Vi gir deg oversikten over de 6 beste og mest populære proteinpulver med blandingsprotein i 2024!
De som trener mye og ønsker å bygge muskler, trenger ekstra proteiner. Proteinpulver er en lettvint måte å sikre seg tilstrekkelig med proteiner i løpet av dagen, og er i tillegg av høy næringsmessig kvalitet.
Blandingsprotein betyr at proteinpulveret består av både myseprotein(whey) og kaseinprotein.
Mens whey protein tas raskt opp i kroppen, blir kaseinproteinene langsommere brutt ned. Tatt hver for seg er det derfor ideelt med whey- protein i forbindelse med trening og kasein-protein før man legger seg.
Wheyprotein stimulerer proteinsyntesen (muskelvekst) og Kaseinprotein hemmer proteinnedbrytningen.
Ved å bruke proteinpulver med blandingsprotein kan du se det som at whey setter i gang proteinsyntesen og så tar kasein over stafettpinnen og viderefører proteinsyntesen, slik at den varer enda lenger og dermed fører til større muskelvekst!
Studier har også vist at et proteinpulver med en blanding av whey og kasein, i kombinasjon med styrketrening, gir størst økning i fettfri masse.
Du kan lese mer om de ulike typene kaseinprotein og myseprotein nederst i denne artikkelen.
Vi har testet de 6 beste proteinpulver med blandingsprotein på markedet!
Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet (ingredienser/virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon)for å sette opp våre topplister.
Produktene er testet ved å vurdere næringsinnhold (proteinsammensetning, karbohydrater, sukkerinnhold og fett), smak og konsistens og pris. Vi har testet de vanligste smakene for proteinpulver som er sjokolade, jordbær og vanilje.
Du kan lese mer om kriteriene for testen av blandingsprotein lenger ned i artikkelen.
Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet.
PS: Prisen er veiledende, men klikker du deg inn på kjøpslinken vil du få oppdatert pris som reflekterer de beste prisene på markedet.
SORTER ETTER:
Kalorier per 100 g
372
Kalorier per servering
112
Proteiner per 100 g
82
Proteiner per servering
24,6
Karbohydrater per 100 g
6
Sukkerinnhold per 100 g
3
Fett per 100 g
2
Annonselenke
MyoProtein fra Myrevolution har et enestående blandingsforhold på 50:50 mellom myse og kaseinisolat, som sikrer en rask og vedvarende stimulering av proteinsyntesen. Perfekt for deg som vil bygge muskler!
Proteinisolat inneholder høyest mengde proteiner og har lite innhold av fett og sukker. Proteinisolat er gjennom flere filteringsprosesser enn proteinkonsentrat og proteinhydrolysat, og er derfor nesten helt fri for laktose. Proteinisolat kan dermed gi mindre oppblåsthet enn andre typer som inneholder mer laktose.
MyoProtein fås kjøpt i poser på 900 gram, og kilosprisen blir da 596 kroner.
Prisen blir lavere per stk om man kjøper flere. Prisen som står oppgitt her er ved engangskjøp av 1 stk. Det er også mulig å bestille med abonnementsavtale til en rimeligere pris, slik at man får tilsendt MyoProtein månedlig eller hver 3.måned.
MyoProtein fås i flere ulike smaker, så det er en type for alle smaksanser! Alle smakene er produsert for å gi en kremete og god milkshake-konsistens, enten det blandes med vann eller melk!
Fås i smakene: Bourbon Vanilla, Choco Peanut, Chocolate, Mocca Choco, Strawberry, Mango, Salty Caramel og Natural.
Vi fikk testet smakene jordbær, sjokolade og vanilje, og alle hadde en naturlig og god smak, uten noe ettersmak.
Konsistensen vil alltid bli litt fyldigere når det blandes ut med melk enn med vann, likeledes vil smaken være litt bedre. Men det ble overraskende god smak og konsistens på Myoprotein, selv når det var blandet ut med vann. Tips: Etter du har mikset pulveret med vann/melk, la det stå et par minutter før du drikker det, så får du en mer kremete konsistens.
MyoProtein kommer også med en Fresh variant, som smaker som iste! Perfekt for deg som ønsker et alternativ til den melkebaserte shaken. Dette pulveret er kun basert på myseprotein(isolat). Se vår generelle toppliste for proteinpulver, for å lese mer om Myoprotein Fresh: https://hardworkout.no/proteinpulver/
Kalorier per 100 g
362
Kalorier per servering
123
Proteiner per 100 g
86
Proteiner per servering
29
Karbohydrater per 100 g
3,2
Sukkerinnhold per 100 g
1,5
Fett per 100 g
1
Annonselenke
Inneholder hele 86 g proteiner per 100 gram!
