Uansett om du ønsker å begrense inntaket av karbohydrater eller bare ønsker en annen vri på middagen, da bør du teste ut denne spennende gryteretten, proppfull av gode smaker og næringsstoffer, og kun 37 g karbohydrater i hele retten!
Som et godt alternativ til ris eller poteter, har vi her laget en smakfull sellerirotpurè som tilbehør. Denne passer like godt til kjøttmiddagen, som til fisk og vegetarmat. Oppskriften er beregnet for en person, skal du lage til flere personer eller kanskje lage opp til flere middager, er det bare å legge til mer av hver ingrediens.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)Kyllinggryte med sellerirotpurè – lavkarbovennlig
Ingredienser
Til gryterett
- 150 g kyllingfilet
- 200 g sjampinjong
- 100 g gul paprika
- 100 g gul løk
- 1 rød chili
- 100 g matfløte
- 150 g oksekraft
- 20 g tomatpure
- 1 ts balsamicoeddik
- Maldonsalt
- 1/2 ts grønn pepper
Til blomkålpurè
- 200 g sellerirot
- 10 g meierismør
- 10 g revet parmesan
- 50 g matfløte
- 1/2 ts estragon
- Salt og pepper


Slik gjør du det
- Kutt opp løk, chili, sjampinjong og paprika og fres det lett i en varm panne til det har fått litt farge.
- Kutt opp kyllingfilet i tynne strimler og brun det med litt smør i panna.
- Bland sammen den stekte kyllingen og grønnsakene i en gryte, og tilsett matfløte, oksekraft, tomatpure og balsamieddik
- Knus grønn pepper med en morter og tilsett i gryten
- Smak til med salt og eventuelt mer pepper
- La det småkoke under lokk mens du gjør klar purèen
- Skrell selleriroten og kutt den opp i små terninger og ha de over i en kjele med vann
- La selleriroten koke til den er helt mør
- Sil av vannet og sett kjelen tilbake på platen et par minutter så den for dampet av seg
- Bruk en stavmikser til å mose selleriroten til en jevn og klumpfri masse
- Tilsett matfløte, smør og parmesan og bland det godt sammen
- Rør inn estragon og smak til med salt og pepper
- Ha sellerirotpurèen over på en tallerken sammen med gryteretten
Næringsinnhold
Kalorier: 841 kcal
Proteiner: 74 g
Karbohydrater: 31 g
Fett: 44 g
Fiber: 12 g
Les også: Lavkarbokosthold – slik fungerer det