Vi gir deg oversikten over de viktigste kosttilskuddene for deg som ønsker å opprettholde en god helse, og som trenger ekstra energi i hverdagen.

Ingenting kan utkonkurrere et sunt og variert kosthold, en aktiv livsstil og jevnlig trening. Kroppen din påvirkes av det du spiser/drikker og det du foretar deg av fysiske utskeielser. Gjennom kjemiske prosesser kan den produsere mange av de viktigste stoffene vi er avhengig av for å fungere optimalt. Andre stoffer er vi helt avhengig av å få i oss gjennom kosten. Dessverre er ikke dette alltid like lett.

 

Dette gjør kosttilskuddene for deg!

Kosttilskudd har aldri vært ment for å erstatte vanlig mat, men skal fungere som et supplement. Det ligger egentlig i ordet «tilskudd». Mangel på noen av disse stoffene kan føre til at du føler deg slapp og uvell, er mer mottakelig for sykdom, ikke klarer å prestere på trening eller i hverdagen, og en rekke andre alvorlige symptomer. Ved å innta et kosttilskudd som dekker ditt daglige behov for ulike vitaminer og mineraler kan du enkelt forhindre denne tilstanden. Isteden kan du konsentrere deg om best mulig prestasjoner. Du trenger ikke være toppidrettsutøver for å bruke et kosttilskudd. Produktene under er beregnet på oss «vanlige» som ikke deltar i VM- og OL-konkurranser.

 

De beste kosttilskuddene for mosjonister – Best i test 2021!

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet ingredienser/virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon for å sette opp våre topplister. Produktene er ikke testet fysisk av oss. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

Olimp Vita-Min Sport

Antall serveringer:

30

Score: 90/100

Rating: 5.4/6
Kr 199,-
Bestill her

OLIMP Vita-Min Sport er en avansert kombinasjon av vitaminer, og de mest høykvalitets lett absorberende mineralene på markedet i form av aminosyren chelate, licentierat av ALBION® (Chela-Min®)

Denne kombinasjonen oppfyller grunnleggende behov av essensielle næringsstoffer som kroppen din har etter forskjellige typer fysisk aktivitet.

Produktet har et høyt innhold av vitaminer og mineraler, og dekker hele ditt dagsbehov. Her får du mye for pengene.

2.

Proteinfabrikken Daily Mineral

Antall serveringer:

45

Score: 78/100

Rating: 4.7/6
Kr 129,-
Bestill her

Daily Mineral mineraltabletter er mineraler i en praktisk tablett. Gjør det enkelt, ta en tablett daglig og vit at du har dekket inn det du trenger av dagens behov for mineraler.

Daily Mineral er en kompleks mineraltablett som dekker et tilnærmet dagsbehov for mineraler.

Dette produktet sørger for at du har det du trenger, når du trenger det til en god pris. Kvalitetssikret for optimal tilførsel. Dette produktet er obligatorisk for deg som har høy fart og aktivitet. En daglig dose med Daily Mineral kan hjelpe deg til å prestere bedre på trening, og ikke minst øke energinivået i hverdagen.

3.

VitaePro

Antall serveringer:

30

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 169,-
Bestill her

VitaePro er kanskje et av Norges mest kjente merkevarer innen kosttilkudd for muskler og ledd. VitaePro inneholder en rekke ingredienser med dokumentert effekt på muskler, immunsystem, samt B12 som kan bidra til å redusere tretthet.

VitaePro har bestandig vært regnet som et kvalitetsprodukt, og har i tillegg blitt fornyet og enda bedre for ømme og stive ledd. VitaePro inneholder nå Boswellia serrate som er ekstra virkningsfullt på leddene og kan bidra til å holde de komfortable.

VitaePro inneholder også vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon, vitamin B12 og vitamin C som motvirker utmattelse/tretthet, samt styrker immunforsvaret.

I tillegg er VitaePro tilsatt omega-3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til normal hjertefunksjon.

4.

Vitamail BioBalance

Antall serveringer:

60

Score: 83/100

Rating: 5.0/6
Kr 199,-
Bestill her

Sammensetningen av næringsstoffene i BioBalance kan bidra til å normalisere og opprettholde balansen i mage- og tarmfloraen.

Kostilskuddet er vitenskapelig fremstilt med en balansert sammensetning av 1,9 mrd melkesyrebakterier med 100 mg fermentert soya, 50 mg marine peptider og 2 mg peppermynteekstrakt.

BioBalance er et supert produkt for alle som trenger hjelp til å finne balansen i mage og tarm. Her er det en rekke virkestoffer som kan ha positiv effekt på blant annet fordøyelse, næringsopptak og energifrigjøringen.

5.

Medox

Antall serveringer:

30

Score: 85/100

Rating: 5.1/6
Kr 231,-
Bestill her

Medox er et kvalitetsprodukt, utviklet og produsert i Norge. Medox har patentert en prosess som ivaretar antocyanene som finnes i blåbær og solbær for å sikre et optimalt opptak, og en maksimal virkning i kroppen.

Medox har siden 2000 vært underlagt kliniske studier ved universitetssykehus og universiteter nasjonalt og internasjonalt.

Både viltvoksende blåbær og solbær har flere dokumenterte helseegenskaper som bidrar til kroppens normale funksjoner i ulike organsystem. En fellesnevner er de antioksidative egenskapene som kommer til nytte på ulike måter. Gjennom å bidra til så vel balansert kolesterol som normal blodsirkulasjon og blodkarenes normale funksjon, muliggjøres den viktige fordelingen av næringsstoffer og fjerning av slaggprodukter fra mange sensitive vev. Den normale funksjonen til øynene, blodkarene, musklene og immunforsvaret er eksempler på dette.

6.