Complete Protein 3 fås kjøpt i en boks på 900 gram og har da en kilospris på 449 kroner.
Complete Protein 3 fra Fairing er et svensk produsert proteinpulver som inneholder samme proteinfordeling som du finner i melk. Det inneholder både myseproteinisolat, melkeproteinisolat og kalsiumkaseinat, i tillegg til et naturlig høyt innhold av BCAA.
Dette pulveret hadde høyest proteininnhold i denne testen!
Vi testet pulveret med jordbærsmak og var spente på hvordan dette smakte med tanke på at det inneholdt lite fett og sukker. Og Complete Protein 3 skuffet ikke! Det hadde en overraskende god og fyldig smak av jordbær, uten noe ekkel ettersmak som det ofte kan være på proteinpulver med lite sukker. Det var en fyldig og god konsistens på shaken og smakte (nesten) like godt med vann som med melk. Proteinpulveret fås også i smakene Chocolate Toffee, Pear/Vanilla og Vanilla Ice Cream (Foreløpig utsolgt).
Dette smakte som en skikkelig god jordbærmilkshake!
Kalorier per 100 g
374
Kalorier per servering
116
Proteiner per 100 g
77
Proteiner per servering
24
Karbohydrater per 100 g
8
Sukkerinnhold per 100 g
4,8
Fett per 100 g
4,8
Annonselenke
Select protein fra Physique Enhancing Science inneholder 77 g proteiner mer 100 gram.
Select protein fås kjøp i to størrelser, 837 gram eller 1,79 kilo, som gir en kilospris på rundt 530 kroner.
Inneholder også høy mengde BCAA, leucine er spesielt fremhevet.
Vi testet proteinpulveret med vaniljesmak (Gourmet vanilla) og det blandet seg godt ut både med vann og melk. Det hadde en søt og god smak av vanilje, uten noe ettersmak.
Det absolutt beste proteinpulveret på smak i denne testen!
Proteinpulveret fås også i smakene Peanut Butter Cup og Chocolate Truffle (Foreløpig tomt på lager).
Dette pulveret har et noe høyere innehold melkeproteinisolat og myseproteinkonsentrat, som også kan være en grunn til at det smaker bedre/søtere.
Er smak det viktigste for deg bør du absolutt prøve Select proteinpulver – du vil ikke bli skuffet!
Kalorier per 100 g
375
Kalorier per servering
169
Proteiner per 100 g
75
Proteiner per servering
33,8
Karbohydrater per 100 g
13,8
Sukkerinnhold per 100 g
2,4
Fett per 100 g
2,2
Annonselenke
Whey Tech Protein fra Proteinfabrikken inneholder 75 g proteiner per 100 gram, og er et sammensatt proteinpulver som består av myseproteinisolat, micellar kasein, hydrolysert myseprotein og myseproteinkonsentrat.
Dette pulveret inneholder 80 % myse og 20% kasein. Det er også rikt på BCAA og spesielt leucine.
Vi testet pulveret med sjokoladesmak, men det fås også i både jordbær og vaniljesmak.
Pulveret blandet seg ikke så lett ut, så måtte shakes litt ekstra for å unngå klumper. Det hadde ellers en god og søt sjokoladesmak, til tross for lavt innhold av sukker og fett. Smaken minner om O’Boy! Var ikke særlig forskjell på om det ble blandet i vann eller melk.
Whey Tech protein fås kjøpt både i 1000g og 3000g, hvor den minste har en veiledende kilospris på 359 kroner. Kjøper du 3 kilos boksen vil du få en lavere kilospris.
Kalorier per 100 g
397
Kalorier per servering
155
Proteiner per 100 g
63
Proteiner per servering
24
Karbohydrater per 100 g
11
Sukkerinnhold per 100 g
2,8
Fett per 100 g
9,4
Annonselenke
Syntha-6 Edge fra BSN inneholder 63 g proteiner per 100 gram.
Det fås bare kjøpt i en størrelse på 1,92 kilo, som gir en kilospris på 416 kroner.
