Det er dessverre mange som kjenner at angsten kommer snikende når det er snakk om at bikinisesiongen nærmer seg. For at du skal føle deg vel i kroppen din trenger du ikke nødvendigvis å endre på hvordan du ser ut, men heller fokusere på å behandle kroppen din pent og øve på å tenke annerledes om deg selv og andre.

Syn på egen kropp

Hvordan du ser på deg selv og kroppen din kan endre seg med tiden. Noen er kanskje ekstra selvbevisste i puberteten, og får økt selvtillit med alderen. Andre kan oppleve at de hadde et godt og naturlig forhold til kroppen sin, men at det endrer seg etter graviditet og fødsel, vektoppgang, sykdom, skader eller andre ting som kan gjøre at kroppen plutselig ser annerledes ut.

Miljøet rundt oss

Hvem du sammenligner deg med kan gjøre noe med hvordan du ser på deg selv og kroppen din, både i det virkelige liv og i sosiale medier. Husk at feeden din på Instagram, YouTube og andre sosiale plattformer ikke representerer virkeligheten. Hvis du bare følger personer du synes ser «perfekte» ut kan du også få en opplevelse av at det er dette som er normalt.

Tips 1

Se på vanlige folk! Sett deg utendørs en dag det er fint vær og se på menneskene som går forbi deg. Da får du se virkelige og ekte mennesker. Du vil se at alle er forskjellige og at svært få ser ut som fitnessmodeller.

motivasjon

Tips 2

Hvis du plages med at du har dårlig selvfølelse og negative tanker om deg selv og egen kropp kan det hende at det er andre ting i livet ditt som også er vanskelig. Ta en titt på helheten og se om det er noen områder i tankene eller i hverdagen som kan trenge en liten opprydding.

Kanskje det kan være noe som har skjedd i fortiden som bør bearbeides, konflikter i sosiale relasjoner, noe som er vanskelig på jobb eller skole, at du ikke har kontroll over økonomien din eller at du opplever at du har et anstrengt forhold til mat eller trening. Snakk med en person du kan være fortrolig med, eller så kan du ta kontakt med fastlegen din og få god hjelp videre derfra.

Tips 3

Tren og spis for helsen sin skyld, ikke for å se ut på en bestemt måte. Hvis du spiser sunn og næringsrik mat vet du at du gjør noe bra for deg selv. Det er også viktig at du spiser nok. Treningen bør være lystbetont, og gjerne en kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening.

Du har det mest sannsynlig godt i en kropp som får det den trenger av næring og mosjon. Styrketrening kan øke selvtilliten din fordi du ser at du klarer å løfe mer og mer vekt. Kondisjonstrening kan gi deg skikkelige endorfin-kick, som øker følelsen av glede og velvære.

Tips 4

Prioriter å få god kvalitetssøvn. Når du sover godt og nok vil du ikke oppleve å få like mye søtsug som når du sover lite og dårlig, og det kan redusere sjansen for at du spiser mer enn du egentlig planla eller trenger. En kropp som får nok søvn blir også mindre stresset, og du presterer bedre både på skole eller jobb og på trening.

Tips 5

Rydd opp i kontoene dine i sosiale medier. Hvis du kjenner at du blir påvirket på en negativ måte av innholdet i feeden din bør du slutte å følge de profilene som gjør at du føler deg dårlig med deg selv. Følg heller profiler som gir deg en god følelse, og som motiverer deg til å ha en sunn og balansert livsstil.

motivasjon

Tips 6

Ikke heng deg opp i at den perfekte kroppen er løsningen! Mange som er opptatt av kropp og utseende tenker gjerne i svart-hvitt, som for eksempel at hvis de bare går ned et visst antall kilo eller får mer muskler så vil alt bli annerledes. Hvis du i utgangspunktet ikke har det så bra med deg selv vil antakeligvis ikke en endret kroppsfasong isolert sett gjøre deg lykkeligere.