Bodylab Active Energy

Antall serveringer:

30

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 349,-
Bestill her

Bodylab®Active ENERGY er en ny type kosttilskudd som er utviklet av Bodylab.

Bodylab®Active ENERGY inneholder Aktivert Protein fra fertiliserte hønseegg. Aktivert Protein er mer enn bare en kilde til protein, og utfører en rekke spesialoppgaver med mulig positiv innvirkning på kroppens ulike funksjoner. Bodylab®Active ENERGY inneholder i tillegg en rekke vitaminer og mineraler med dokumentert effekt på musklene, overskudd/energi og immunsystemet.

7.

DNS Multi-Vitamin

Antall serveringer:

90

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 298,-
Bestill her

DNS Multi-Vitamin er rett og slett et svært kraftig multivitamin til en uslåelig pris. En 3-pk med 9 måneders forbruk koster kun 298kr, og da multivitaminer inneholder en rekke viktige vitaminer og mineraler. Et imponerende produkt som virkelig kan anbefales.

Multi-Vitamin inneholder hele19 vitaminer og mineraler! Det er også tilsatt ekstra krom for å stabilisere blodsukkeret, samt sink som har flere viktige funksjoner i kroppen.

8.

Swedish Supplements Iron Plus

Antall serveringer:

90

Score: 68/100

Rating: 4.1/6
Kr 119,-
Bestill her

Iron Plus er en kombinasjon av jern fumarat, folsyre og vitamin C, som alle virker synergistisk for å bekjempe jernmangel – anemi.

Jerntilskudd er spesielt viktig for kvinner på grunn av en økt risiko for å utvikle jernmangel hovedsakelig på grunn av menstruasjonssyklusen. Studier har vist at intens trening kan blokkere jernopptaket for kvinner, noe som gjør det enda enklere å utvikle mangel. Trøtthet, svakere immunforsvar, og depresjon er vanlige symptomer.

Jern finnes i blodets hemoglobin, de røde blodceller og er nødvendig for å transportere oksygen fra lungene til kroppsvev. Jern er inkludert for å regulere pH-verdien i blodet, samt avgiftning og produksjon av DNA.

9.

Gerimax Multi Plus Ginseng

Antall serveringer:

200

Score: 89/100

Rating: 5.3/6
Kr 359,-
Bestill her

Nye Gerimax Ginseng Daglig Energi erstatter den gamle Blå Gerimax og inneholder en ny formel med ekstrakt av grønn te. Dekker dagsbehovet av vitaminer som A, B12 og D og mineraler som jern, sink og kobber.

Gerimax Ginseng Daglig Energi er et innholdsrikt kosttilskudd som dekker dagsbehovet for en voksen person av mange vitaminer og mineraler.

Ginseng er en spennende rotvekst som har blitt brukt av mennesket i uminnelige tider. Den stammer opprinnelig fra Asia, og er særlig populær i kosttilskuddform blant mange som vil ha mer energi og krefter i hverdagen. Dette ginsengtilskuddet inneholder mange vitaminer og mineraler som bidrar til viktige prosesser i kroppen i tillegg til Gerimax’ patenterte ginsengekstrakt (GGE).

Gerimax inneholder også vitaminene C, B12, B6, tiamin, niacin, riboflavin og pantotensyre og mineralene magnesium, kobber, jod og jern, som alle bidrar til normal energiomsetning i kroppen.

10.

Best Body Vital MSM Active

Antall serveringer:

25

Score: 88/100

Rating: 5.3/6
Kr 349,-
Bestill her

Vital MSM Active fra Best Body Nutrition bidrar positivt til å holde gang i kroppens vitale funksjoner.

MSM er en organisk svovelforbindelse og i kroppen er svovel nødvendig for å opprettholde maksimal funksjonalitet. Organisk svovel, er en viktig del i proteinet kollagen og keratin som bygger opp bl.a. brusk, sener, hjerne, bindevev, muskler, skjelett, hud, hår og negler.

MSM har vist seg å ha veldig god effekt på restitusjon. Nyere forskning som er gjort på idrettsutøvere i forskjellige idretter viser seg å redusere stølhet og smerter etter trening, og øke kropeens restitusjonsevne. Dette kommer av at MSM tilfører kroppen organisk svovel som benyttes til å produsere den viktigste antioksidanten glutation og ved økt tilgang på glutation får kroppen økt antioksidantbeskyttelse og restitusjonsevne.

11.

Seagarden Fisketilskudd

Antall serveringer:

25

Score: 84/100

Rating: 5.0/6
Kr 99,-
Bestill her

Seagarden Fisketilskudd er et unikt produkt fullt av marine ingredienser som gir en naturlig og næringsrik blanding fra villfanget hvitfisk – torsk, sei og hyse.

Fisketilskudd inneholder fullverdige proteiner (66 %) med alle 9 essensielle aminosyrer samt, vitaminer (vitamin B12), mineraler (kalsium, fosfor, jod, selen) og marine omega-3 fettsyrer (EPA+DHA).

Kalsium og fosfor bidrar til å opprettholde en normal beinbygning, normale knokler og tenner. Selen og vitamin B12 bidrar til immunsystemets normale funksjon, mens jod som er viktig for å opprettholde normale kognitive funksjoner.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.

PRODUKTTESTER

Produkttest

Best i test trådløse ørepropper – Beste hodetelefoner

Vi gir deg oversikten over de beste trådløse øreproppene til trening…
Dato: Mai 07, 2021
Produkttest

Guide til pulsbelter og pulsmålere

Passer den nye pulsklokka med det gamle beltet ditt? Eller det nye…
Dato: Mai 05, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict MOD

Salomon Predict MOD er en lett og luftig  løpesko som også fungerer…
Dato: Mai 05, 2021