Syntha-6 er BSN sin storselger og er kjent for god smak og kremete konsistens. Syntha-6 Edge er premiumversjonen av denne, hvor både smak og næringsinnhold har blitt enda bedre!
Produsenten sier at grunnet proteinpulverets sammensetning av proteiner passer det perfekt å innta til alle tider på døgnet.
Syntha-6 Edge er ideell for alle som ønsker å opprettholde en sunn livsstil og passer veldig godt for de som ønsker å bygge muskler og gå ned i fettprosent.
Vi testet pulveret med sjokoladesmak(Chocolate Milkshake) og synes kanskje det var litt lite søtt. Når det er sagt så inneholder pulveret lite både sukker og fett, så næringsmessig er det veldig bra! Liker at du proteinpulveret ikke smaker for søtt er nok dette midt i blinken for deg. I tillegg fås Syntha-6 Edge i flere ulike smaker som Chocolate Peanut Butter, Cookies and Cream, Strawberry Milkshake og Vanilla Ice Cream. Med andre ord har det en smak for alle smaksanser.
Kalorier per 100 g
366
Kalorier per servering
150
Proteiner per 100 g
63
Proteiner per servering
26
Karbohydrater per 100 g
7
Sukkerinnhold per 100 g
1
Fett per 100 g
2
Annonselenke
Phase 8 proteinpulver fra MuscleTech inneholder 63 g proteiner per 100 gram.
Proteinpulveret fås kjøpt i en sekk på 2,08 kilo og har da en kilospris på 446 kroner.
Det inneholder proteiner fra 6 ulike kilder, hvorav hver av proteinkildene absorberes forskjellig, noe som sikrer langvarig tilførsel av proteiner. Det har også et naturlig høyt innhold av BCAA.
Pulveret fås nå bare med vaniljesmak (Vanilla Cake). Smaken ble litt lite søt og hadde en litt kunstig vaniljesmak. Passer godt til å blande ut i grøt, i vaffelrøren eller i annen søt matlaging hvor du ønsker ekstra proteiner.
Produsenten hevder at tilførselen av proteiner kan vare i opptil 8 timer, grunnet proteinpulverets sammensetning av ulike proteiner. Passer derfor fint å bruke dette proteinpulveret gjennom hele dagen!
Denne listen består av ulike typer blandingsprotein som vi kan anbefale ut fra ulike kriterier vi anser som viktigst når du skal velge rett proteinpulver:
Proteiner er bygget opp av aminosyrer. I kroppen har vi 20 ulike aminosyrer, hvorav 8(9 for spebarn) av de er essensielle, det vil si at kroppen ikke kan produsere de selv og vi må tilføre de via kostholdet.
Aminosyrene har mange viktige funksjoner i kroppen og er viktige for oppbygning av celler og vev i hele kroppen, i produksjon av hormoner og enzymer og normal funksjon av immunsystem. I tillegg kan de brukes som ekstra energilager.
Proteiner lagres som fett i kroppen, om man spiser mer enn det kroppen klarer å ta opp og i tillegg ligger i et kalorioverskudd.
Proteiner er viktig for muskelvekst og er også viktig om du ønsker å gå ned i vekt da proteinene holder deg mett lenger, og gjør at du spiser færre kalorier.
Selv om kosttilskudd ikke skal erstatte vanlig mat, så er proteinpulver en god og billig proteinkilde, som kan sørge for tilstrekkelig inntak av proteiner gjennom dagen.
Du kan lese mer om vår overall test av proteinpulver her: Proteinpulver topp 10 – Best i test 2024!
Myseprotein er mest kjent under ulike former for Whey protein og er det mest brukte på markedet.
Det utvinnes fra kumelk og er overskuddet fra osteproduksjonen og har høy ernæringsmessig kvalitet. Myseprotein inneholder en stor andel av de essensielle aminosyrene, og er spesielt rik på aminosyren Leucin, som i studier har vist seg å ha god anabol (vekstfremmende) effekt.
Melk består av 80% kasein og 20% myse. For å sikre muskelvekst når du trener styrke, er det viktig å tilføre ekstra proteiner gjennom kostholdet.
Det er tre ulike typer myseprotein; myseproteinisolat, myseproteinkonsentrat og myseproteinhydrolysat. De varierer i proteininnhold, fordøyelighet, smak og pris. Den billigste typen er myseproteinkonsentrat.
Den første filtrerings- og renseprosessen gir et konsentrat av myseprotein. Konsentrat inneholder 70-80% protein og har best smak, ettersom det fortsatt inneholder noe laktose(melkesukker) og fett.