Tips 7

Plei deg selv! Utover å gi kroppen det den trenger av kalorier, næringsstoffer, mosjon og hvile kan du gi selvfølelsen en boost ved å gi deg selv litt ekstra pleie som gjør at du føler deg vel. Det kan være fotbad, ansiktsbehandlinger hjemme eller hos hudpleier, farge hår og øyenbryn, få massasje, bruke en fresh neglelakk eller benytte selvbruningsprodukter hvis det får deg til å føle deg bra.

Å unne seg selv noe som øker velværefølelsen kan også bidra til at du har det bedre med deg selv, og kanskje ikke er like selvbevisst på hvordan kroppsfasongen din ser ut.

Tips 8

Bruk badetøy og sommerklær som du trives i! Invester i badetøy og lette klær for varme dager som du føler seg komfortabel i. Føler du deg vel i klærne du har på deg vil du også utstråle mer selvsikkerhet, som igjen kan smitte over på deg selv og få deg til å virkelig tro at du trives i kroppen din.

Du må ikke følge trender slavisk hvis det får deg til å bli mer selvbevisst på kroppen din. Velg klesplagg som du kjenner at du kan virkelig slippe deg løs og være deg selv i!

Susanne Sommerseth

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Intervjuer

Kristine – allsidig og leken trening!

Kristine Kjenne forteller hvordan hun jobber for å mestre utfordrende øvelser,…
Dato: Aug 12, 2022
Fysisk og psykisk helse

8 tips til å få mer hverdagsaktivitet!

Har du dårlig samvittighet fordi du trener for lite? Hverdagsaktivitet kan…
Dato: Aug 11, 2022
Skader & rehabilitering

Slik bruker du foamrolleren!

Den sylinderformete rullen ser kanskje smart ut å inkludere i treningsopplegget,…
Dato: Aug 10, 2022
Styrketrening

Nybegynner på gymmet – 5 vanlige feil!

Det tar litt tid å komme skikkelig inn i styrketreningen på…
Dato: Aug 09, 2022
Styrketrening

Dette må du gjøre for å endelig få resultatene du ønsker deg!

Ikke noe er så frustrerende som å ha et mål om…
Dato: Aug 05, 2022
Fysisk og psykisk helse

5 tips for å føle deg vel i sommer!

Selv om sommeren er godt i gang, og sommerkroppen kanskje ikke…
Dato: Aug 04, 2022
Styrketrening

Fordelene med styrketrening du ikke må gå glipp av!

Styrketrening kan virke som en overfladisk treningsform fordi det tradisjonelt sett…
Dato: Aug 03, 2022

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Kosttilskudd

Kosttilskuddene som fungerer!

Det er mange kosttilskudd på markedet med tvilsom effekt. Men det…
Dato: Jul 30, 2022
Styrketrening

Slik bygger massive brystmuskler!

Tykke og brede brystmuskler er noe mange menn higer etter. Les…
Dato: Jul 29, 2022
Fysisk og psykisk helse

Slik reduserer du stress!

Langvarig stress er ikke bra for noen. Les våre tips til…
Dato: Jul 28, 2022
Styrketrening

Slik unngår du å miste muskelmasse når du ikke kan trene!

Det kommer perioder livet der trening faktisk ikke kan bli like…
Dato: Jul 27, 2022
Styrketrening

Tre spesialøvelser som gjør deg sterkere i markløft!

Disse variantene av markløft kan gjøre at du endelig bryter gjennom…
Dato: Jul 26, 2022
Gratis Treningsprogram

Styrketrening: 4-dagers program med fokus på rumpe, lår og mage!

Å trene styrketrening for hele kroppen gir en balansert fysikk, selv…
Dato: Jul 26, 2022
Sponset

Nå kan du gjøre et treningskupp på treningsutstyr!

Ernæring

6 tips for et sunt kosthold

Disse praktiske tipsene kan hjelpe deg til å gjøre sunne valg…
Dato: Jul 22, 2022
Fysisk og psykisk helse

Øk livskvaliteten og styrk den psykiske helsen!

Å ha det bra med seg selv handler ikke bare om…
Dato: Jul 21, 2022