Kål er noe av det sunneste du kan spise og er en god kilde til blant annet fiber og vitamin C. Kål inneholder også noe som kalles glukosinolater, som skal virke styrkende på immunforsvaret.
Har du som mål om å gå ned i vekt er kål og andre kalorifattige grønnsaker et godt valg. Det gjør at du kan spise mye (i volum) og spise deg mett, uten at du spiser for mye kalorier. Kostfiberet i kålen bidrar også til at måltidet fordøyes langsommere og gir et mer stabilt blodsukker. I denne retten er det brukt hodekål, som i tillegg til mye volum og god næring, også er billig og gir mye mat for pengene!
Asiatisk bowl med biff og grønnsaker
Næringsinnholdet for hele oppskriften finner du nederst i artikkelen, samt næringsinnholdet for matvarene, slik at du enkelt kan regne ut hvor mye du skal ha, i forhold til ditt energibehov.
(1 porsjon)
Ingredienser
- 80 g jasminris (eller en grovere ris som brun basmati eller villris eller fullkornsnudler.)
- 150 g biffstrimler
Saus
- 1 ss soyasaus
- 2 ss sursøt saus
- 1 ts honning
- 1 hvitløksfedd
- 1/3 ts ingefær
- 1/2 lime (saften)
Topping
- 200 g hodekål
- 200 g agurk
- 1 vårløk
- En håndfull fersk spinat
- 2 ss granateple
- 1 ts sesamfrø
- En håndfull fersk koriander
Slik gjør du det
- Kok risen etter anvisning på pakken.
- Stek biffstrimlene panna med litt olje eller smør til de er gjennomstekt, og tilsett ingrediensene til sausen.
- La det småkoke i 2-3 minutter før de trekker det til side.
- Skjær kål og agurk i tynne strimler og vårløk i tynne skiver på skrå.
- Finn frem en dyp tallerken.
- Legg risen i bunnen, ha deretter over fersk spinat, kål, stekt kjøtt, agurkskiver, vårløk og granateple. Dryss over sesamfrø og fersk koriander.
Får du i deg de vitaminene og mineralene kroppen din trenger?
Mar 24, 2025
Næringsinnhold i hele oppskriften
Kalorier: 649 kcal
Proteiner: 47 g
Karbohydrater: 100 g
Fett: 8 g
Fiber: 9 g
Næringsinnhold per 10 g matvare
Jasminris: 36 kcal, K: 7,8 g, P: 0,7 g
Biffstrimler: 11 kcal, P: 2,2 g
Sursøt saus: 8 kcal, K:1,7 g
Soyasaus: 6 kcal, K: 0,7 g, P: 0,7 g
Honning: 34 kcal, K: 8,1 g
Hodekål: 3 kcal, K: 0,6 g
Agurk: 2 kcal
Vårløk: 4 kcal, K: 0,6 g
Spinat: 3 kcal
Granateple: 9 kcal, K: 1,9 g
Sesamfrø: 59 kcal, K: 1,1 g, P: 1,8 g, F: 5 g
Kcal= Kalorier
P= Proteiner
K= Karbohydrater
F= Fett
Derfor bør du spise kål – Opplysningskontoret for frukt og grønt