Det er dessverre mange som kjenner at angsten kommer snikende når det er snakk om at bikinisesiongen nærmer seg. For at du skal føle deg vel i kroppen din trenger du ikke nødvendigvis å endre på hvordan du ser ut, men heller fokusere på å behandle kroppen din pent og øve på å tenke annerledes om deg selv og andre.

Syn på egen kropp

Hvordan du ser på deg selv og kroppen din kan endre seg med tiden. Noen er kanskje ekstra selvbevisste i puberteten, og får økt selvtillit med alderen. Andre kan oppleve at de hadde et godt og naturlig forhold til kroppen sin, men at det endrer seg etter graviditet og fødsel, vektoppgang, sykdom, skader eller andre ting som kan gjøre at kroppen plutselig ser annerledes ut.

Miljøet rundt oss

Hvem du sammenligner deg med kan gjøre noe med hvordan du ser på deg selv og kroppen din, både i det virkelige liv og i sosiale medier. Husk at feeden din på Instagram, YouTube og andre sosiale plattformer ikke representerer virkeligheten. Hvis du bare følger personer du synes ser «perfekte» ut kan du også få en opplevelse av at det er dette som er normalt.

Tips 1

Se på vanlige folk! Sett deg utendørs en dag det er fint vær og se på menneskene som går forbi deg. Da får du se virkelige og ekte mennesker. Du vil se at alle er forskjellige og at svært få ser ut som fitnessmodeller.

motivasjon

Tips 2

Hvis du plages med at du har dårlig selvfølelse og negative tanker om deg selv og egen kropp kan det hende at det er andre ting i livet ditt som også er vanskelig. Ta en titt på helheten og se om det er noen områder i tankene eller i hverdagen som kan trenge en liten opprydding.

Kanskje det kan være noe som har skjedd i fortiden som bør bearbeides, konflikter i sosiale relasjoner, noe som er vanskelig på jobb eller skole, at du ikke har kontroll over økonomien din eller at du opplever at du har et anstrengt forhold til mat eller trening. Snakk med en person du kan være fortrolig med, eller så kan du ta kontakt med fastlegen din og få god hjelp videre derfra.

Tips 3

Tren og spis for helsen sin skyld, ikke for å se ut på en bestemt måte. Hvis du spiser sunn og næringsrik mat vet du at du gjør noe bra for deg selv. Det er også viktig at du spiser nok. Treningen bør være lystbetont, og gjerne en kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening.

Du har det mest sannsynlig godt i en kropp som får det den trenger av næring og mosjon. Styrketrening kan øke selvtilliten din fordi du ser at du klarer å løfe mer og mer vekt. Kondisjonstrening kan gi deg skikkelige endorfin-kick, som øker følelsen av glede og velvære.

Tips 4

Prioriter å få god kvalitetssøvn. Når du sover godt og nok vil du ikke oppleve å få like mye søtsug som når du sover lite og dårlig, og det kan redusere sjansen for at du spiser mer enn du egentlig planla eller trenger. En kropp som får nok søvn blir også mindre stresset, og du presterer bedre både på skole eller jobb og på trening.

Tips 5

Rydd opp i kontoene dine i sosiale medier. Hvis du kjenner at du blir påvirket på en negativ måte av innholdet i feeden din bør du slutte å følge de profilene som gjør at du føler deg dårlig med deg selv. Følg heller profiler som gir deg en god følelse, og som motiverer deg til å ha en sunn og balansert livsstil.

motivasjon

Tips 6

Ikke heng deg opp i at den perfekte kroppen er løsningen! Mange som er opptatt av kropp og utseende tenker gjerne i svart-hvitt, som for eksempel at hvis de bare går ned et visst antall kilo eller får mer muskler så vil alt bli annerledes. Hvis du i utgangspunktet ikke har det så bra med deg selv vil antakeligvis ikke en endret kroppsfasong isolert sett gjøre deg lykkeligere.

