. – National Library of Medicine.
What is casein protein? Micellar casein, sodium caseinate & calsium caseinate explained. – Transparent Labs
Branched- chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exercise – Nati0nal Library of Medicine