Ved en videre filtrering får man myseproteinisolat, hvor enda mer karbohydrater og fett filtreres bort. Myseproteinisolat har derfor et høyere proteininnhold og lavere innhold av fett og karbohydrater. Myseproteinisolat inneholder rundt 85-90% protein og er da også noe dyrere enn myseproteinkonsentrat. Denne typen har ikke like god smak som konsentrat, siden det inneholder mindre fett og laktose. Isolat er da tilsatt annen type søtning som skal heve smaken!
Ettersom proteinisolat nesten er fri for laktose, vil det også kunne bidra til mindre oppblåsthet enn ved andre typer som inneholder mer laktose.
Så ønsker du et renest mulig Whey-tilskudd med høyest andel proteiner, så bør du gå for det med myseproteinisolat.
Ønsker du et litt rimeligere protein, som ofte smaker litt bedre, bør du gå for det med myseproteinkonsentrat.
Hydrolysert myse er tilsatt enzymer som spalter proteinene og gjør at de tas opp enda raskere i kroppen.
Kaseinprotein brytes ned langsommere enn whey, og gir derfor en lengre tilførsel av aminosyrer.
Denne typen proteinpulver er spesielt brukt som kveldsprotein, da det tilfører kroppen proteiner mens vi sover og dermed hemmer muskelnedbrytning(katabolsk prosess) i denne fasteperioden.
Kasein finnes i tre ulike former; Micellar Casein, Kalsium Kaseinat og Natrium Kaseinat.
Dette kaseinproteinet er en god kilde til kalsium og fosfor.
Når du drikker en proteinshake med micellært kasein vil det koagulere å danne en geleaktig konsistens når det kommer i kontakt med magesyren.
På denne måten vil micellært kasein bevege seg mye langsommere gjennom fordøyelseskanalen og langsomt frigi aminosyrer til blodet. Dette proteinet vil derfor være mer mettende enn whey-protein som tas opp mye raskere.
Kalsium Kaseinat og Natrium Kaseinat er kaseinproteinsalter av kalsium og natrium, som tilsettes mat for å gi bedre tekstur. Kaseinatene er isolerte kaseinproteiner som ikke løses opp i væske, men gjøres løselige ved å blandes med feks salt.
De fungerer på samme måte som micellært kasein, men koagulerer ikke på samme måte som micellært kasein gjør i kontakt med magesyre, og vil derfor ikke gi den samme langsomme tilførselen av aminosyrer, på veien gjennom fordøyelseskanalen.
Mye kasein- proteinpulver er tilsatt kalsium- og natriumkaseinat, noe som nok skyldes at micellært kasein mye er dyrere å produsere.
Skal du ha et renest mulig kaseinprotein som sikret langsom tilførsel av proteiner, bør du se etter proteinpulver som inneholder micellært kasein.
Les også: Proteiner før leggetid er avgjørende for muskelvekst!
Både whey-protein og kasein-protein inneholder BCAA, i tillegg til andre essensielle aminosyrer.
BCAA står for Branched Chained Amino Acids og består av aminosyrene Leucine, Isoleucine og Valine.
Disse aminosyrene og spesielt Leucine, blir ansett som viktige faktorer for proteinsyntesen og muskelvekst, ved at de øker hastigheten på proteinsyntesen (anabole fasen).
I tillegg reduserer de hastigheten på nedbrytning av proteiner (katabole fasen). BCAA kan også inntas som supplement alene.
Du kan lese mer om vår test av BCAA her: BCAA – Best i test!
Etter å ha testet ut ulike typer blandingsprotein, ser det ut til at det er mest vanlig med en høyere mengde whey enn kasein, som jo er den mer naturlige ratioen som vi finner i melk. Whey sikrer hurtig aktivering av proteinsyntesen og kaseinet forlenger denne.
Når du skal handle inn proteinpulver med blandingsprotein må du se etter dette i innholdsfortegnelsen:
* De mest konsentrerte formene
Kilder:
Orally administrated leucine stimulates protein synthesis in skeletal muscle. – The journal of nutrition
The effect of protein and amino acid supplementation on performance and training adapatations during ten weeks of resistance training. – National Library of Medicine.
What is casein protein? Micellar casein, sodium caseinate & calsium caseinate explained. – Transparent Labs
Branched- chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exercise – Nati0nal Library of Medicine