Tips 7

Plei deg selv! Utover å gi kroppen det den trenger av kalorier, næringsstoffer, mosjon og hvile kan du gi selvfølelsen en boost ved å gi deg selv litt ekstra pleie som gjør at du føler deg vel. Det kan være fotbad, ansiktsbehandlinger hjemme eller hos hudpleier, farge hår og øyenbryn, få massasje, bruke en fresh neglelakk eller benytte selvbruningsprodukter hvis det får deg til å føle deg bra.

Å unne seg selv noe som øker velværefølelsen kan også bidra til at du har det bedre med deg selv, og kanskje ikke er like selvbevisst på hvordan kroppsfasongen din ser ut.

Tips 8

Bruk badetøy og sommerklær som du trives i! Invester i badetøy og lette klær for varme dager som du føler seg komfortabel i. Føler du deg vel i klærne du har på deg vil du også utstråle mer selvsikkerhet, som igjen kan smitte over på deg selv og få deg til å virkelig tro at du trives i kroppen din.

Du må ikke følge trender slavisk hvis det får deg til å bli mer selvbevisst på kroppen din. Velg klesplagg som du kjenner at du kan virkelig slippe deg løs og være deg selv i!

Susanne Soydan

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Fysisk og psykisk helse

Trening ved graviditet og etter fødsel!

Det anbefales at gravide kvinner trener gjennom hele svangerskapet hvis de…
Dato: Sep 17, 2021
Styrketrening

Trening for power – maksimal kraftutvikling!

Styrketrening og trening for power kan høres ganske likt ut, men…
Dato: Sep 16, 2021
Kondisjon & løping

Vo2 maks for helse og prestasjon!

VO2 maks, også kalt maksimalt oksygenopptak, er en egenskap som kan…
Dato: Sep 15, 2021
Sponset only

Dette kan gjøre underverket for luftkvaliteten i hjemmet

Tørr og sprukken hud? Flisete hår og negler? Eller kanskje sliter…
Dato: Sep 14, 2021
Gratis Treningsprogram

Treningsprogram: Push/Pull/Legs – trening for muskelvekst

Sett fart på muskelveksten med dette solide push/pull/legs treningsprogrammet! Her får…
Dato: Sep 13, 2021
Produkttest

Test: Salomon Predict 2

Salomon Predict 2 er en oppdatert versjon av den originale Predict-skoen,…
Dato: Sep 13, 2021
Fysisk og psykisk helse

De beste aktivitetene for å booste immunforsvaret

Du er sannsynligvis allerede klar over at trening kan gjøre underverker…
Dato: Sep 10, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Oppskrifter

5 sunne alternative snacks

Ikke alt som smaker søtt trenger å være usunt, det er…
Dato: Sep 09, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 viderefører alt det vi likte så godt…
Dato: Sep 09, 2021
Styrketrening

Slik gjennomfører du en Biceps Push-Up

Pus-ups kan faktisk trene bicepsene dine i tillegg til både skuldre…
Dato: Sep 09, 2021
Intervjuer

Endret perspektivet på trening og kosthold: slik trener og spiser Sandra som nybakt mamma!

Personlig trener Sandra Johansson har flere meritter hun er stolt av,…
Dato: Sep 08, 2021
Produkttest

Test: Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 5 og Sense Pro 10 har store sko…
Dato: Sep 08, 2021
Motivasjon

Månedens treningsmusikk – september 2021!

September byr på friskere luft og en "ny start" etter sommeren.…
Dato: Sep 07, 2021
Sponset

Gå ned i vekt uten å plages med sult og søtsug!

Produkttest

Test: Miiego MiiBUDS ACTION II

Sliter du med å finne trådløse ørepropper som sitter godt, leverer…
Dato: Sep 07, 2021
Produkttest

Test: Miiego MiiRYTHM

Små, lette og fulle av kraft - slik er de nye trådløse øreproppene…
Dato: Sep 07, 2021